BoyOnHeavenHill schreef:
Prachtige intieme nummers, soms sober (zoals One step), soms ook met verrassende dramatische arrangementen (Never make a dollar that way, Driving wheel, Mr Wiffen). Eigenlijk maar twee mindere nummers, What a lot of woman en Blues was the name of the song, gelukkig meteen ook de twee kortste nummers van het album, hetgeen overigens ook niet veel zegt omdat de plaat als geheel sowieso helaas maar 29 veel te korte minuten duurt. Hoogtepunten voor mij: One step, Driving wheel en Mr Wiffen, maar de overige vijf nummers kunnen daar op een ander moment van de dag ook wel aanspraak op maken.
Zijn stem en de sfeer die die oproept doet me eigenlijk aan veel andere namen denken: Jerry Jeff Walker, Jim Croce op z'n bedachtzamere momenten, het geruststellende van Gordon Lightfoot, Tim Hardin (More often than not doet me muzikaal sterk denken aan Lady came from Baltimore) en vooral de world-weary maar toch tegelijk zo begripvolle stem van David Ackles. Zelfs het licht Sinatra-achtige van Since I fell for you stoort niet. Prachtig en warm.
Een grote verrassing, met dank aan BobbieMarley.
En ik ken het weer dank zij Muziekobsessie. Waarvoor nog steeds dank!