Dub Pistols - Rum and Coke (2009)

Electronic / Hip-Hop
Label: Sunday Best

1. Back to Daylight (4:21)

met Ashley Slater

2. I'm in Love (4:05)

met Lindy Layton en Rodney P

3. Everyday Stranger (5:01)

met TK en Ashley Slater

6. She Moves (3:17)

met TK

7. Peace of Mind (5:00)

met Red Star Lion en Rodney P

8. Keep the Fire Burning (3:52)

met Justin Robertson

9. Six Months (4:09)

met Gregory Isaacs en Rodney P

10. Song for Summer (6:58)

met Ashley Slater

hun meest poppy album tot nu toe. Genre beschrijving schiet weer eens tekort, aangezien dit album toch erg veel reggae bevat en bijvoorbeeld tracks als Daylight 'dance' omschreven kan worden.

avatar van UK-Choonz
De Dub Pistols nemen hier hoorbaar een groot risico door erg veel pop in hun sound te vermengen. Maar in tegenstelling tot waar de Freestylers in 2006 genadeloos faalden lukt het deze act wel om daarmee een serieus te nemen act te blijven.

Genadeloos faalden? Ze hadden best een grote hit met Push Up, dat kun je van dit album toch niet zeggen..

Ponty Mython
Hij heeft het dan ook over het laatste album van de Freestylers 'Adventures in Freestyle' uit 2006. Push Up staat op Raw as F**k uit 2004. Dit album bevat overigens ook twee nummers die zo een hit hadden kunnen zijn: I'm in Love en Keep The Fire Burning.

avatar van UK-Choonz
Raw as F**k was inderdaad geniaal

Maar die daarna was 3x niks

Ponty Mython
Het probleem met dat album was dat het een beetje een allegaartje was van verschillende stijlen. Er zat niet echt een rode draad in, zoals bij de andere drie albums. Toch staan er wel een paar goeie tracks tussen het Pendulum-achtige gitaarpopgeneuzel. Zo vind ik bv In Love with You, Jump N Twist, Hard to Stay, So Fine en Beat it Down prima tracks. Hard to Stay zou zo door de Stereo MC's kunnen zijn gemaakt.

avatar van UK-Choonz
Ik vond ze op dat album op meerder plekken een soort foute Linkin Park imitatie

Maar misschien meer een discussie voor bij dat album