Golden Earring - Together (1972)

Label: Polydor

1. All Day Watcher (4:49)
  2. Avalanche of Love (4:14)
  3. Cruisin' Southern Germany (3:00)
  4. Brother Wind (7:54)
  5. Buddy Joe (3:48)
  6. Jangalene (5:08)
  7. From Heaven from Hell (6:06)
  8. Thousand Feet Below You (4:11)
avatar van Tribal Gathering
Dit is toch wel het album van begin/midden jaren 70 van the Golden Earring om over te slaan. Buddy Joe was nog wel een leuke single, maar de rest mis je weinig aan.

Echte aanraders van de band zijn Moontan, Switch en Contraband + natuurlijk het eerste live-album (1977)

avatar van Saldek
Ja, ik ga helemaal mee met Tribe........Op deze wil ik er echter nog twee aan toevoegen die mij wèl honingzoet smaken. 'From heaven from hell' vind ik een heerkijk duister dingetje met z'n op griezelig gebrachte diepe hammondgeluid en het venijne gegil van George, en 'Brother wind': lekker snel en de giga-drumsolo erin. 'Buddy Joe' is lekker gangbaar en eigenlijk best wel een klein beetje een klassieker te noemen. Toch van de oude Earringsound ook mijn minst favoriete.

Pieter Paal
Naast de hit 'Buddy Joe' zijn 'All day watcher' (dus het b-kantje van 'Stand by me') en 'Jangalene' mijn meest favoriete nummers hier.

avatar van niethie
Niet zo bijzonder en ingetogen als voorgangers Wall of Dolls en Seven Tears maar toch een prima (speels) plaatje, dat bijzonder lekker wegluisterd, heerlijk ook die drumsolo in Brother Wind. De hoes vind ik (in tegenstelling tot die van de voorgangers) echter spuuglelijk.

3,5 sterren

avatar van Hans Brouwer
Tribal Gathering schreef:
Je zou "Together (1972)" alleen al in je bezit willen hebben voor dat geweldige nummer "From Heaven From Hell".
Ik heb mij de laatste tijd eens grondig verdiept in het gehele Earring oeuvre. Conclusie: tot en met "Moontan" heeft Golden Earring stuk voor stuk klasse albums afgeleverd. Vanaf het studio album "Switch" is het eigenlijk niet veel soeps. Uitzondering: "Contraband" uit 1977. En natuurlijk "Golden Earring Live" eveneens uit 1977.
Zo en dan nu eerst een Bavaria en "From Heaven From Hell" weer draaien. Cd speler gaat bij nummer 7 zeker weten op repeat!

avatar van Gert P
Hans dan vergeet je To the hilt toch mooi.
Dat is wel 1 van hun betere platen.
En verder ben ik het bijna met je eens maar switch vind ik juist weinig soeps op die single Ce soir na.

avatar van musician
Wederom een prima, stevige cd van de Golden earring. Rechtstreeks uit hun beste periode. Alleen Jangalene krijgt van mij geen (ruime) voldoende.

Over de hele linie beschouwd vind ik Together wel iets minder dan de voorgangers Golden earring en Seven tears maar er staan wel een aantal prima nummers op, From heaven from hell en natuurlijk de enige single die er van is getrokken, Buddy Joe.

Terwijl uiteraard het nummer Stand by me als gapend gat op Together ontbreekt. Maar zelfs in de herkansing en een geremasterde cd weigert Red Bullet de single als extra track toe te voegen; het is nu alleen op verzamelaars van de Golden earring te vinden

From heaven from hell heb ik, als bijzonder fenomeen, overigens als b-kantje op de single Instant poetry van anderhalf jaar later.

Het ontbreekt op Together aan echt heel bijzondere nummers die andere earring-cd's uit die tijd wel kenmerken (zoals opvolger Moontan die heeft) en dat maakt dit album meer recht-toe-recht-aan maar nogmaals, verder van een prima niveau.

avatar van Gert P
Die cd's zijn zo kort dat er best 2 op een cd kunnen , wordt het misschien ook wat mee rverkocht.
Ga voor zulke korte speeltijden echt geen 13 euro of zo betalen.
Waarvan er ook vaak nog opvullertjes bij op staan.
Ben zeker verwend door die progrock groepen met 70 minuten of meer speeltijden.
Vind brother wind, all day watcher hier de toppers samen met from heaven and hell.
Maar dat is te weinig om hem te kopen.

avatar van musician
Ach Gert, het album is voor 5 euro te koop, in ieder geval niet boven de 8. Het is toch leuk om een complete seventies collectie van de Golden earring te hebben?

avatar van Gert P
ik heb hem nog nergens voor 5 euro zien liggen hoor.
Ja de seventeen collecties wel.
Heb er ook wel wat alle naked cd'sodf sacd maar ook moontan en to the hilt.
Koop af en toe wel bij als ze er liggen maar van met barry hay erbij vind ik golden earring het beste met back homm er op.

avatar van Outlaw104
4.Brother Wind
7.From Heaven from Hell
Dit zijn werkelijk fantastische earring nummers.
Ook de single Buddy Joe is van een hoog niveau.

