Grateful Dead - Dick's Picks - Volume Eight (1997)

Label: Arista

1. Don't Ease Me In (4:38)
  2. I Know You Rider (7:53)
  3. Friend of the Devil (5:57)
  4. Dire Wolf (4:56)
  5. Beat It on Down the Line (3:13)
  6. Black Peter (7:02)
  7. Candyman (1:43)
  8. Cumberland Blues (5:47)
  9. Deep Elem Blues (7:30)
  10. Cold Jordan (2:34)
  11. Uncle John's Band (6:28)
  12. St. Stephen (3:33)
  13. Cryptical Envelopment (1:54)
  14. Drums (3:28)
  15. The Other One (13:56)
  16. Cryptical Envelopment (8:59)
  17. Cosmic Charlie (7:22)
  18. Casey Jones (4:45)
  19. Good Lovin' (15:10)
  20. It's a Man's World (10:05)
  21. Dancing in the Streets (15:44)
  22. Morning Dew (12:40)
  23. Viola Lee Blues (16:36)
  24. We Bid You Goodnight (4:59)
avatar van harm1985
Wederom een sterk live optreden. Complete concerten uit 1970 zijn schaars, op de remasters van Workingman's Dead en American Beauty zijn wat live opnames te vinden, en op Bear's Choice staan nu weer niet de sterkste akoestische nummers (die op Vol. 4 ontbreken). Het is doorgaans 1972 en 1977 dat de klok slaat.

1970 was ook de laatste keer in lange tijd dat ze akoestische set zouden spelen. Die begint gelijk goed met Don't Ease Me In; de lessen in harmonie van CSNY hebben kennelijk geholpen. Minpuntje is het ontbreken van Dark Star, maar een vroege uitvoering van Dancing in the Streets (dat in 1977 opnieuw aan bod zou komen) en The Other One maken veel goed.

kippenhok
hij ligt hier weer eens in de speler. ook een erg fijne versies van morning dew en viola lee blues.

avatar van Ducoz
Mooie setlist

De akoestische set haalt het niet bij de studioversies, maar is desondanks vrij goed. De pret begint op disc 2, met inderdaad 'The Other One' als één van de uitblinkers. 'Morning Dew' wordt ook erg sterk neergezet, met name het einde is ijzersterk. 'Viola Lee Blues' is ook uitmuntend.

avatar van harm1985
Leuke aan de akoestische set vind ik nummers als Don't Ease Me In, Cold Jordan en Deep Elem Blues.