Edwin schreef:
Wat ik zo wonderlijk vind: we praten hierover een onbeduidende flopfilm van liefst 36 jaar geleden die niemand heeft gezien en ook nooit op TV is, maar tegelijkertijd is de soundtrack nog gewoon gloednieuw te koop.
Nu je het zegt... dat is zeker opmerkelijk, in een tijd waarin steeds meer backcatalogue-titels aan het vervallen zijn. Wel een Amerikaanse persing overigens, maar dat is, gezien het feit dat het bijna allemaal Amerikaanse acts zijn, niet heel verwonderlijk. Zou dat komen omdat hier relatief veel nummers van grote namen opstaan die elders niet of nauwelijks te vinden zijn? De Madonna-tracks zijn natuurlijk de belangrijkste trekker, en ik vermoed dat het vooral daardoor komt dat dit album nog altijd 'in print' is.
Maar ook dat nummer van Journey staat niet op een van hun reguliere albums, al heb ik het wel eens zien staan op een Greatest Hits-album van hen. De heel behoorlijke bijdragen van Don Henley, John Waite en Sammy Hagar (dat nummer stond op de B-kant van die Journey-single) zijn bij mijn weten ook alleen op dit album te vinden. Het nummer van Dio is een andere versie dan het gelijknamige nummer op diens LP Sacred heart. En zoals al gemeld, dat nummer van The Style Council is langer dan de reguliere versie.
Dat maakt deze plaat alleszins de moeite waard, als je fan bent van een of meerdere van deze artiesten. Ik heb de LP in de jaren tachtig eens goedkoop uit een uitverkoopbak gevist, maar ik houd hem nog maar even. En misschien koop ik de CD ook nog wel...