Soundgarden - Superunknown (1994)

Label: A&M

1. Let Me Drown (3:51)
  2. My Wave (5:12)
  3. Fell on Black Days (4:42)
  4. Mailman (4:25)
  5. Superunknown (5:06)
  6. Head Down (6:08)
  7. Black Hole Sun (5:18)
  8. Spoonman (4:06)
  9. Limo Wreck (5:47)
  10. The Day I Tried to Live (5:19)
  11. Kickstand (1:34)
  12. Fresh Tendrils (4:16)
  13. 4th of July (5:08)
  14. Half (2:14)
  15. Like Suicide (7:01)
  16. She Likes Surprises * (3:16)
  17. Let Me Drown [Demo Version] * (4:11)
  18. Black Hole Sun [Demo Version] * (5:39)
  19. Half [Demo Version] * (1:38)
  20. Head Down {Rehearsal Version] * (5:27)
  21. Limo Wreck [Rehearsal Version] * (5:43)
  22. The Day I Tried to Live [Rehearsal Version] * (6:03)
  23. Like Suicide [Acoustic Version] * (6:13)
  24. Black Days III * (4:03)
  25. Birth Ritual [Original Demo Version] * (5:51)
  26. Exit Stonehenge * (1:22)
  27. Kyle Petty, Son of Richard * (4:07)
  28. Jerry Garcia's Finger * (3:25)
  29. Spoonman [Alternate Steve Fisk Remix] * (5:21)
  30. The Day I Tried to Live [Alternate Mix] * (5:27)
  31. 4th of July [Instrumental] * (5:13)
  32. Superunknown [Instrumental] * (5:09)
avatar van Sanvean
Een van mijn lievelingsalbums uit mijn rock/ alternative-periode.
Alleen die eerste vijf songs al...ijzersterk.

Prima album. Nog eens een keertje luisteren ooit.

avatar van HammerHead
Beste album van soundgarden. Head Down en Limo wreck zijn werkelijk topnummers, natuurlijk black hole sun en de rest doet daar maar weinig voor onder.

avatar van Dielie
Inderdaad, klasseplaat, naar het einde toe vind ik hem wel minder, maar het merendeel van de ijzersterke songs op dit album maken het een compleet aangename luisterbeurt! Cornells' stem is ook zeer apart. 4

avatar van Gajarigon
Laatst dacht ik van: verdomme, ik moet toch eens een volledig album van Soundgarden hebben. Dit is Tool's Lateralus avant-la-lettre, niet catchy, maar zoals andy warhol en zijn VU zeiden: peel slowly and see.

dog
Zeker de beste cd die ik in mijn collectie heb. Verveelt nooit en ik hoor telkens weer iets nieuws. Ik vind 4th of July een van de beste nummers, omdat het nogal zwartgallig klinkt en sleept.

Eigenlijk nog steeds een ijzersterk album. Ondanks dat het commercieel gezien ook goed scoorde kunnen we toch echt wel zeggen dat de band geen knieval heeft gemaakt naar het grote publiek.

avatar van Paalhaas
Inderdaad, Soundgarden is (samen met Pearl jam) een van de beste voorbeelden van een band die met opgeheven hoofd is doorgegaan tot het einde. PJ is zelfs nog niet klaar. Daarom ben ik deze bands, die nog uit mijn 'kinderachtige' muziekperiode stammen, ook altijd een warm hart blijven toedragen.
Bovendien staan 'Ten' en 'Superunknown' beiden nog hoog in mijn lijst, twee fantastische albums waar ik altijd met plezier naar zal blijven luisteren. Hulde.

avatar van c-moon
Soundgarden !!! Voor mij de absoluter nummero uno van de "Seattle sound", ook wel "grunge" genoemd later... en als je het mij vraagt gaat de eer van grondlegger van Grunge of hoet je dat ook noemen wil veeleer naar Soundgarden dan naar Nirvana of Pearl Jam. Van de drie heb ik altijd het meest van Soundgarden & Pearl Jam gehouden. Maar Soundgarden was altijd "mijn band". Volg ze al van '88 met hun E.P.'s "Screaming Lfe" en "Fopp". Toen al maakte ze lichtelijk fantastische muziek. Toen nog minder toegankelijker muziek. Maar alles was er al: knappe songs, het schitterende stemgeluid van Chris Cornell!

Mijn favoriet van Soundgarden zal altijd wel "Badmotorfinger" blijven, maar "Superunknown" is een goede nummer twee in mijn lijstje!

Nummers als "The Day I Tried To Live", "Fell On Black Days", "Head Down" of "Black Hole Sun" zijn ronduit magistraal... en dan mag ik vooral "Spoonman" en "Kickstand" niet vergeten !!!

Topband. Topplaat...

