Britney Spears - The Singles Collection (2009)

Label: Jive

1. 3 (3:25)
  2. ...Baby One More Time (3:31)
  3. (You Drive Me) Crazy [The Stop Remix!] (3:17)
  4. Born to Make You Happy (3:35)
  5. Oops!...I Did It Again (3:31)
  6. Stronger (3:23)
  7. I'm a Slave 4 U (3:25)
  8. I'm Not a Girl, Not Yet a Woman (3:51)
  9. Boys [The Co-Ed Remix] (3:46)

met Pharrell Williams

10. Me Against the Music (3:45)

met Madonna

16. Circus (3:11)
  17. If U Seek Amy (3:36)
  18. Radar (3:48)
avatar van Waste Management
Weer een verzamelalbum van Britney Spears, er onbreken wel 2 nummers zoals: Break the Ice en Radar.

avatar van friday the 13 th
Zijn dat de enige twee die ontbreken of heeft Britney nu eenmaal zo weinig liedjes?

11-15 zijn allemaal recent, die heb ik inmiddels al genoeg gehoord en dan is er dat hele oude werk van haar beginperiode, wat nu eenmaal al iedereen heeft. Ik weet dat ze een hele periode inactief is geweest, maar ik vind zulke nummers een greatest hit collection onwaardig.

Waste Management schreef:

Wat dacht je van I'm Not a Girl, Not Yet a Woman?

Ja, ze heeft er dus toch duidelijk meer. Dat van I Love Rock 'n Roll, Do somethin' en My Perogative staan er ook niet op. Evenals dat liedje toen ze zwanger was.

Pfff slappe verzamelaar vind ik dan! Waarom wacht ze niet een hele tijd zoals Madonna om dan met een verzamelaar van formaat af te komen.

Edit: 3 vind ik wel een heel lekker nummetje! Zal het zeker goed doen in de clubs. Ik zie ook dat Lucky en Overprotected ontbreken, dit vond ik toch ook wel goede nummers destijds.

avatar van Niek
Die cover lijkt wel de voorkant van een pornofilm.

friday the 13 th schreef:

Dit is ook maar de standaar versie, de ultimate fan box heeft alle singles hun hoesje, met extra b-nummers en remixen, kijk maar: http://www.britneyspears.com/assets_c/2009/10/Britney_Box_COMP_MJs-thumb-500x500.jpg

FANSTAR schreef:

Ja, dat is al heel wat anders. Dit vind ik dan wel weer het kopen waard.

Wat dacht je van I'm Not a Girl, Not Yet a Woman?
Oh die nummer boeid mij niet zo.

avatar van weasel
Niek schreef:
Die cover lijkt wel de voorkant van een pornofilm.

Een redelijk kuise pornofilm dan toch, waar men het ondergoed aanhoudt!

Beetje flauwe 0,5 stem trouwens. Die kan wel weg toch?

Heb totaal niks met Britney, maar toen ik laatst het refreintje Hit Me Baby One More Time hoorde langskomen... Ja, dat brengt wel herinneringen met zich mee

avatar van Waste Management
Aha, Radar staat er dus op deze plaat.

rick*
Bij Britney's verzamel album zie je toch wel erg goed dat haar oude werk met enthousiasme opgevoerd wordt en haar nieuwe materiaal gevoelloze popmuziek is waar Britney zelf ook niet meer veel mee voelt. Eigenlijk waren alle hitsingles van haar eerste vier albums erg in orde. Het werden dan ook hits omdat ze zo in orde waren, later werden het gewoon hits omdat het Britney was die ze uitbracht.

Dat blijkt maar weer als je de cd helemaal afluistert. De oude nummers zijn toch wel klassiekers die je uit je kindertijd moet kennen, vooral de titelnummers van haar eerste twee albums. Dat zijn ook meteen de twee beste nummers van deze cd.

"Born To Make You Happy" en "Stronger" was je misschien al vergeten, maar die behoren ook nog tot de hoogtepunten van deze cd."Everytime" is Britney's enige mooie ballad die je kunt luisteren zonder dat je tenen krom gaan staan. Dan is dit album verder alleen nog een sleur van robot-achtig gezongen nummers, waar de enige nieuwe track de oké klinkende openingstrack "3" is. "Everytime" en "Toxic" zijn eigenlijk de enige goede nummers van deze verzamel-cd waar Max Martin niets mee te maken heeft gehad. Verder heeft hij alles wat hier erg goed klinkt met zorgvuldigheid (helaas gecombineerd met teksten die voor iedereen die ouder is dan 14 jaar onuitdagend zijn) in elkaar gezet.

