Hef - Hefvermogen (2009)

met Ado'nis

10. Gedroomd (3:39)

met Big2 en Dio

11. Get Money (2:29)
  12. Voor een Nigga (3:27)
  13. Vies (3:21)
  14. Gone *

met Major

15. Get It In *

met Önder

16. Hefvermogen *
Gevoelsmatig gaat deze hier niet zo goed ontvangen worden... Ik was benieuwd of Hef een volledig album/mixtape kon vullen en dit is hem deels gelukt. Het is een vermakelijk geheel geworden, alleen moet hij wel uitkijken dat het niet te monotoon wordt. Zie Hef toch een beetje als de Nederlande Mobb Deep (een beetje he, rustig maar). Hij is een van de weinige die zijn straat verhaaltjes op een geloofwaardige manier kan overbrengen. Hoeveel deze zijn aangedikt is net als bij Mobb Deep natuurlijk de vraag..

MAS
Vind het allemaal wel lekker klinken maar er had meer ingezeten denk ik. Vind vooral de refreintjes erg zwak op dit (pre) album)

avatar van Rhythm & Poetry
Ik word wakker gepijpt, ik mag niet eens plassen.

Dit gaat het album (EP zie ik) van het jaar worden. Als iemand in Nederland swagger heeft - om het woord weer eens te gebruiken - dan is het Hef wel. Zijn verveelde laid back manier van rappen slaat bij heel veel mensen aan. Zijn teksten zijn zonder dat het volgens mij zijn bedoeling is gewoon erg hilarisch. Hefvermogen steekt productioneel ook nog eens prima in elkaar. Ja, lekker om in de hood of op de rotonde te pompen.

Ik versta altijd bambi ipv bundy.

Nog twee quotes (van het nummer Bundy/bambi) , omdat het zo leuk is:

Negen van de tien bitches vinden me leuk,
tot dat ze horen hoeveel bitches ik neuk.
Je wilt niet weten hoeveel bitches ik neuk,
shit het is niet meer leuk (het is niet meer leuk man, echt niet).

Ik ben vies, jij bent netjes,
het enige papier in je zak zijn servetjes.

Ondanks mijn 2,5* is Hefvermogen te gruwelijk.

avatar van Kill_illuminati
Dat zijn inderdaad hilarische zinnen. Hef doet 't hem weer.

Vraag om downloadlink verwijderd.

P-DawG
Lek was al hard, dit moet wel epic worden.

avatar van TheLegacy
"We mengen blauw en geel, nigga we maken groen, Bundy check dan hoe baas we doen" .. Get Money!

avatar van Jurrien
P-DawG schreef:
Lek was al hard, dit moet wel epic worden.

Ik dacht precies hetzelfde. Luister op dit moment de openingstrack.

In de winter rock ik slippers met 2 sokken

avatar van Stapler
Jammer dat deze er niet op staat:
Gewoon de hele tijd dezelfde beat en toch zo dope .
Hij zal wel op album van Crooks komen ofzeau.

3 sterren voor de madderfakking Hugh Hef(ner).

Eh Eh Eh!!

avatar van Chuck Taylor
Jurrien schreef:
In de winter rock ik slippers met 2 sokken

jonko en whisky
of een happy meal
kipnuggets en fristi.

avatar van Gniuz
Ik had toch net iets meer verwacht van deze EP maar ik kan er toch wel heel erg van genieten. Ik pomp deze al de hele week. Hij is 1 van de weinigen in de Nederland die die straatshit toch op een vette manier kan overbrengen. Gewoon rechttoe rechtaan straatrap maar dan wel met zijn eigen stijl. Het is één van mijn favoriete Nederlandse rappers, hij past niet echt in het rijtje van Sticks, Rico en Typhoon maar hij brengt ook een heel ander soort hiphop dan zij brengen. Wat betreft straatrap draagt Hef zeker de kroon, zoals hij zelf zegt: "Het was allemaal een droom, nu is het allemaal gewoon, de money is nu schoon, sinds puur draag ik de kroon."
Zoals hier al eerder werd gezegd vind ik die refreintjes ook erg zwak, die hadden voor mij niet gehoeven. Ik luister Hef vooral vanwege z'n scherpe raps en niet om van die zwakke kutrefreintjes. Dat nummer met Big2 en Dio en dat nummer met Jayh heb ik meteen van mijn tracklist geflikkerd. Dat zijn voor mij dan ook echt de enige nummers die ik echt niet trek. Die Big2 die komt me echt de neus uit en Dio eigenlijk ook. Jayh heb ik altijd al een kut "zanger" gevonden. De rest van de nummers vind ik allemaal wel lekker maar hij mag wel wat meer uitpakken voor zijn album, daar verwacht ik toch wel meer van.
Hef Bundy!

