The Platters - The Platters (1956)

Soul
Label: Mercury

1. My Prayer (2:47)
  2. Why Should I (3:04)
  3. Remember When (2:49)
  4. Bewitched, Bothered and Bewildered (2:53)
  5. I Wanna (2:51)
  6. I'm Sorry (2:53)
  7. Have Mercy (2:50)
  8. Someone to Watch Over Me (2:42)
  9. At Your Beck and Call (2:51)
  10. On My Word of Honor (2:46)
  11. Heaven on Earth (2:32)
  12. Glory of Love (2:45)
avatar van Reijersen
The Platters waren een groepje bestaand uit vier mannen en één vrouw die ook nog dicht bij de gospel stonden. Vooral met dit debuut. Alle, vooral rustige, nummers die we op The Platters horen hebben hun inspiratie duidelijk uit de muziek die in de Gods huizen werd gezongen.

1. Glory of Love – mooie romantische muziek met die lage warme stem en harmonieën.
2. Bewitched – klassieker die hier heel braaf gecovered wordt. Ligt in het verlengde van voorgaande nummer.
3. Someone to Watch Over Me – Meer ruimte voor de dame dit keer. Met haar wat scheller stemgeluid wijkt ze echt af van de heren.
4. At Your Beck and Call – Wederom mooie harmonieën. You-wop, doo-wop.
5. Heaven on Earth – Brave ballad, wel mooi gezongen.
6. Why Should I – De saxofoon is een mooie toevoeging aan dit nummer. Maakt het ook meteen een stukje meer jazzy.
7. I Wanna – Meer uptempo en verrassend. Leuke rock ‘n roll track die qua sound typisch uit deze periode komt.
8. On My Word of Honor – vocaal weer bijzonder vaardig, maar mis hier toch wel een bepaalde urgentie. Een bepaalde bezieling.
9. My Prayer – Typisch geval van gospel in de soul.
10. Remember When – Romantiek ten top, vooral door die harmonieën.
11. I’m Sorry – Hoe lieflijk kan sorry klinken? The Platters laten horen hoe je dat het best doet.
12. Have Mercy – precies wat je van the Platters kan verwachten en wat we hiervoor ook al gehoord hebben.

(bron: Opus de Soul)