Naast dit alles is Britney inmiddels toch wel een moeder, en dan houd ik me misschien vast aan taboes terwijl ik juist ruimdenkend ben, maar ik vind het dan toch wel ongepast dat er dan teksten in je album zitten als "Gettin' down with 3P[eople] Everybody loves ***". Maarja dit is ook niet zomaar een moeder. Het is Britney, bitch.

avatar van catdog
Als 8-jarig jochie was ik helemaal weg van Britney Spears. Vanwege die reden zou ik eventueel in de toekomst nog wel eens een verzamelaar van haar willen aanschaffen. Het zal alleen niet deze worden. Een compilatiealbum wat "The Singles Collection" wordt genoemd maar waarop maar liefst 9 singles missen zou ik dan toch geen "Singles Collection" noemen. Waar zijn bijv. "Sometimes", "Lucky" en "Overprotected" ? Dat zijn juist liedjes waar ik mooie herinneringen aan heb en wat mij betreft nog steeds overeind blijven staan in het bubblegum pop-genre. Niet dat ik het nu nog beluister. Haar recente werk is trouwens om te janken. Enkel "Gimme More", "Break the Ice" en "Circus" waren nog wel te pruimen.

avatar van NewYorkCityLight
@ catdog : waarom probeer je dan my prerogative niet? die heeft die 3 nummers.

3 is echt een bagger nummer. We weten nu wel dat ze tot 3 kan tellen.

@ NewYorkCityLight

Omdat ik "Gimme More", "Break the Ice" en "Circus" er ook best wel op zou willen hebben om er een meer afgerond geheel van te maken.

avatar van Waste Management
Eerst vond ik het nummer 3 nix aan maar het is bij gaan groeien tot een lekker nummer

avatar van lauradance
slechte verzamelaar want er missen toch wel wat 'hits'

Wat dacht je van I'm Not a Girl, Not Yet a Woman?

Gelukkig ontbreekt die! Dit is dan ook een verzamelaar die aansluit bij haar laatste 2 albums, die veel meer dance waren. Uit haar verleden daarvoor zijn vooral de dance nummers of dansbare popsongs uitgekozen Daarom vind ik dit een goed samengestelde verzamelaar.

Enig minpunt: Everytime (past er ook echt niet bij).

avatar van KittyBrainz

Die staat er wel op

avatar van NewYorkCityLight
Niet op alle versies (blijkbaar).

Goed album. Zowat de beste nummers van haar. nummer 1 , 3 vind ik momenteel wel heel goed.

Als je een verzamelaar 'The Singles Collection' noemt, mag er ook geen enkele single ontbreken, vind ik. En dat is bij dit album wel het geval, jammer genoeg. Bovendien is deze een beetje overbodig. 'Greatest Hits: My prerogative' is vijf jaar eerder uitgebracht en die geeft wél een compleet overzicht (tot 2004 dan). Eigenlijk hadden de titels van die twee verzamelalbums dus omgedraaid moeten worden.

Afgezien daarvan blijft de muziek natuurlijk geweldig. Het is leuk dat de platenmaatschappij Britney's 10-jarig jubileum niet onopgemerkt voorbij heeft laten gaan. Bovendien is de singles-box (met 29 afzonderlijke singeltjes) erg cool

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Op "My Prerogative" ontbreekt "Don't Let Me Be The Last To Know" ook .

avatar van catdog
Maar dat was dan ook een draak van een nummer.

avatar van Rich_B
Deze complicatie cd had niet gehoeven!

avatar van Luckyluck93
In mijn ogen is deze compilatie van Spears' singles wel compleet. Er staan zowel nummers op uit het begin (Baby one more time, Oops I dit it again enzovoort) die ik me nog goed herinner, als nummers die recenter zijn zoals Womanizer, If You Seek Amy en 3, echt een gaaf nummer en naar mijn mening haar beste tot nu toe. Ook leuk is dat in het boekje shots uit de video's van de nummers op de cd staan, zo herinner je je die ook meteen!