Hef - Hefvermogen (2009)

met Ado'nis

10. Gedroomd (3:39)

met Big2 en Dio

11. Get Money (2:29)
  12. Voor een Nigga (3:27)
  13. Vies (3:21)
  14. Gone *

met Major

15. Get It In *

met Önder

16. Hefvermogen *
avatar van j.b.b.l
Er staan heerlijke producties op deze plaat en Hef kan er wel wat mee.Ik heb me vooral vermaakt met tracks als Eh Eh Eh,Overal en Uulgh.Hef zelf is een bijzondere rapper waar ik graag naar luister.

avatar van CosaNostra
Weet niet of ik nu ineens een miracle zeg maar.... die beat van Bundy is genakt van Biggie.
Check op Born Again de track Biggie met Junior M.A.F.I.A.

avatar van Murdoc023
Hef heeft een heerlijke stem om naar te luisteren en ook sommige producties zijn erg goed en passen bij Hef. Toch kan ik dit album niet als een geheel lekker beluisteren. Luister het eigenlijk alleen als losse nummers. Geen slecht debuut, maar ook niet meer dan dat, terwijl er in potentie nog wel iets moois in zit.

P-DawG
Overal gebruikt dezelfde sample als dit nummer, beide erg dope nummers. Toeval? Idunno.

avatar van PJC
PJC
Feunen, Op een Missie, Uulgh!, Overal en Gone zijn echt toffe tracks. Get Money is een wereldtrack en al de rest is matig tot redelijk slecht.

We worden helemaal doodgegooid met Hef tegenwoordig. Onbegrijpelijk, want zijn quasi-stoerdoenerij, belabberde teksten (gewoon slecht rijmpjes) en onsamenhangende nummertjes zijn van geen niveau.

avatar van Reint
Muziek hoeft niet moeilijk te zijn. Maar dat zul jij zelf ook wel weten met je 4,5 voor Oasis (niet dat ik Hef zo goed vind als Oasis, maargoed).

avatar van Boy
Boy
Ik rook wiet, en ik pak buit.
Feun en krijg hoofd in m'n badkuip.

avatar van Nr.4
Hehe, Hef kan ik wel waarderen op z'n tijd. Kan er de humor wel van inzien van deze kwatspraat. Op een Missie en Get Money keihard, sowieso wel een goed oor voor beats die Hef. Uitpakken en Gedroomd vind ik wel tenenkrommend slecht.

avatar van soer1988
is dit album niet via noah's ark uitgebracht???

avatar van Nr.4
Noah's Ark heeft dit album later ook nog uitgebracht ja, maar de eerste versie niet.

avatar van Illmaticly Ill
Ongelofelijk dat ik dit 2 jaar geleden helemaal geweldig vond. Ik begon me toen net een beetje te verdiepen in hip-hop, m'n vrienden luisterden allemaal Hef en ik had geen verstand van hip-hop dus dacht ik dat dit heel goed was. Nou, ik ben blij dat ik verder ben gaan zoeken in de hip-hop. Wat een troep is dit zeg. Alleen maar gelul, hef heeft niets te melden. Tja alleen over hoe stoer hij en z'n matties zijn en hoeveel wiet hij rookt.

Overigens niet hatelijk bedoeld, dit is gewoon mijn mening, maar ik kwam opeens hier terecht en ik dacht terug aan de tijden dat ik dit geweldig vond. En dat was toch even een raar moment.

Nu ik hier toch ben stem ik ook maar even. 0,5* is dan weer iets te laag, er is nogal wat hip-hop dat wél 0,5* verdient.

Dan ga ik voor 1,0*

avatar van Gniuz
Illmaticly Ill schreef:

Dan ga ik voor 1,0*

Ach, ik vind dit ook niet meer zo vet als een paar jaar terug. Maar er zijn zat rappers die voornamelijk over criminaliteit en wiet roken rappen, maar wel een bepaalde creativiteit bezitten om er iets moois van te maken. Sean Price en Celph Titled vind ik bijvoorbeeld heel vette rappers, maar zij rappen ook voornamelijk over guns en drugs. Iets moois zou ik dit album van Hef overigens niet per se willen noemen, maar Hef had in het begin van zijn carrière toch wel creativiteit. Hij kwam met best leuke woordspelingen en zijn flow sloot vaak goed aan bij de gekozen beats. Dat album wat hij voor dit album uitbracht was heel behoorlijk. Dit album heb ik lang niet meer opgezet, het zou veel zijn als ik hem in totaal 5 keer beluisterd zou hebben. Ik denk dat ik, toen ik stemde op dit album, vooral vanuit mijn zwak voor Hef wegens zijn eerdere album 3,5 sterren gaf. Ik heb mijn stem dan ook met één ster verlaagd, want dit album haalt eigenlijk geen voldoende.

HZFR11
Hef is hard, dit album ook.

Kan hem en zijn broers Adje en Crooks wel waarderen. Die mannen zijn real.