Een monsterproject, vergelijkbaar met WInterland 1973: the Complete Recordings en Fillmore West 1969: the Complete recordings. Het is wel duidelijk dat de heren van Grateful Dead Records niet van half werk houden!
Er zijn een paar minpuntjes aan deze set en dat is dat bij sommige nummers de zang aan het begin is weggevallen, maar een kniesoor die daar op let. Wel jammer dat dat nu net bij een paar van mijn favoriete nummers gebeurt, zoals bij Scarlet Begonias op CD 2 en Bertha op CD 5.
Wat ook een beetje jammer is, dat er een hoop opnames uit de bootleg sfeer gehaald worden. Zoals wellicht bekend is, waren tot voor kort zo ongeveer alle concerten, opgenomen vanaf het mengpaneel, via Archive.org te downloaden, nu worden ze alleen nog maar gestreamd (al zijn publieks-opnames nog wel te downloaden). Maar goed, we krijgen er wel opnames voor terug in betere kwaliteit.
Wat het knappe is van Grateful Dead, is dat onlangs dat het drie opeenvolgende concerten zijn de setlists genoeg worden gevarieerd om niet teveel in herhalen te vallen. Bovendien is de ene jam de andere niet. De 30(!) minuten durende Help On The Way-> Slipknot!-> Franklin's Tower op CD 8 is gewoon legendarisch. En daar blijft het niet bij, de Scarlet Begonias/Fire on the Mountain combo is ook om je vingers bij af te likken, evenals Morning Dew op CD 3. Goed Donna Jean was niet overal even goed bij stem, maar ik kan het contrast tussen haar stem en die van Jerry en Bob altijd waarderen.