Molemen - Ritual of The... (2001)

Label: Molemen

1. Ritual of the Mole (1:48)

met J.P. Chill

2. Reign (4:53)

met Juice

3. Challenge Me (3:22)

met Breez Evahflowin', C-Rayz Walz en Mr. Metaphor

4. Resume (4:14)

met Louis Logic

5. Taste of Chicago (3:54)

met E.C. Illa en Rubberoom

6. N.H.B. (1:05)
  7. The Equinox (3:18)

met Vakill

8. Sincerely (4:12)

met Juice

9. How I Won the War (4:05)

met Slug

10. Not Impressed (2:25)

met Qwel

11. Dime Ahora Mismo (1:18)
  12. Persevere (4:14)

met Mass Hysteria

13. Just That Bad * (3:50)

met Percee P

14. Keep the Fame * (4:42)

met Percee P, Rhymefest en Vakill

15. No Guarantees (3:12)

met Rasco

16. Triste (1:14)
  17. Put Your Quarter Up (3:28)

met Slug, Aesop Rock en MF DOOM

21. How We Chill Part 2

met Juice en Rhymefest

Rene1979
Deze heb ik...
De cd versie wel is waar..
Die heeft een andere hoes, want deze is alleen op LP.
Erg vet schijfje.
Jammer dat Aesop Slug en Doom de minste beat hebben gekregen.

P-DawG
Wel ziek dat die drie samen op 1 nummer staan..

Jammer van Aesop alleen dan.

Rene1979
Leuk dat dit het Avw is geworden..

avatar van FlyLo
Leuk album maar niet meer dan dat.
De producties zijn zeker niet geweldig en kunnen niet altijd de aandacht vasthouden. Dit maakt de lijst gasten nog verrassender. Helden als Vakill, Sage Francis, Slug & DOOM laten af en toe het niveau terug opflakkeren.
Al met al dus geen slecht album maar niks nieuws dus kan het niet lang blijven boeien.

avatar van MAS
MAS
Nu 3 x geluisterd en ik vind het een erg vet album. Dit pas precies in mijn straatje. Het hoogtepunt vind ik natuurlijk het nummer met Doom, Slug en Aesop.

avatar van Rhythm & Poetry
Rene1979 schreef:

Jammer dat Aesop Slug en Doom de minste beat hebben gekregen.

Dat meen je niet, dat vind ik nou net de meest dope beat van heel deze plaat. Lekker chaotisch en met name MF DOOM past perfect op die productie. Overigens kende ik dat nummer al.

Eigenlijk vind ik Put Your Quarters Up het enige nummer van Ritual of The... dat echt de moeite waard is, het zorgt iig voor een flinke opleving. Verder zijn de beats mij allemaal iets te kaal, zonder dat ze daadwerkelijk doen verlangen naar de oldschool. Ook de meeste mc's weten me niet echt te bekoren, slechts een aantal rappers halen hun niveau wel.

avatar van nega
De eerste drie luisterbeurten, vond ik het allemaal iets te kaal klinken, maar na een tijdje valt het allemaal wel mee. Vooral de 2e helft vind ik erg dik. How we chill [Part 2 is toch wel heel vet. De 2e helft krijgt een 4 van mij. De eerste helft een 2,5. 4+2,5 / 2 = 3,25 + klein voordeeltje van mij. Een 3.5*

avatar van fabblwaps
Ik vind dit geen slechte CD, maar het is gewoon niet interessant genoeg. 3*

avatar van Silky & Smooth
Een album met een aantal rappers die mij erg aanspreken (Rhymefest, Slug, Vakill) en een paar die ik (nog) niet ken. Leek mij wel een leuk project. En leuk is het enige goede woord. Ik weet niet welke sfeer hierbij past. Het is nergens slecht, maar ook lang niet hoogstaand. Af en toe wat leuke nummertjes er tussendoor, zoals Put Your Quarters Up en How We Chill (Pt. 2).
Vind trouwens naast leuk, kaal ook wel een goed woord.

avatar van principal2000
Oerdegelijk. In één woord zou ik dit album zo omschrijven. Ik kan ook negatief zijn en zeggen dat het een eentonig en redelijk monotoon album is. Of positief zijn en zeggen dat het underground en hard is en sommige beats kenmerken van grootmeesters bevatten (Resume lijkt wel gedaan door Premo). Helaas boeit dit album mij onvoldoende om meer werk van The Molemen te gaan luisteren. Het is verre van slecht, maar het is ook te -tsja- saai. De MC's zijn eigenlijk van hetzelfde niveau. Kenmerkend is dat ik de intro eigenlijk een van de sterkere tracks vind. Mijn oordeel is dan ook geen onvoldoende, maar een degelijke 3*.

avatar van fabblwaps
Ik zou toch Killing Fields van The Molemen eens proberen, die is een stuk interessanter vind ik.

avatar van Bedorvenkebab
Albums van producers..... Het heeft me nooit echt me te kunnen pakken. Vaak is de gastenlijst interessant, maar kan men er geen samenhangend album ervan maken, of wordt het te eentonig. Ook Ritual of The.... vertoond helaas dit gebrek.

Verkozen tot Hip-Hop album van de week, en ik moet bekennen dat ik nog niet veel van Molemen kende. Vreemd eigenlijk, aangezien ik veel MC's die op dit album hun optreden maken wel goed vind. Het probleem met het album is dan ook meer de producties, ze zijn nergens echt slecht, maar hangen vaak wat in de middelmaat. Het probleem vind ik vaak dat het wat te kaal klinkt om een sfeer op te kunnen roepen. Wat over blijft is een wisselvallig album wat zowel goed presterende als tegenvallende gastartiesten die vaak de aandacht opeisen. Zo ben ik erg te spreken over Vakill, Juice, Sage Francis en Percee P, maar kunnen Qwel en Slug beter dan dit. Het meest opvallende is Put Your Quarter Up , een goede GZA sample (Trapped in a deadly video game) wordt niet optimaal gebruikt waardoor het album nergens een écht hoog niveau behaalt.

Samengevat: Ritual Of The.... is een degelijk album. Nergens wordt het slecht, maar evengoed zijn er niet veel uitschieters te vinden. De meeste grote namen presteren naar behoren, maar helaas kunnen de producties dat niveau dan niet bijbenen. Vandaar 3*.

avatar van Niek
N.a.v. dit topic weer eens opgezet. Dit stond me bij als erg chille plaat maar het valt me nu tegen. Eigenlijk wat anderen hier al hebben gezegd: de producties zijn niet zo interessant/onderscheidend. Het is gewoon te mager. Ik ga m niet nomineren.