Deze quote uit de eerste staande post gaat m.i. echt niet op.

avatar van musician
Ja, vind je deze echt beter dan Golden earring en Seven tears?

Together is een prima cd maar mist toch de spanning van m.n. Golden earring. Seven tears met She flies on strange wings is natuurlijk ook onovertroffen.

Together is voor mij de meest onderschatte plaat van Golden Earring. Ik vind alle nummers top en dan vooral het vreemde Cruising' Southern Germany. Als totale plaat veel beter dan Seven, House of Dolls of Moontain.

avatar van Lonesome Crow
Had toch meer ingezeten.
Klinkt een beetje als een haastklus, het openingsnummer "All Day Watcher" vind ik het meest onderschatte Earring nummer.
Een juweeltje, ook qua tekst heel sterk en naar mijn weten staat het op geen enkele live of akoustische CD.
"Brother Wind" is in essentie heel sterk maar het lange instrumentale tussenstuk weet mij niet te boeien (op die lange nummers van "Moontan" maken ze dat meer dan goed).

De rest klinkt wel lekker maar meer ook niet, alhoewel "Jangalene" ondermaats is en "From Heaven from Hell" ontsierd wordt door het geforceerde hoog gezang van George.

Die single uit deze periode die er niet op staat, "Stand by Me" vind ik echt ontstellend zwak, terecht dat die er niet op staat..

avatar van Heer Hendrik
Dit is werkelijk een prima-album! Dit hele album geeft mij het gevoel dat ze lekker met z'n allen lekker aan het Jammen zijn. Zeker bij Jangalene!! Er staat geen minder nummer op en dat is niet bij Golden earring zo, meestal zit er wel een mispeer tussen. From heaven From hell is werkelijk subliem, zelden zo'n emotie gehoord van Kooijmans en dan eindigt het ook nog eens met Thousend feet below you. ook al zo'n juweeltje, trouwens die heb ik nooit live gehoord. Als ze iets live spelen van dit album dan is dat altijd Buddy Joe, maar verandering van spijs doet eten, dus ik zou voorstellen aan de earring: neem dit album nog eens onder de loep en speel er nog eens iets anders van. de drumsolo in Brother Wind is volgens mij vooor Zuiderwijk het startsein dat hij ook in de liveconcerten zijn drumsolo uit is gaan breiden. Met de komst van Radar love 1,5 jaar later is de drumsolo in dat nummer live toegevoegd

Ja die Hoes dan: eigenlijk geeft die wel de sfeer en het dagelijks leven van die tijd aan, dus zelfs die hoes kan ik niet als minpuntje aanstippen

avatar van spoiler
Onlangs op Vinyl gekocht. Wat een beregoede Earring Plaat zeg. Lekker freaken met de 70's sound. Brother wind

avatar van haythijs
Heer Hendrik schreef:

Thousand feet below you is een heerlijk rifje om een concert mee te openen en dat was het nummer dan ook destijds. Ik heb nog een bootlegopname uit Emmen ( geloof het jaar 1975) waarin de heren met dit nummer beginnen.
Wat dat betreft vind ik ook dat de heren wel eens iets van dit album kunnen proberen, hoewel Jangelene tijdens de unplugged concerten in de jaren 90 maar ook tijdens de elektrische concerten in 2001 wel voorbij kwam, waarin zelfs de drumsolo werd gedaan! (Ja het klinkt ongelovelijk, geen drumsolo in Radar Love tijdens concerten )
All day Watcher kan ook in een akoestische setting prima gaan werken volgens mij, lekker nummertje na de pauze om weer mee op te starten.

De gil van George tijdens From Heaven From Hell moet wel het allerhoogste zijn welke hij ooit gedaan heeft, het doet bijna pijn aan je oren. Het nummer zelf is wel oke, hoewel ik vind dat George mooiere ballads heeft ingezongen. Maar de waanzin die hij soms uitschreeuwt, klinkt.....waanzinnig?

avatar van nlkink
Voor € 5,-- gekocht op een platen- en CD beurs op de Vismarkt in Groningen. En voor hetzelfde bedrag meteen ook maar 'Contraband' aangeschaft. Een fraai album van de Earring, 'Together'. Niet met lange uitgesponnen stukken zoals op 'Seven Tears' maar een klein beetje terug naar 'Golden Earring' oftewel 'Wall Of Dolls'. Ook enigszins een overgangsplaat. In 1972 speelde de Earring een tijd in het voorprogramma van The Who. Het lijkt erop dat ze van die ervaring een trap in hun gat hebben gehad want daarna kwam 'Moontan' uit. En dat was een echte stap vooruit. In die context bezien is 'Together' een interessante plaat.

