Vaya Con Dios - Vaya Con Dios (1988)

Belgiƫ
Pop / Jazz
Label: BMG

1. Don't Cry for Louie (3:03)
  2. The Moonshiner (2:49)
  3. Lord Help Me Please (3:24)
  4. Lay Your Hands (3:45)
  5. Lulu's Song (4:54)
  6. Just a Friend of Mine (3:25)
  7. I Sold My Soul (5:02)
  8. One Silver Dollar (3:11)
  9. Philadelphia (3:36)
  10. Remember (2:50)
  11. Puerto Rico (4:23)
  12. Johnny (2:21)
allereerste album van deze belgische topgroep! niet hun beste maar wel met hun beste songs op!

EVANSHEWSON
"Niet hun beste, maar wel met hun beste songs op" ????

Die snap ik niet goed!

Debuutplaat van deze Belgen. Best aardig plaatje met flink wat toppers erop : 1, 6 en 11 zijn de prijsbeesten hier.

***1/2

avatar van tnf
tnf
Ik denk dat ik MoTh wél snap:

Waarschijnlijk wil hij zeggen dat hij het over de hele linie 'wel aardig' vind maar dat zijn favoriete tracks van deze act er óók tussen staan. Zulke albums heb je weleens, met een paar supernummers erop en voor de rest vullers.

(Ik ken de cd trouwens niet.)

avatar van Rinus
Erg lekker debuutalbum. Klinkt erg jazzy en gerelaxed, waarop de stem van Dani Klein heel erg goed uitkomt. En de instrumentatie is ook meer dan OK. Bovendien heeft het album een heel mooie ruimtelijke produktie.

avatar van LucM
Dani Klein vind ik één van de beste zangeressen ooit uit België en Vaya Con Dios was destijds (eind jaren '80, jaren '90) een Belgische topgroep die ook internationaal succes had.
Op hun eerste album staan 12 melancholische jazzy softpopsongs met ook invloeden uit het Franse chanson en de zigeunermuziek.
Toppers hieruit vind ik "Just a Friend of Mine", hun eerste single en meteen een schot in de roos, "Don't Cry for Louie" en "Johnny".

avatar van FunkStar
Just a Friend of Mine....zo lekker!!

Fleetwood fan
Zelf vind ik dit het beste album van Vaya Con Dios. Top nummers deel ik met LucM. (zie 2 berichten terug)

rico24
Beste album van Vaya Con Dios. Enorm Jazzy blijft erg lekker voor de zomerse avonden