Anneke van Giersbergen & Danny Cavanagh - In Parallel (2009)

Nederland / Verenigd Koninkrijk
Label: Angelic

1. Teardrop (5:01)
  2. You Learn About It (3:54)
  3. Temporary Peace (4:26)
  4. Yalin (3:17)
  5. Songbird (3:24)
  6. Big Love (3:08)
  7. The Blower's Daughter (4:35)
  8. One Last Goodbye (5:48)
  9. Are You There? (4:29)
  10. Day After Yesterday (3:56)
  11. A Natural Disaster (4:38)
  12. Lost and Found (3:55)
  13. Flying (6:12)
  14. Jolene (3:47)
avatar van Papartis
Nieuw accoustisch live album van Anneke en de gitarist van Anathema Danny Cavanagh. Opgenomen in de Little Devil in Tilburg op 29 en 30 maart 2009.

avatar van Killeraapje
Gisteren dit duo live gezien in Eindhoven. Eerst gaven ze apart een concert en daarna als duo. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het concert toch een lelijke valse start had. Anneke zat duidelijk niet lekker in haar vel en kon dit ook niet verbergen. Daardoor kwam het allemaal wat amateuristisch over. Toen daarna Danny kwam werd ik echter omver geblazen net als een week eerder in Zoetermeer met Anathema was hij hier ook weer erg indrukwekkend. Toen ze samen speelde ging het met Anneke iets beter maar haar podiumpresentatie bleef storend. Desondanks toch maar deze cd gekocht en ik moet zeggen hij is heel goed. Vooral de covers maken veel indruk en de rest zijn heel aardige versies van Anathema en Gathering nummers. Het solo werk van Anneke vind ik dan weer iets minder. Maar haar nieuwe single die ze in Eindhoven twee keer speelde maakte dan weer wel indruk dus ik hoop dat zij in die stijl doorgaat. Overigens jammer dat de coverversie van Pink Floyd's High hopes ontbreekt.

avatar van Metalhead99
Zeer sterk en bescheiden live album. Ik hoop ze binnenkort live te kunnen zien in Zierikzee.

avatar van IntoMusic
Is deze nog ergens te koop? Op internet kom ik die nergens tegen... Aantal nummer gehoord waaronder het schitterende Blower's Daughter van Damien Rice en dat smaakt zeker naar meer.

avatar van james_cameron
Sfeervolle maar nogal saaie bedoening. De uitvoeringen van de Anathema songs zijn redelijk geslaagd, vooral door de mooie stem van Cavanagh, maar het eigen werk van Van Giersbergen komt me nu zo langzamerhand wel een beetje de keel uit. Eerst werden we daar al akoestisch op vergast op haar album Pure Air, nu komen bepaalde songs in vrijwel dezelfde uitvoering wederom langs! Het gebrekkige engelse accent van Anneke blijft haar af en toe ook parten spelen. Mooiste nummer vind ik de Massive Attack cover Teardrop, die hier erg mooi wordt neergezet.

avatar van IntoMusic
Op zich vind ik het eigen werk van Anneke hier nog wel goed te pruimen. Haar stem en teksten zijn van een goed niveau en natuurlijk ook de nummers met Danny zijn uitstekend.
Dit is wel mijn laatste aanschaf geweest van haar album. Als je haar nieuwste album hoort, dan vind ik jouw opmerkingen zeer zeker raak. Hier dus nog niet...