Skunk Anansie - Smashes & Trashes (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: One Little Indian

1. Charlie Big Potato (5:32)
  2. I Can Dream (3:35)
  3. Hedonism (Just Because You Feel Good) (3:28)
  4. Tear the Place Up (2:59)
  5. Weak (3:33)
  11. Squander (4:29)
  12. Lately (3:55)
  13. Selling Jesus (3:51)
  14. Charity (4:38)
  15. You'll Follow Me Down (4:03)
  16. Twisted [D.Ramirez Remix] * (9:21)
  17. Secretly [Armand van Helden Mix] * (7:41)
  18. I Can Dream (Skreamix) * (4:15)
  19. Charity [High Rankin Remix] * (5:24)
  20. Brazen [Weep) (Perfecto Mix] * (7:15)
  21. I Can Dream [Smokin Jo Presents Trnsstr Remix] * (8:08)
  22. Weak [Paul Woolford Remix - Edit] * (4:08)
  23. Charity [Dekker & Johan Remix - Radio Edit] * (3:29)
  24. Hedonism [Kissy Sell Out Version] * (3:54)
  25. Selling Jesus [Riva Starr Loves the Skunk Rmx] * (6:17)
  26. Because of You [Michel Cleis Remix] * (9:04)
  27. Squander [illAudio Remix] * (5:06)
avatar van MusicFreak
Ze hebben een aantal goede singles gehad zo'n (dikke) 10 tot 15 jaar geleden.
Ook de nieuwe single (Because Of You) vind ik erg goed, rockt als vanoud en misschien wel harder dan ooit

avatar van barrett
Ik ben benieuwd wat deze band na 15 jaar nog kan teweegbrengen.... Vroeger hadden ze idd vrij aardige singles... Wie weet een nieuwe Hedoisme

avatar van SiriusBart
Tear The Place Up is echt geweldig!

avatar van donmarko22
Lekker om alles weer eens bij elkaar te horen...Ik denk dat deze de komende week in de auto radio zit.

Leuke cd. Hedonism heb ik te vaak gehoord, maar de rest is nog heel best te pruimen. Toch vind ik die reunie jammer. Skunk Anansie was namelijk duidelijk heel tijdsgebonden. Hun muziek zit te diep geworteld in de 'angry 90's' om nu weer fris mee uit de hoek te kunnen komen.

Joy
elders ook opgemerkt:

skunk anansie klinkt een hele korte periode erg fris, maar is snel gedateerd, en dat betekent vooral dat je het niet meer draait

Ik heb hun drie albums in de kast liggen; Feitelijk helemaal niks op aan te merken, maar de drang om het nu weer te willen beluisteren is er maar niet. Het is me iets teveel volgens het boekje om me nu nog op te doen veren.

avatar van xxxsanxxx
Toendertijd één van de laatste goede bands in de industrie. En zelfs de nieuwe nummers Because of You en Tear the Place up zijn super. Met name die laatste is retegoed. Hoeze "angry 90's"? Angry 00's!!!

Waarom geen nieuw album? Of was de koek na de 2 nieuwe singles ook helemaal op...?

avatar van james_cameron
Prima verzamelaar, aangevuld met een drietal redelijke nieuwe songs. Alhoewel, redelijk: Tear The Place Up is behoorlijk simpel en gaat zeer snel vervelen.

avatar van LucM
Deze band had ik niet zo gevolgd in de jaren '90, dus haalde ik dat in met deze compilatie. Behoorlijke tot sterke songs waarbij vele stijlen verwerkt worden : rock, metal , funk, soul, met zowel heftige als rustige songs met opvallende zang en voordracht van Skin. Hoewel typisch voor het rockklimaat van de jaren '90 vind ik dat nog goed te pruimen. De nieuwe songs hoeven trouwens niet onder te doen voor hun oudere.

Tijdloos blijkt de geweldige rockmuziek van Skunk Anansie te zijn in 2009. Wat een goede verzamelaar en wat een prima nieuwe nummers!

