Morrissey - Swords (2009)

Label: Polydor

1. Good Looking Man About Town (2:52)
  2. Don't Make Fun of Daddy's Voice (2:51)
  3. If You Don't Like Me Don't Look at Me (3:38)
  4. Ganglord (5:14)
  5. My Dearest Love (3:54)
  6. The Never-Played Symphonies (3:01)
  7. Sweetie-Pie (4:19)
  8. Christian Dior (3:56)
  9. Shame Is the Name (3:49)
  10. Munich Air Disaster 1958 (2:28)
  11. I Knew I Was Next (3:45)
  12. It's Hard to Walk Tall When You're Small (3:29)
  13. Teenage Dad on His Estate (4:04)
  14. Children in Pieces (4:01)
  15. Friday Mourning (4:05)
  16. My Life Is a Succession of People Saying Goodbye (2:50)
  17. Drive-In Saturday (5:01)
  18. Because of My Poor Education (3:23)
  19. The Slum Mums * (4:23)
  20. Human Being * (6:16)
  21. Black Cloud [Live in Warsaw] * (3:08)
  22. I'm Throwing My Arms Around Paris [Live in Warsaw] * (2:36)
  23. I Just Want to See the Boy Happy [Live in Warsaw] * (2:50)
  24. Why Don't You Find Out for Yourself [Live in Warsaw] * (3:37)
  25. One Day Goodbye Will Be Farewell [Live in Warsaw] * (3:04)
  26. You Just Haven't Earned It Yet, Baby [Live in Warsaw] * (3:13)
  27. Life Is a Pigsty [Live in Warsaw] * (8:56)
  28. I'm OK by Myself [Live in Warsaw] * (6:03)
Een album vol b-kantjes van zijn laatste 3 albums You Are the Quarry, Ringleader of the Tormentors, en Years of Refusal.
Zeven nummers waren ooit al als extra cd toegevoegd aan You Are the Quarry, maar aangezien dat niet bij de eerste release was is het voor mij een leuke inhaalslag omdat ik die nummers tot nu toe alleen als mp3 in bezit heb (om dat album nog een keer te kopen vertikte ik; fans worden wel vaker 'gestraft' door het 'te vroeg' kopen van albums). Wel jammer dat I Am Two People en Mexico van diezelfde cd niet terug te vinden zijn op Swords.
Daarbij zal een gelimiteerde oplage een extra live-cd bevatten met daarop nummers van zijn laatste tour opgenomen in Warschau (helaas mis ik daar dan weer mijn favoriete live-momenten die ik in Watt hoorde).

Hoe dan ook zijn dit soort releases altijd wel erg fijn voor de grotere liefhebbers als ikzelf. Ik behoor niet tot de megafans die alles al in bezit hebben op single en weet ik het al niet, maar ik wil dit soort nummers wel degelijk graag in mijn kast zien staan want in het geval van Morrissey zijn dat vaak aanvullingen die meer dan de moeite waard zijn. Te oordelen naar wat ik allemaal al ken van deze verzamelaar kan ik alleen maar zeggen dat dit een heerlijk 'nieuw' album is van de Moz.

avatar van johan de witt
Ik ben dus wel een van die fans die braaf al zijn cd-singles koopt (hoewel ze steeds moeilijker te krijgen zijn in de Nederlandse platenzaken...) en dan is deze compilatie dus een vrij nutteloze. Of het moet zijn voor My Dearest Love, een nummer dat niet op de cd-versie van All You need Is Me is verschenen, maar op de vinyl-versie en dus hier zijn debuut maakt op cd.

Davez
"Munich Air Disaster 1958" voor dit nummer alleen al wil ik dit kopen. Het gaat over de crash waarbij het hele getalenteerde elftam van man united omkwam. Enfin afgegaan op de titel denk ik dat toch !

avatar van Poles Apart
Davez schreef:

Klopt helemaal. Hier is een stukje uit de tekst van het nummer:

"We love them, we mourn for them, unlucky boys of red / I wish I'd gone down, gone down with them, to where mother nature makes their bed".

Morrissey schijnt trouwens zelf tegenwoordig een supporter te zijn van het kleine Millwall.

