Rubberen Robbie - Rubberen Robbie (1979)

Label: CNR

11. Nee, Je Moet Het Je Broer Laten Doen
  12. Ik Heb Witte en Rooie Radijs
  13. Leuke Djingles voor in de Discotheek
avatar van nlkink
Helemaal geen berichten? Dan trap ik af. In 1983 op muziekcassette gekocht omdat ik de single Broodje Pindakaas grappig vond. Het ging om een zeer vrije vertaling van Beatle-nummer All You Need Is Love. Achteraf denk ik dat ik een puber black out heb gehad. Verder kan ik me De Kater Kom altijd Later herinneren: Een blues shuffeltje waarover je iemand in een plastic afwasteiltje hoorde kotsen. Mijn jongste broertje vond het geweldig. Toen ik flauw was van het tape-je heb ik 'm samen met het tweede album aan hem overhandigd. Hij heeft er nog jaren van genoten.

avatar van teus
nlkink schreef:

Ik heb nog een vinyl single uit '79 met tracks van dit 1e album van Rubberen Robbie
En dat was Hebbie Ouwe Kranten met als B-kant Zuipen die ik en mijn toen muziekvriend veel mooier vond
Later kwamen we er achter dat we met (enkele) leden van Catapult te maken hadden
Waren dit nu alle leden? En weet jij of die 2 nrs ook persiflages van bepaalde songs waren?
Die 2 albums die jij besproken heb,ken ik niet,alleen dan de hit ,Nederlandse Sterren
Wel erg amusant allemaal

avatar van nlkink
Rubberen Robbie is inderdaad niks minder dan de leden van Catapult. Zo uit het hoofd weet ik ook dat The Monotones in feite weer Catapult is. De groepsleden woonden/wonen in een soort van muzikale commune in dezelfde flat. Als je onder een van de albums van Catapult de bijdragen leest zul je ook wat meer gedetailleerde informatie van mij tegenkomen want ik heb het al een keer eerder uitgezocht. Het idee sprak me wel erg aan. De groepsleden hebben grote delen van de flat aangekocht en zo ingericht dat ze daar ook kunnen beschikken over oefenruimte en studiofaciliteiten.
Of Zuipen en Hebbie Ouwe Kranten persiflages zijn op bestaande nummers kan ik je niet vertellen want ik kan me die nummers niet herinneren . Gezien hun manier van werken is het absoluut mogelijk.