Dit is een live show uit de
Black Moon tour van 1992. Hoewel ik het reünie album een gigantische flop vind mag deze show er best zijn. 'Paper Blood', 'Romeo & Juliet' en 'Black Moon' stellen niet veel voor, maar met de rest is niet veel mis.
Wat wel een beetje steekt is dat 'Tarkus' maar 9 minuten duurt. Dit is ook niet het complete concert. Daarnaast had Greg Lake z'n beste tijd gewoon gehad. Ik herinner me dat Keith Emerson ook flink pissig was dat hij en Carl Palmer elke dag oefenden om in vorm te blijven en dat Lake niet naar een zangcoach was gegaan.
Palmer is geweldig in vorm, en Keith is natuurlijk nooit slecht, maar het is allemaal minder spectaculair dan voorheen. Misschien had hij al wat last van de beschadigde zenuwen in z'n rechterhand. Er is ook een
Live at the Royal Albert Hall dvd (andere tracklist) waarin je hem over z'n pols ziet wrijven en daar wappert hij ook met z'n handen.
De dvd is wel de betere keuze. Hoewel het geluid wat te zacht is, en de shots soms op Keith's hoofd gericht zijn i.p.v. op zijn vingers is het toch leuker om de band te zien. Daarnaast bevat de dvd 'Pictures at an Exhibition'. Tijdens de 'Finale' gaat Keith zijn hammond orgel met een mes te lijf, springt er op, en uiteindelijk ligt hij onder dat orgel en speelt hij achterstevoren Bach.
Greg Lake ziet er alleen als een vieze, pappige, oude man uit. Je moet het dan maar op de koop toe nemen dat hij z'n shirt niet dichtdoet....