avatar van lennon
Deze plaat is vooral interessant door George zijn bijdragen! Erg mooi allemaal!!

avatar van lennon
halfje erbij! Brother wind is zo lekker... zeker dat stuk waar Hay met zijn fluit speelt

avatar van LucM
Buddy Joe heb ik altijd een uitstekende single gevonden. From Heaven from Hell en in mindere mate Brother Wind vind ik ook prima maar de overige songs zijn weinig memorabel. Golden Earring bracht prima singles uit maar had het vaak moeilijk om sterke en evenwichtige albums uit te brengen. Tot hier want met Moontan tot en met Contraband brachten ze 4 achtereenvolgende sterke albums.

avatar van Funky Bookie
Degelijk rockalbum. Jangalene en Brother Wind ontstijgen de middelmaat van de rest. De band lijkt te zoeken naar hun geluid, wat ze op het volgende album vonden.

avatar van loneranger
Aardig album van de Earring dat echter niet in de schaduw kan staan van opvolger 'Moontan' en minder spannend en psychedelisch is dan voorganger 'Seven Tears'. Beste nummers vind ik 'Brother Wind' met lekker drumwerk van Zuiderwijk, 'Jangalene' en 'From Heaven From Hell' met het ijselijke gegil van Kooymans.

avatar van B.Robertson
Weinig genoemd hier, maar All Day Watcher vind ik dus het sterkste nummer dat zich ook meteen met het beste uit hun oeuvre kan meten. Voor mij de reden om het album op te zetten want Buddy Joe kan ik natuurlijk wel dromen. Voor de rest ontbreekt het op Together voor mijn gevoel aan uitschieters maar staan er ook geen 'misbaksels' op, al ben ik al wat minder gecharmeerd van From Heaven from Hell. Eerste helft van het album is net iets sterker en de totale speelduur van Together valt bijna vier minuten langer uit dan het korte Seven Tears.

avatar van rider on the storm
Ik heb vaker gehoord dat dit een minder Earring album zou zijn. Ook de critici waren destijds niet echt enthousiast over het album.

Voor mij is het daarentegen een geweldig album, samen met Moontan en Seven Tears platen die tot mijn favoriete Earring albums behoren.

Together heeft echter net, vanwege de emotionele meerwaarde, een streepje bij mij voor.

Prijsnummers Buddy Joe, Jangalene, From heaven from hell, Thousand feet below you.

Buddy Joe, fijn nummer die uitnodigt tot meebrullen.

Jangalene, die uitnodigt om de heupen te draaien.

From Heaven From Hell, die emotie man oh man.

Thousand Feet Below you, behoort samen met She flies on strange wings tot mijn favoriete Earring songs.

Heb laatst de mov, klinkt trouwens fantastisch, heruitgave op gifgroen vinyl gekocht en nu is wat mij betreft het plaatje ook optisch compleet. Hoes, vinyl en muziek zijn nu een passend geheel en een sieraad voor mijn platenkast.

5-sterren plaat.

avatar van Dibbel
En braaf together aan de koffie allemaal, het malertje staat erbij. En een T-shirt over je overhemd , kan ik me ook nog herinneren als heel erg 1972. Een verschijnsel wat gelukkig snel over was.

Nee, ik vind dit ook geen minder album dan Seven Tears of Moontan.
Buddy Joe is een van de fijnste feelgood singles die ze ooit gemaakt hebben en afsluiter Thousand Feet Below You is zeker zo lekker in het gehoor liggend en had wat mij betreft ook op single gekund.
Verder staat uiteraard ook de kwaliteit van From Heaven From Hell buiten kijf en vind ik dan ook Cruisin' South Germany en Jangalene erg goed. Geen zwakke nummers.

Op CD zelfs. En 4 sterren.

avatar van B.Robertson
Uiteindelijk de 2020 standaardheruitgave op vinyl besteld om het plaatje compleet te maken. Ik mis niet veel meer van Golden Earring vandaar. Plaat is beter genietbaar dan in mijn herinnering, met All Day Watcher als prijsnummer en alleen Jangalene wat minder; dat komt op The Naked Truth beter tot zijn recht. Maar ook al liggen de waarderingen van de voorafgaande twee albums hoger - ik vermaak me niet minder met Together.

avatar van CASINO BOOGIE2
Van de vroege jaren 70 Earringplaten toch wel de minste. Voelden ze zelf ook vast aan als je er zo'n vreselijke hoes omheen gooit. Alleen Buddy Joe spreekt me echt aan.

Na heel veel jaren en wederom weer op vinyl gekocht en vrij veel op staan: wat een heerlijk fris album is dit toch: all day watcher is een heerlijk kooymans nummer en cruisin loop ik in feite al 40 of jaar af en toe spontaan te zingen . Buddy joe: so simpel en zo'n lekker nummer en dan nog Jangalene en from heaven from hell en uiteraard from heaven from hell: ik begrijp eigenlijk niet waarom velen dit een matig ablum vinden.