Ooit trad ze op als voorprogramma van Lenny Kravitz in Ahoy en begon met 2 metal nummers, waarna iedereen iets had van: hallo, wat is dit? Gevolgd werd het door een retegoede rockshow, met ook een aantal nummers die hier op staan, zoals Weak en Just Because You Feel Good.

avatar van berwt
xxxsanxxx schreef:

Angry 10's dan maar?

avatar van MusicFreak
Ik vind Squander ook steeds beter en beter worden. Mooi nummer!

avatar van Don Cappuccino
Wat een geweldige best-of is dit! Skunk Anansie kende ik alleen maar van Weak en Hedonism, en dat vond ik beide heel erg goede nummers, en ik vond deze best-of met DVD en die heb ik gekocht. Alleen maar ijzersterke nummers, ook de 3 nieuwe nummers zijn erg goed. Ook erg divers, de ene keer keihard (Selling Jesus ), gewoon normaal of een hele mooie ballad (Secretly, You Follow Me Down). Deze ga ik zeker vaker luisteren en ik kwam erachter dat mijn ouders Paranoid & Sunburnt en Stoosh in de kast hebben staan, dus die ga ik zeker eens een keer luisteren!

avatar van FunkStar
Dit is een verzorgde Best of CD van Skunk Anansie die hits hadden met Secretly, Weak, Brazen en Hedonism.

Ik heb de versie met de DVD erbij. Daarop zijn alle clips te zien die ze hebben gemaakt. Vaak zijn het prachtige clips zoals Charlie Big Potato.

De laatste single (Because Of You) vond ik erg tegenvallen, het kan helaas niet opboksen tegen de nummers die ze tussen 1995-1999 hebben gemaakt.

avatar van Pinsnider
Ik vind het typisch zo'n band waar de kwaliteit van de singles ver uitstijgt boven het overige werk op de reguliere albums, daarom ben ik ook zeer tevreden met deze compilatie!
Ben ik trouwens de enige die vindt dat Charlie Big Potato regelrecht gejat is van Lakini's Juice van Live..??

Denk het wel want de gelijkenis is best ver te zoeken

avatar van lauradance
Een cd van Skunk vind ik meestal too much, een cd waar al hun singles op staan plus wat extra liedjes is dan wel weer tof. Ze hebben toch wel leuke liedjes gemaakt.

Skunk Anansie is weer aan het touren en zo pakte ik deze Smashes & Trashes er weer eens bij. En wat een aangename verrassing is dat weer! Hardrock van het hoogste niveau vind je op deze greatest hits verzamelaar uit 2009, met daarop ook nog eens 3 (erg) goede nieuwe nummers. Met name Tear the Place Up is klasse.
De 12 beste singles en nummers van de eerste drie albums zijn fantastisch. Wat een power, wat een dynamiek, wat een schoonheid ook. Perfect neergezet door de band en ijzersterk gezongen door zangeres Skin. Ja, dit is echt een geweldige plaat!

Ik heb ook nog de deLuxe versie met fraai uitvouwbaar artwork en een cd met the best of the remixes + 2 dvd's (Video's & Live, Rare and Unseen). Een aanrader.

avatar van Funky Bookie
10 jaar na hun laatste album was daar de comeback. Deze verzamelaar laat horen hoe goed de band is en ook live bleken ze weinig aan kwaliteit te hebben ingeboet. Skin was zelfs wat toegankelijker geworden. Ik hoor liever de afzonderlijke albums, maar deze verzamelaar is wel een fijne verzameling hits.

avatar van Twinpeaks
Prima overzicht van Skin en companen . Opvallend dat alles toch wel overeind blijft anno nu. Waar ik me nog weleens door de albums heen moest worstelen valt hier alles in plooi. Ook fijn , de dvd met mooie clips , alhoewel ik niet zo visueel ben ingesteld , zijn de clips absoluut de moeite waard. 4 sterren voor het totaalplaatje.