Opmerkelijk dat deze geweldige plaat van voormalig J. Geils Band frontman Peter Wolf tot nu toe vrijwel onopgemerkt is gebleven op deze site. Het gaat werkelijk alle kanten op op deze cd : country, Stones-achtige rock, funky en bombastische rock/soul. En met bombastische rock/soul bedoel ik een nummer als The Night Comes Down, een ode aan wijlen Willy DeVille. Wat een fantastisch nummer is dat zeg, blijf je maar draaien. Ook het korte duet met Neko Case, The Green Fields of Summer, blijft maar in je hoofd hangen. De man heeft blijkbaar nog wel aanzien in de States want Shelby Lynne en zelfs Merle Haggard gaan met hem in duet. Volgens mij is hij in de lage landen een beetje vergeten, veel platen maakt hij ook niet. De vorige cd was dacht ik Sleepless en die is van alweer een kleine tien jaar geleden. Ik ben echt niet zo'n type die opeens enorm gaat overdrijven maar deze Midnight Souvenirs vind ik tot nu toe 1 van de beste albums die dit jaar is uitgekomen en niemand hier lijkt hem in de gaten te hebben.