Molemen - Ritual of The... (2001)

Label: Molemen

1. Ritual of the Mole (1:48)

met J.P. Chill

2. Reign (4:53)

met Juice

3. Challenge Me (3:22)

met Breez Evahflowin', C-Rayz Walz en Mr. Metaphor

4. Resume (4:14)

met Louis Logic

5. Taste of Chicago (3:54)

met E.C. Illa en Rubberoom

6. N.H.B. (1:05)
  7. The Equinox (3:18)

met Vakill

8. Sincerely (4:12)

met Juice

9. How I Won the War (4:05)

met Slug

10. Not Impressed (2:25)

met Qwel

11. Dime Ahora Mismo (1:18)
  12. Persevere (4:14)

met Mass Hysteria

13. Just That Bad * (3:50)

met Percee P

14. Keep the Fame * (4:42)

met Percee P, Rhymefest en Vakill

15. No Guarantees (3:12)

met Rasco

16. Triste (1:14)
  17. Put Your Quarter Up (3:28)

met Slug, Aesop Rock en MF DOOM

met Grand Daddy I.U. en Vakill

21. How We Chill Part 2

met Juice en Rhymefest

avatar van Bedorvenkebab
Albums van producers..... Het heeft me nooit echt me te kunnen pakken. Vaak is de gastenlijst interessant, maar kan men er geen samenhangend album ervan maken, of wordt het te eentonig. Ook Ritual of The.... vertoond helaas dit gebrek.

Verkozen tot Hip-Hop album van de week, en ik moet bekennen dat ik nog niet veel van Molemen kende. Vreemd eigenlijk, aangezien ik veel MC's die op dit album hun optreden maken wel goed vind. Het probleem met het album is dan ook meer de producties, ze zijn nergens echt slecht, maar hangen vaak wat in de middelmaat. Het probleem vind ik vaak dat het wat te kaal klinkt om een sfeer op te kunnen roepen. Wat over blijft is een wisselvallig album wat zowel goed presterende als tegenvallende gastartiesten die vaak de aandacht opeisen. Zo ben ik erg te spreken over Vakill, Juice, Sage Francis en Percee P, maar kunnen Qwel en Slug beter dan dit. Het meest opvallende is Put Your Quarter Up , een goede GZA sample (Trapped in a deadly video game) wordt niet optimaal gebruikt waardoor het album nergens een écht hoog niveau behaalt.

Samengevat: Ritual Of The.... is een degelijk album. Nergens wordt het slecht, maar evengoed zijn er niet veel uitschieters te vinden. De meeste grote namen presteren naar behoren, maar helaas kunnen de producties dat niveau dan niet bijbenen. Vandaar 3*.