Jimi Hendrix - Voodoo Child (2001)

Alternatieve titel: The Jimi Hendrix Collection

Label: Classic

1. Purple Haze (2:50)
  2. Hey Joe (3:30)
  3. The Wind Cries Mary (3:20)
  4. Fire (2:43)
  5. Highway Chile (3:39)
  6. Are You Experienced? (4:14)
  7. Burning of the Midnight Lamp (3:39)
  8. Little Wing (2:24)
  9. All Along the Watchtower (3:59)
  10. Crosstown Traffic (2:12)
  11. Voodoo Child (Slight Return) (5:12)
  12. Spanish Castle Magic (5:48)
  13. Stone Free (3:43)
  14. Izabella (2:46)
  15. Stepping Stone (4:07)
  16. Angel (4:21)
  17. Dolly Dagger (4:44)
  18. Hey Baby (New Rising Sun) (6:04)
  19. Fire (3:33)
  20. Hey Joe (6:46)
  21. I Don't Live Today (6:45)
  22. Hear My Train a Comin' (11:00)
  23. Foxey Lady (4:25)
  24. Machine Gun (11:36)
  25. Johnny B. Goode (4:45)
  26. Red House (8:00)
  27. Freedom (4:06)
  28. Purple Haze (3:55)
  29. Star Spangled Banner (3:43)
  30. Wild Thing (7:41)
avatar van Hans Brouwer
"Voodoo Child (2001), The Jimi Hendrix Collection" is een 2cd. CD 1 bevat Jimi 's grootste successen, op cd 2 zijn 12 live nummers van Hendrix te vinden. Overbodig om te zeggen dat alle 30 nummers stuk voor stuk van grote klasse en ongekende schoonheid zijn.
Ik ken de muziek van Jimi Hendrix al zo'n beetje mijn hele leven zonder mij er echt in te hebben verdiept. Tot een week geleden. Inmiddels heb ik zijn drie studio albums in huis en ook twee live albums. In huis, in de auto, op m'n mp3 speler....., het is momenteel enkel en alleen Hendrix wat de klok slaat. Wat een ontzettend goede muziek maakte die Jimi Hendrix. Wat een gitarist! Er zijn maar weinig gitaristen die de klasse van Hendrix kunnen evenaren. Ja, Carlos Santana, Ritchie Blackmore, Jimmy Page en onze eigen Jan Akkerman kunnen enigszins in de schaduw van Hendrix staan.
Mijn absolute favoriete nummer van deze fraaie verzamelaar is zonder enige twijfel de 8 minuten durende live uitvoering van "Red House". 5***** voor dit wonderschone album. Tevens genomineerd voor mijn HB MuMe album top 10.

avatar van the viking
Hans vergeleken met Steve lukather was Jan Akkerman maar een klein jongetje tijdens de Jimi Hendrix files Tour

avatar van Hans Brouwer
By the way, bij het horen van "Dolly Dagger" heb ik steeds de neiging om te denken: "waar ken ik dat nummer toch van " Het antwoord weet ik echter niet . "Dolly Dagger" heeft in ieder geval iets bekends.