PRACH-TI-GE BEATS!
Jongens toch; heb dit album net gekocht en ben tot over mijn oren verliefd op de beats... Het is de laatste tijd mooi weer en dat is de ideale situatie om dit album te beluisteren!
Tekstueel stelt het (uiteraard/zoals gekend) niet veel voor: het gaat namelijk voornamelijk over stunts, blunts, guns & killin fake MC's, al komen ze bij wijlen eens met een dope line af!
Maar daar gaat het niet om... De rhymes flowen perfect op de basrijke boom bap beats! 4,5 sterren enkel voor de beats en voor het feit dat de flows goed klinken ook al is de inhoud ervan vaak quasi nihil!
"Are You Ready" ft. Grand Puba is meesterlijk! Fantastische beat en guestverse by MC Grand Pu
"Props Over Here" is de single van het album en heeft een heldere, zonnige zware baslijn (let ook op de synthesizers af en toe op de achtergrond)
Ook bestaan de refreintjes vaak uit geniaal uitgelezen samples....
bv. bij "Straight Jacket" (wat ook een magistrale beat heeft

) de line van Ol' Dirty Bastard
"Rappenin is what happenin
Keep the pockets fat and then, hands clappenin"
die steeds herhaald wordt!
Ik kan dit album enkel prijzen... Luister niet naar de teksten, zeker als je in de mood bent voor diepe teksten om over na te denken...
Maar geniet van dit album als je wil relaxen (als het weer wat meezit) en als je wil feesten op Boom Bap Hiphop.
Vet album! 4,5 sterren