JURK! - Avondjurk (2010)

4. Sorry (3:15)
  5. Verloren (2:55)
  6. Alle Tijd (2:55)
  7. Lente (4:40)
  8. Ik Raak Je Kwijt (3:30)
  9. Voor Eén Keer (3:45)
  10. Als Je Weet Wat Je Wilt (3:10)
  11. Sporen (2:45)
  12. Verrukkelijke Leven (4:00)
avatar van pjh1967
Nee hoor, niks ver-zoeken. Ik hoorde het nummer op de radio en het kwam spontaan naar boven (buitenbeentje, pesterijen, voor de klas staan, het schieten in de video van Pearl Jam -> het iets onder zijn houtje touwtje jas vandaan halen…)

avatar van Masimo
Ik vond stiekem dat de stemmen van deze gasten toch nog verrassend goed zijn eigenlijk.. Briljante nummers en geniale ingevingen had ik niet van deze heren in de muzikale wereld verwacht, maar ik vind 't toch best redelijk.. Beter dan mensen hier met 1'en en 0,5'en aangeven. Aan de andere kant is het ook niet zo briljant dat 't vijf sterren verdiend, moet ik toegeven.

't Is niet geweldige muziek, maar dat had ik ook niet verwacht. Je bent toch op de een of andere manier altijd (deze personen kennende) op een grap aan het wachten, die vervolgens niet komt..

steven schreef:
Ik kan me gewoon nog steeds opwinden over het feit dat Gorki en Spinvis nog steeds in de marge moeten spelen ten faveure van deze kutkloterij

Misschien moet je de platen dan legaal aan gaan schaffen.

Verder; wat een zuur geleuter hier. Volgens mij zijn het gewoon twee mensen die het leuk vinden om muziek te maken. Inderdaad niet briljant, gewoon hier en daar een leuk nummertje. Is iedereen onder de zestien en nog op zoek naar zichzelf.....plaatje afzeiken profileert altijd lekker.

Sheplays
Antagoon schreef:
Woon iedereen hier in een kraakpand?

Wat heeft dat er mee te maken?
Hou dat geleuter alstjeblieft voor je. Op deze site is het niet wenselijk om in politieke discussies te treden dus moet je ze ook niet gaan uitlokken.

Antagoon
Nou vooruit, aangepast, omdat je het zo vriendelijk vroeg. Het sloeg inderdaad nergens op.

Over geleuter gesproken.
Sheplays schreef:
Boos? Ik vind het een beetje sneu dat zoveel mensen blijkbaar genoegen nemen met humor zonder lach en zangduo's die niet kunnen zingen, zelfs de Jip en Janneke taal van hun liedjes niet.

Dus het is sneu als mensen kunnen lachen om dingen die jij niet goed vindt?

De superieure toon die her en der bij deze plaat geventileerd wordt doet me keer op keer van verbazing achterover vallen. Ik denk dat ik zelf ook een redelijk 'correcte' smaak heb, kan ook wel wat met jouw top 10, maar voor veel mensen is dat te depri, te moeilijk, te weet ik wat. So what? Hebben zij dan een slechte smaak? Jij en ik luisteren waarschijnlijk naar alle details, emoties en zijn bereid moeite te doen voor een plaat. Veel mensen luisteren zo niet naar muziek en die mensen kopen Kane, Jurk etc. Gewoon omdat 'het wel lekker klinkt' op de achtergrond. Muziek is voor veel mensen namelijk bijzaak en geen 'way of life'.
Wederom; is dat erg? Hebben zij nu een slechte smaak. En andersom; hebben jij en ik een goede smaak?

Joy
ik wel iig

Ja, dat weet ik Joy, jij vindt Kingston Wall goed

Sheplays
Antagoon schreef:

Dus het is sneu als mensen kunnen lachen om dingen die jij niet goed vindt?

Als ik eerlijk ben; ja eigenlijk vind ik dat erg sneu voor die mensen. Ze worden dom en tam gehouden. Geef het volk brood en spelen etc. Wat jij een bijzaak noemt is wel heel prominent aanwezig op radio en TV.

ik persoonlijk vind de cd Avondjurk van jurk gewoon goed. eindelijk eens niet die enorme uithalen en versieringkjes die je zo vaak in pop-songs hoort... maar gewoon een tekst, gezongen zoals het hoort... daarnaast vindt ik ook de teksten erg goed... het gaat een aantal keren over wat diepgaandere dingen dan het standaard popliedje maar het ligt er niet te dik op... daarnaast hebben ze beiden geen geweldige solo-zangstem maar ze weten dit geweldig op te lossen, door soms tweestemmig te zingen en het gewoon rustig te houden weten ze allebei het beste uit hun stem te halen... gewoon goed!