Leuke verzamelaar, al moet gezegd worden dat de meeste nummers terecht niet verder kwamen dan een rol als 'B-kantje'.

avatar van Strangeways
Morrissey is gewoon een onverbeterlijke draaikont; een paar jaar geleden droeg hij nog het claret & blue van West Ham United...

Een aantal nummers hier, met name die uit de YATQ-periode, zouden niet misstaan hebben op een studio-album. Dan denk ik aan Friday Mourning, My Life Is a Succession of People Saying Goodbye en The Never-Played Symphonies. I Am Two People hoort daar inderdaad ook bij, maar is vreemd genoeg compleet genegeerd.

Ik blijf het overigens een, voor Morrissey-begrippen, weinig zeggende albumcover en titel vinden.

boomkat

Nihilisme
Na één luisterbeurt: Friday Mourning vind ik geweldig, de rest moet ik nog een paar keer horen.

skyline
boomkat schreef:
Waarom zijn de hoezen van Morrissey solo-albums altijd zo vervelend, terwijl die van The Smiths wel geweldig zijn ...

Omdat de hoezen van de Smiths werden gesierd door zogenaamde helden van Mozz, en hij zijn solo-albums ontsiert met die centenbak van hem.

beaster1256
nummers in de studio zijn goed tot zeer goed maar live valt hij tegen , zijn grootste troef is duidelijk zijn teksten !

boomkat schreef:

Inderdaad een heel rare cover dit. Die foto laat een Morrissey zien die absoluut niet comfortabel staat. Die houding is ook raar... vage keuze...

avatar van lennon
Inmiddels deze lp ook aangekomen in huize Lennon.

Nog even terug komen op die hoes: de binnenhoes van lp 1 laat een heel mooie foto zien met herfst achtioge kleuren. Perfecte cover foto.. Maakt de keuze alleen nog maar raarder.

De inhoud van het album. De stem van Morrissey is altijd prettig om te horen, maar je kan ook merken dat dit "b kanten" zijn. Iets meer los zand dan een regulier album. Sommige nummers zijn wat vreemd, maar toch wel goed!
Kan geen een slecht nummer ontdekken, maar zo enthousiast als bijvoorbeeld bij zijn nieuwe album ben ik nog niet...

avatar van rafke pafke
Gelijktijdig gekocht met My Early Burglary Years. Na slechts enkele luisterbeurten heb ik de indruk dat de kwaliteit op Swords ver uit de buurt blijft van die andere verzamelaar van b-nummers. Ik vind hier tot noch toe weinig echt goede nummers op staan. Maar ik geef het nog wat tijd.

avatar van Roxy6
Vandaag heb ik de tracklist van Swords gelgd naast de cd-singles die ik destijds gekocht heb, Dan blijkt dat niet alle nummers uit de tijd van Ringleader of the Tormentors hierop staan.

Van You have killed me zijn er toen twee uitgaven verschenen:

cd 1 - Morrissey ligt klaar op de rails wachtend op de trein- met als extra track:
- Goodlooking man about town (openings track hier op Swords.

cd 2 - Morrissey komt iets overeind en checkt de tijd....- met extra tracks:
- Human Being 6.08 (niet op Swords)
- I knew I was next 3.46 (wel op Swords)
op deze cd 2 ook de video

Van The youngest was the most loved zijn er blijkbaar ook 2 verschillende cd singles verschenen, waarvan ik enkel de 2e heb. Hier als extra tracks:
- Ganglord 5.19 (wel op Swords)
- A song from under the floorboards 3.56 (Niet op Swords)
en op deze cd2 de video van the The youngest.....

AL met al een buitengewoon productief heerschap deze Morrissey

Deze pik kan bij mij weinig kwaad doen

Neal Peart schreef:
Deze pik kan bij mij weinig kwaad doen

Het gaat toch meer om de muziek dan om zijn geslachtsdeel?

avatar van Deranged
Hij zal een gouwe hebben menneke Morrissey.

De wereld is een betere plek met hem erin.

avatar van vigil
Friday Mourning is toch wel van ongekende schoonheid