MAS
Wat straatrap betreft wordt voor mij de kroon gedragen door StropStrikkers. Vind Gedroomd niet echt bij Hef passen. Hoop niet dat Papierwerk zo wordt (ik vrees van wel). Vind Jayh ook echt een kansloos persoon een soort Brace eigenlijk.

X-man
Dit is precies hetzelfde als Kempi, waar toch beduidend lagere beoordelingen worden gegeven. Meten met twee maten mensen!

avatar van Stapler
Wat praat je nou poep? Het is toch een andere artiest? En deze artiest ligt mij veel beter .

avatar van Rhythm & Poetry
Hef is in ieder geval te verstaan.

X-man
Zelfde onderwerpen, zelfde simplistische teksten. Alleen het stemgeluid is anders, en het feit dat Kempi een tijdje Lil Wayne probeerde na te apen. Verder kan ik er geen grote verschillen tussen ontdekken.

P-DawG
Je kan veel zeggen maar uiteindelijk is 2009 gewoon van Hef.

avatar van Rhythm & Poetry
Kempi is maar wat aan het brabbelen, misschien heeft hij ook wel dit soort teksten maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen aangezien ik kempi niet versta. Daarnaast geef ik aan dat ik Hef - zonder dat het zijn bedoeling is - gewoon een grappige rapper vind. Het is ook leuk om hem na te doen, of lines te schrijven zoals hij ze ook schrijft.

Wat weet je over dealen? Niks, je loopt achter als mijn hielen.

Verder sluit ik me bij P-DawG aan, als de jaartallen dan toch een eigenaar krijgen dan is 2009 van Hef.

avatar van Gyzzz
Stemgeluid is anders, flow is anders, beats zijn anders. Onderwerpen zijn hetzelfde, maar Hef brengt het met veel meer ironie en minder verongelijktheid.

avatar van Jurrien
Gyzzz schreef:
maar Hef brengt het met veel meer ironie en minder verongelijktheid.

Precies.

avatar van thomzi50
(Al weet ik niet of Hef de ironie zelf helemaal doorheeft.)

X-man
Wat is er trouwens zo ironisch aan? Klinkt gewoon als een excuus om hem 'hoger' te waarderen dan (vergelijkbare) acts als Kempi en THC. Nee, hier ben ik het 100% mee oneens.

X-man schreef:

Vanwaar die ophef eigenlijk? Ik bedoel zo'n hoge beoordeling geven wij hem ook weer niet. Dus ik vind dat je een iets te heftige reactie plaatst. Hef heeft gewoon een betere uitstraling dan bijvoorbeeld kempi, en is gewoon een hele andere rapper.

X-man

Kijk, jouw reactie is dan wel weer ironisch te noemen. Want je lacht me uit zonder inhoudelijk te reageren. Noem mij eens een tastbare reden wat Hef zoveel beter maakt dan de acts die ik opnoemde (wat uiteindelijk maar voorbeelden zijn, ter verduidelijking: ik heb met beide voorbeelden ook weinig).

P-DawG
Als ik lach hoef ik mij daar echt niet voor te verantwoorden chef. Erg hèh?

X-man schreef:

Zijn stem, flow, verstaanbaarheid. Hij heeft vaak leuke woordspelingen en ik vind zijn woordkeuze altijd wel grappig. Vind hef in tegenstelling tot Kempi aangenaam om naar te luisteren.

avatar van Gyzzz
X-man schreef:

Lees de quotes die er alleen in dit topic al zo hier en daar worden gepost maar... Daar zie ik Kempi niet mee komen.

''In de winter rock ik slippers met 2 sokken'' is daar een voorbeeld van.

En dat gaat dan alleen nog maar om de teksten. Het zijn juist de andere punten (flow, beats, stemgeluid, controle) waarop Hef helemaal veel beter is dan zijn straatrapgenootjes.

avatar van Game
2009 is meer het jaar van Zwart Licht vind ik, in één klap zijn die gasten bekend geworden en hebben ze een geweldige live-reputatie opgebouwd.

Maar dat terzijde, Hef is gewoon een baas.

Harco
Plus hij pompt Sean P. P!

Sowieso, met een line als "ik parkeer hem dubbel of ik gooi hem op de stoep swa" ben je al een baas.