Get Well Soon - Vexations (2010)

Duitsland
Folk / Rock
Label: City Slang

1. Nausea (3:13)
  2. Seneca's Silence (4:21)
  3. We Are Free (4:14)
  4. Red Nose Day (4:33)
  5. 5 Steps / 7 Swords (4:32)
  6. We Are Still... (1:05)
  7. A Voice in the Louvre (5:30)
  8. Werner Herzog Gets Shot (3:44)
  9. That Love (5:47)
  10. Aureate! (4:33)
  11. We Are Ghosts (4:18)
  12. A Burial at Sea (6:33)
  13. Angry Young Man (4:49)
  14. We Are the Roman Empire (5:00)
  15. Teenage FBI * (4:52)
  16. Busy Hope * (3:12)
  17. La Chanson d'Hélène * (3:46)
  18. The World Needs a New... * (4:16)
  19. Harmour Love * (4:09)
  20. My Door * (3:38)
  21. I'm Deranged * (4:02)
  22. Good Friday * (4:44)
avatar van De Geu$
Ah, het is dus een MM-er die het gefilmd heeft. bedankt en ook nog eens in goede kwaliteit. Ik vond het concert ook erg mooi. Ik was vooraf nogal bang dat de 'Vexations' nummers live niet uit de verf zouden komen, maar dat was onterecht gelukkig...

avatar van clayhill
Ook fantastisch concert in Vera. Zeer sympathieke, hardwerkende mensen. Vexations is gewoon een meesterwerk. Of istie te goed en worden we vervolgens, als kritische luisteraars, angstig ?

JdW
Erg goed album. Evenaart, of misschien zelfs beter dan de voorganger. Er staan een paar geweldig in het gehoor liggende nummer op zoals Angry Young Man. Enig nadeel die ik kan verzinnen is dat het album wat aan de lange kant is.

Giraf de Piraat
Harbour Love is lief

avatar van brt
brt
concert in Vera was ook geniaal, niet verwacht dat ze dit live zó waar konden maken!

avatar van Chameleon Day
Volkomen onterecht.

En dat ben ik nou wel met je eens....na anderhalf rood.

avatar van battersea
viel mij een beetje tegen toen ik hem na Rest now... beluisterde op Spotify. Waar Rest now... nog heerlijke blazers had die van alles en nog wat spannend maakten, moest ik hier me er door heen worstelen, maar Rest Now was van zo grote klasse dat ik her Gropper nog wel een kans geef.

Volkomen onterecht.

Omdat The National al 3 meesterwerken achter zijn naam heeft staan.

stef212 schreef:

Omdat The National al 3 meesterwerken achter zijn naam heeft staan.

Maar niet meesterwerk genoeg om je toptien te halen, hetgeen zorgt voor erosie van die kwalificatie.

Nieuwstad

mooi verwoord, hulde

'Magnum narras, vix credibile' , als we dan toch aan retoriek gaan doen

stef212 schreef:
'Magnum narras, vix credibile' , als we dan toch aan retoriek gaan doen

Als we toch aan Latijn gaan doen: "Quod licet Iovi, non licet bovi".

QED - maar goed verschillen van smaak mag; National (Boxer en High Violet; die twee heb ik) zijn bij mij nu ook 3,75 - 4*. Op hoeveel zet jij deze Get Well Soon?

Mjuman schreef:

Als we toch aan Latijn gaan doen: "Quod licet Iovi, non licet bovi".

Ik dacht aan 4*, om te beginnen uiteraard. Wie weet stijgt het ooit nog, maar daar vrees ik voor. Maar laat mij duidelijk zijn; ik vind zowel The National als Get Well Soon topbands. Al acht ik The National hoger, omdat zij erin geslaagd zijn een plaat te maken met alleen topsongs (Boxer), en 2 met weinig missers (Alligator, High Violet).

avatar van Fathead
Sane certe!

Op een of andere manier heb ik nooit zo de behoefte om deze te draaien. Het voelt in vele opzichten alsof dit het mindere broertje is van hun geweldige debuutplaat (die dan ook in mijn top 10 staat.

Toch zitten er nog genoeg lekkere bonbons in dit doosje:

Te beginnen met "A Voice in the Louvre". Heerlijk hoe dit nummer door mijn boxen zwiert zonder dat het te snel uit de bocht vliegt. Hier toont Konstantin Gropper en zijn kornuiten waar ze goed in zijn: sfeervolle opbouw van een nummer met strijkers.

"We are Free": heerlijke donkere instrumentatie en een lekker tempo. Het lijkt wel of ik een steeldrum hoor!

"We are Ghosts": donkere tekst en wederom prachtige instrumentatie. Die strijkers versus de gitaar is perfect in balans.

En nou vergeet ik er nog zo 4 à 5 te noemen... Eigenlijk is dit gewoon een topplaat die last heeft van het 'second-album-syndrome'.

avatar van thetinderstick
Het het album weer eens opgezet. Blijft fantastisch.

korte docu over het album:
YouTube - Get Well Soon - Kurzdoku

avatar van David B
Na een aantal jaren nog altijd een van mijn favoriete albums, hopeloos genegeerd door de muziekpers (net als get well soon's laatste overigens, die niet eens door OOR gerecenseerd is). Persoonlijk vind ik m beter dan the Scarlett beast en Rest now... De EP songs against the glaciation is ook prachtig!

avatar van muziekobsessie
Vreemd ineens vind ik dit album wel mooi! Mede omdat mijn eigen album
Werd vergeleken met dit toch is een herkansing gegeven. Het vorige album vind ik juist niet goed. Dit album is in het beging nog niet zo sterk maar aan het einde steeds beter.aureate en burial at the sea zijn toch wel de beste songs