ow trouwens... moest bij tram 7 heel erg denken aan 'zij huilt' van Kasper van kooten.

avatar van Djarune
Een paar mooie nummers staan erop, maar hier wordt bij lange na geen historie geschreven...

avatar van hidalgo
super cd heel erg goed vind je dit niks dan heb je echt een smaak van een augurk
vind jeroen een topper wat een lekkere cd
beste nederlandse cd dat staat buiten kijf voor mij
gewoon leecker

JolkiPalki
Op een paar uitzonderingen na vind ik Nederlandstalige muziek niets aan maar ik ben wel verrast door de muziek van Jurk. De teksten klinken soms wel wat a la Gordon en Marco Borsato maar er zitten sterke nummers tussen. Vooral live zijn zeer goed te pruimen. Ik ben nu wel erg benieuwd naar de andere band van Jeroen van K, dat genre is meer mijn smaak...

avatar van divart
wow, dit is wel heel beroerd zeg

avatar van BoyOnHeavenHill
GODVERDOMME!... Goeie kop, ik bedoel CD. Stevige pop, een enkel minder nummer maar voor het grootste gedeelte strakke muziek en boeiende teksten, uitstekend gezongen, soms zelfs zeer ontroerend (zoals op mijn persoonlijke favoriet Verloren, met dat prachtige geluidseffectje dat de muziek éven als van onder water klinkt wanneer de hoofdpersoon daar loopt). Zeer hoge draaibaarheidsfactor ook, maar dat zal ongetwijfeld niet gelden voor de verbazend vele mensen op dit forum die dit album afkraken -- zóveel dat je haast gaat denken dat in vele gevallen het oordeel al geveld is nog voordat het album beluisterd is. (Nee, jíj niet.)

avatar van MAS
MAS
Zou Zo Graag vind ik wel een leuk nummer maar ik betwijfel of ik de rest ook vet vind.

avatar van bikkel2
''Zou zo graag'' doet mij net even te veel aan Acda & de Munnik denken .

avatar van MAS
MAS
Dat vind ik niet erg. Acda & de Munnik kan ik vaak ook wel waarderen.

avatar van Gloeilamp
Er staan toch best wat leuke nummertjes op, het heeft inderdaad veel weg van Acda & de Munnik.

avatar van Kramer
Ik ben groot fan van Jeroen van Koningbrugge en Dennis van de Ven op televisie. Hier blijkt dat ze allebei ook nog eens heel behoorlijk kunnen zingen. Waar ik minder van gecharmeerd ben zijn de kwaliteit van de composities op deze CD. De melodieën zijn oké, al is het natuurlijk niet erg origineel allemaal. De inhoud van de teksten is soms wel aardig, er zitten wat leuke ideeën tussen.

Maar waar vooral Dennis van de Ven in programma's als Draadstaal en Neonletters een enorme vaardigheid en creativiteit met taal laat zien is het hier geforceerdheid troef. Kromme zinnen worden nog krommer gebreeën, inhoudelijk onzinnige teksten worden gebruikt, alleen maar om het in het metrum te laten passen. Ook zijn er juist zinnen te vinden die totaal niet in het metrum passen maar er toch in gepropt worden, wat vrij zielig klinkt. Naast enkele leuke taalvondsten zijn er ook gewoon lelijke zinnen, die ik soms met en soms zonder aanwijsbare reden niet kan verdragen. Mijn Sinterklaasgedichten zijn vaak beter.

Natuurlijk zijn er positieve uitschieters, wat mij betreft vooral het eerste en het laatste nummer. Verder is het allemaal niet slecht, maar zeker ook niet goed. Ik denk dat ze beter gekund hadden.

avatar van RvS_009
Gewoon een lekker een aanstekelijk plaatje. Niet meer en niet minder, maar wel lekker om naar te luisteren. En nee natuurlijk is dit geen radiohead, heeft het geen 5 lagen en zit er niet ergens een prachtige instrumentatie... Mara moet je dit dan verwachten? Nee. Gewoon een lekker wegluisterplaatje met hier en daar best goede teksten.
En het laatste leven is echt super. Ik als Limburger kan dat wel waarderen

avatar van Kramer
Kramer schreef:
Ik ben groot fan van Jeroen van Koningbrugge en Dennis van de Ven op televisie.

Ik wil me hier 3.137 dagen na dato van distantiëren. Bovendien heet hij Van KoningSbrugge.