Broken Note - Terminal Static (2009)

Electronic
Label: Ad Noiseam

1. Mortal Bass (3:55)
  2. Let 'Em Hang (6:33)
  3. Mask of Gas (4:15)
  4. Meltdown (7:07)
  5. War in the Making (6:10)
  6. Zealot (4:17)
  7. Pyrotek (5:35)
  8. Dub Version (5:34)
  9. Crux (6:30)
  10. Juno Reactor - Tokyo Dub [Broken Note Remix] (5:07)
  11. The Fury (8:05)
  12. Dubversion [Hecq Remix] (5:48)
  13. Crux [I am the Sun Remix] (5:11)
thejazzscène
Langzamerhand valt het wel érg hard op hoeveel gerenommeerde artiesten van hun originele genre overschakelen naar dubstep. Het wordt op den duur een nogal saaie bedoeling en voor de artiesten wordt het alsmaar moeilijker zich te blijven onderscheiden van de anderen.
Broken Note blijkt van dat laatste geen last te hebben. Door wat stijlen door elkaar te gooien en de waardevolle elementen ervan te gebruiken creëren ze hun eigen‘machinewereld’.
Verwacht hier geen liefdevol plaatje. Geen enkel geluid op dit album duidt in die richting, integendeel. Dit is pure agressie. Een geweldadige mix van dubstep, breakcore, industrial en drum’n bass.
De variatie die Exile in zijn nummers steekt, de smerigheid van Vex’d en de flow van Milanese. Dit hakt waar het hakken kan. En dat is overal.
Waarschijnlijk is dit ook meteen de zwaarste plaat uit 2009. Ze krijgt ongetwijfeld een 10 op de schaal van richter. U weze gewaarchuwd!

avatar van orbit
Ben benieuwd.. alhoewel ik die dubstep hype niet helemaal snap. Kennelijk moet er weer een zwart tintje door electronic worden gestrooid ofzo

thejazzscène
Dit is ook een zwart tintje electronic!

avatar van orbit
Dit is dubstep/ DnB als een zware ronkende kettingzaag! Als een loodzware extreem bewapende tank rijdt dit op de civilisatie in en schiet alles aan puin wat het tegenkomt! Ofwel: heftige plaat! Ben wel wat gewend op DnB gebied, maar dit is misschien wel het zwaarste wat ik ken uit dat genre en ook vette en lekkere geluiden, zoals Meltdown wat toepasselijk begint met een sample "do you want to hear something new" ofzoiets en vervolgens barst er een militaristisch tromgeroffel uit begeleid door loodzware basdrums en basloops.. tsja dan lul je niet meer. Een op en top vette plaat totdat de remixes aanbreken, daar wordt het helaas een stuk minder en verslapt mijn aandacht ook resoluut. Hier ook een Hecq remix die geheel niet op zijn plek is (Hecq moet zich maar tot zijn eigen platen beperken). Jammer, anders had er wel een monsterscore ingezeten. Zet nu maar eens in op 4*. Zou nog hoger kunnen worden. Aanrader!

lambf
Ik vind deze superlatieven een beetje overdreven. Het klinkt zeker vet, maar aan de ene kant is het hier en daar net iets te twijfelend, en aan de andere kant houd ben ik niet echt te vinden in het geluid van de drum.

avatar van orbit
Ik snap dat jij ze overdreven vind als liefhebber van een 40-minuten durende tandartsboor.. voor iemand die thuis is in DnB is het echter wel loodzwaar en heeft het ook nog een soort van structuur die best kan schelen in hoe een nummer kan raken of niet

avatar van orbit
Neem mijn comment over de Hecq remix terug, vette track. En verhoging naar 4,5*. Gewoon de betere beukplaat van 2009. Kijk uit naar iets wat hier in de buurt komt anno 2010!

avatar van andnino
orbit schreef:

Gister kwam het nieuwe Broken Note-album Flood uit.

avatar van orbit
Ah! Beetje laat, maar die moeten we checken natuurlijk

avatar van james_cameron
Keiharde beats inderdaad en een fijne duistere sfeer. Past wel als soundtrack bij een lekker grimmige en naargeestige film. Zoals bijvoorbeeld A Serbian Film. Op den duur slaat de verveling een beetje toe, want de instrumentale aanval op je gehoor is soms wel wat teveel van het goede, ook door het ontbreken van vocalen. Wel de moeite waard, de kwaliteit spat ervan af. Beste song vind ik het woeste The Fury.