Ik overweeg sterk te verhogen naar 5*. Dark Star > The Other One > Turn on Your Lovelight is 90 minuten perfectie. Drums en Feedback zijn de enige minpunten, maar werken wel in de context.
Uiteraard is het jammer dat niet beide concerten volledig zijn uitgegeven, maar wat niet is kan nog komen. Bij het samenstellen van de box is er uiteindelijk voor gekozen om de '3rd set jams' intact te houden, dus beginnen we met Casey Jones van 14/2 (inclusief de legendarische intro van John Zacherly) en vervolgen we met Dancing in the Street, China Cat Sunflower > I Know You Rider > High Time, Dire Wolf, waarbij het uiteraard vooral draait om de '>', de segue van het ene nummer in het andere.
Dsan vervolgen we met Dark Star > That's It for the Other One > Turn On Your Love Light van de 13e, waarbij men er helaas voor heeft moeten kiezen om dit op te splitsen over twee schijven. Dus op het eind van Dark Star hoor je de intro van The Other One en aan het begin van The Other One de outro van Dark Star. Op CD werkt dit nog wel, maar in Spotify komt dat altijd een beetje raar over. Ik had liever een normale fade-out en fade-in gehad.
We sluiten DP4 af met de laatste nummers van de derde set van de 14e: Alligator > Drums > Me and My Uncle > Not Fade Away > Mason's Children > Caution (Do Not Stop On Tracks) > Feedback, We Bid You Goodnight, waarbij ook duidelijk weer de nadruk ligt op de '>'.
Waarschijnlijk hebben ze ook nog geprobeerd om de originele running order intact te houden, maar dan zou het op 4 schijven hebben gestaan. Dat is ook ruimteverspilling.
Weet je ook meteen waarom LP's niet het ideale medium zijn voor Grateful Dead.