Hun voorlaatste release voor de zwanezang... helaas vond ik hun laatste album die de zwanezang inluidde, "Down On The Upside", een heel stuk minder...

avatar van dislexie
Beste grunge of Seattle sound(hoe het ook wil noemen) album. ligt aan mij het sound want percies zelfde als badmotofinger kwam opbouw dan van het album. de eerste paar nummer klinken gelijk geweldigd daarna komen nummer die eerst niet zo mooi klinken maar als je vaker luistert ook verschikkelijk goed.

ik twijfel nog welke album het beste van soundgarden is want badmotofinger is een gauwer album waarbij elke keer als het luisteren een nummer mee gaat waarderen maar sommige zijn iets zwakke maat toch goed. superunkown heeft weer hele geen zwakke nummer elk nummer is een parel wat mij betreft maar is iets minder rauwer dan badmotofinger.

mijn favoriete nummer zijn:''Superunknown'',''Spoonman',''Like Suicide'' en ''4th of July''

avatar van orbit
Inderdaad de beste band en de beste plaat uit het houthakkerstijdperk
Harde en donkere nummers afgewisseld met lekkere meebrullers zoals black hole sun. Eigenlijk klonk het beter dan hun voorbeelden uit de jaren 70..

avatar van marco straaten
spoonman is top, wat een dijk van een stem, jammer dat ze uit elkaar zijn. Met zo'n band zouden ze Pinkpop wel uitverkocht krijgen

avatar van Arno
Waw. Nog niet veel meegemaakt. Voor het eerst Soundgarden gehoord, en ik vond het meteen geweldig. Komt qua grunge dicht in de buurt van Pearl Jam, maar wel zeker zo goed als Nirvana. Meteen 5*

avatar van Gajarigon
Arno schreef:

Inderdaad, ik plaats ze vanaf nu naast die twee andere grungegrootheden.

Schitterend dat al die platen uit mijn rockende jeugd hier terug te vinden zijn. Een van de eerste die ik kocht en ik was er toen wild van. Ik zou hem nog eens moeten herbeluisteren maar ik ben ervan overtuigd dat hij weinig van zijn kracht heeft verloren.

avatar van beruk
Was bepaald niet onder de indruk van de grunge golf maar deze plaat is een van de hoogte punten

aaa
In het begin vond ik het niks, maar nu vind ik hem heel goed. vooral 'Head Down' is een geweldig mooi nummer!

avatar van Bighead
Die stem van Cornell is echt perfect hier. Net zo zieldoordringend als op het Temple of the Dog album. Zoveel nummers en zoveel hoogtepunten.

Ijzersterk!

avatar van Black Math
Jammer van kickstand ...

Vreselijk album.Alleen blackhole sun lijkt ergens op.

avatar van HammerHead
Misschien moet je nog eens goed luisteren dan.

Heeft waarschijnlijk geen zin, aangezien "Kerry King" de gitarist van Slayer is.

Verreweg het beste grunge-album, al snapte ik toen al niet wat Soundgarden met Nirvana en PJ gemeen had, behalve dat ze allemaal uit Seattle kwamen.

favorieten zijn The day I tried to Live en 4th of July.

Oei, ik vergeet mn andere helden helemaal: Alice in Chains! Dit album moet de strijd aan gaan met Dirt, ben ik bang...

avatar van vigil
Kerry King schreef:
Vreselijk album.Alleen blackhole sun lijkt ergens op.

super album, enkel Blackhole sun vind ik minder....

HammerHead schreef:
Misschien moet je nog eens goed luisteren dan.

Heb ik gedaan.Ik heb de album 3 keer geluisterd en kon het gewoon niet mooi vinden.En dat over Kerry king.Slayer is wel mijn favo band maar ik luister alleen Trashmetal van het soort muziek dat op Slayer lijkt.Death metal vind ik niks.En ben een grote Alice In Chains en Nirvava fan.

Hoe kan je in hemels naam dit het beste Grunge album vinden.Nirvana's Utero en Alice in Chains's Dirt zijn zeker weten beste grunge albums.

Soundgarden"one hit wonder"

avatar van Status Seeker
Soundgarden"one hit wonder"

Tja...commercieel gezien misschien . Wat bevalt je dan niet?

avatar van Paalhaas
Kerry King schreef:

Zeker weten van niet. Mijn woord tegen het jouwe.

Status Seeker schreef:

Tja...commercieel gezien misschien . Wat bevalt je dan niet?

Tja,die zang,en ik vind ze eerlijk gezegt te soft.

avatar van Status Seeker
Kerry King schreef:

Tja,die zang,en ik vind ze eerlijk gezegt te soft.

Van Chris' stem moet je idd houden, maar hoezo soft (in vergelijking met andere grunge)? Probeer anders Badmotorfinger eens.

Mojo Pin
Ach, Kerry King heeft Slayer op 1 en Metallica op 2, dus waar maken we ons druk om.