Project Deadman - Self Inflicted (2004)

1 stem

Hip-Hop / Rock
Label: Strange

1. The Omen (Intro) (1:13)
  2. Corporate Lies (3:54)
  3. The PDM Is Coming (4:21)
  4. Self Inflicted (4:02)
  5. Access Denied (3:50)

met Tech N9ne en King Gordy

6. Body Bag (3:20)

met The Dayton Family

7. Brain Dead (3:27)
  8. Dead Man Walking (4:11)
  9. Last Breath (2:38)
  10. Ain't Shit (3:58)

met Breed en Bootleg

11. No Rest for the Wicked (3:21)

met King Gordy

12. Poison (3:07)
  13. Project Deadman (3:43)
  14. Day of the Dead (3:00)
  15. All My Life (3:21)
  16. Time to Go (3:21)
  17. Flashback (3:02)
Hypno
Project Deadman bestaat eigelijk alleen uit Prozak die we natuurlijk Al kennen van Bedlam. dit album is erg gevarieerd het heeft rock Invloeden, horrorcore en gewoon hardcore underground hiphop.

avatar van fabblwaps
@ Hypno: Project Deadman bestaat uit rapper Prozak en producer Mike E. Clark.

Leuke plaat dit, het gaat qua stijl inderdaad alle kanten op.

Het album wordt geopend met 2 rockachtige nummers waarvan de eerste ondanks een wat cliché en erg simpele politieke tekst erg lekker in het gehoor klinkt, dit komt grotendeels door het lekker harde refrein. Hierdoor is het dan ook een verrassing dat het 2de nummer door een gezongen refrein de plank wat mis slaat.

Daarna komt Self Inflicted, klinkt wel aardig, maar een beetje een oninteressant nummer.

Na Self inflicted wordt er weer lekker op los gebeukt, Access Denied heeft weer een lekker rock sfeertje. Beide nummers bieden lekker aggressieve hardcore hiphop waarop lekker geflowd wordt. De gastartiesten zijn hier goed gekozen, vooral de track met The Dayton Family vind ik erg goed klinken en dan met name de laatste verse. Beide nummers hebben duidelijk horrorcore trekjes.

Hierna komen er drie horrorcore nummers, de eerste daarvan is niet heel erg horrorcore, maar zit zeker wel een horrorcore sausje over. De tweede is een echt horrorcore nummer, bijde nummers hebben een wat duisterdere rustige productie (vooral de tweede) en klinken goed maar niet bijzonder.

De derde van deze horrorcore nummers (Last Breath) verdient een aparte vermelding, dit is imo het beste nummer van de CD. Dit nummer wordt begeleidt door een geweldige productie bestaande uit gitaar/harp? gepingel met strijkinstrumenten (ik kan niet zo goed instrumenten van elkaar onderscheiden) op de achtergrond. In dit nummer wordt beschreven wat er gebeurt als je doodgaat, inclusief de autopsie en de reis naar de hel. Helaas is dit het kortste nummer van de CD en heeft het maar 2 verses.

Het beste nummer wordt gevolgd door het slechtste nummer, Ain't Shit past niet op het album, het refrein is slecht en de productie niet echt interessant.

Na Ain't Shit komt No Rest for the Wicked, een minder serieus horrorcore nummer met een lekkere simpele beat en een fijn refrein.

Hierop volgt Poison, een persoonlijk nummer over een slechte relatie Prozak heeft gehad. Het nummer wordt ondersteund door een lekker melancholische sample en is lekker rustig, ook de zang in het refrein past er goed bij.

Project Deadman heeft weer een lekker rock sfeertje met ook een hoop elektronische geluiden op de achtergrond. Het nummer gaat over underground hiphop en mensen die zeggen dat ze underground zijn, maar ondertussen wel alles doen om door te breken in de mainstream.

Day of the Dead, over een fijne rustige beat worden wat oninteressante teksten gerapt. Als je niet op de tekst let is dit wel een lekker nummer.

All My Life, wat een heerlijk nummer. Over een lekker opgefokte snelle beat met een elektrische gitaar demonstreert Prozak na een relatief rustig album dat hij wel degelijk behoorlijk snel kan rappen. In het refrein wordt lekker geschreeuwd.

Het album wordt goed afgesloten met Time to Go waar over een leuke productie allerlei beledigingen en doodsbedreigingen worden rondgestrooid.

Uiteindelijk wordt het hele album even snel herhaald en is het afgelopen.

Kortom is deze plaat een gevarieerde hiphop plaat die toch wat naar horrorcore leunt. De rapper heeft een fijne stem en kan ook behoorlijk snel rappen als hij dat wil. De teksten zijn vaak niet heel bijzonder, maar ook niet erg slecht. Voorlopig geef ik een 3,5* maar dat kan nog 4* worden.

Favoriete nummers zijn Access Denied, Body Bag, Last Breath en All My Life

fabblwaps schreef:
bijde nummers
Dit nummer wordt begeleidt
een slechte relatie Prozak heeft gehad

Zo hé, ging lekker met m'n nederlands gister.
Het moet natuurlijk zijn : beide nummers, wordt begeleid en relatie van Prozak.

avatar van Jorge-E
fabblwaps

Dit album moet ik ook nog eens checken. Mike E. Clark is best een goeie producer en Prozak vind ik chill rappen. De combinatie Hip-Hop / Rock vind ik meestal ook wel leuk en als je zegt dat het horrorcore is lijkt het me nog aantrekkelijker.

avatar van fabblwaps
Ik ben niet heel zeker over het horrorcore gehalte trouwens, heb niet zoveel ervaring met het genre. In elk geval wel een leuke CD, ga hem zelf ook weer eens luisteren.

avatar van Jorge-E
Horrorcore of niet, maakt niet uit, zoweiso stond deze al op mijn lijstje om te checken.

fabblwaps schreef:

Klinkt een beetje als Tech N9ne.