Placebo - Black Market Music (2000)

Label: Hut

1. Taste in Men (4:15)
  2. Days Before You Came (2:33)
  3. Special K (3:52)
  4. Spite and Malice (3:37)

met Justin Warfield

5. Passive Aggressive (5:24)
  6. Black-Eyed (3:48)
  7. Blue American (3:31)
  8. Slave to the Wage (4:06)
  9. Commercial for Levi (2:20)
  10. Haemoglobin (3:46)
  11. Narcoleptic (4:22)
  12. Peeping Tom (7:01)
  13. Without You I'm Nothing * (4:08)

met David Bowie

14. I Feel You * (6:28)
  15. Black Market Blood * (3:53)
avatar van Kondoro0614
Ik wil eigenlijk geen enkel album van 'Placebo' slecht beoordelen maar, met 'Black Market Music' heb ik eigenlijk nooit echt een goede connectie gehad, en merkte eigenlijk toen ik begon met luisteren naar dit album voor mijn marathon, waarom ik dit niet heb. Het album kan gewoon weinig indruk maken op mij, met een paar goede singles red je het helaas niet. De eerste luisterbeurt vond ik echt ruk, kon hem maar moeilijk uitzitten en het pakte mij niet, 'Taste in Men' vond ik verassend genoeg vrij irritant, en dan heb je ook nog dat mislukte experiment er tussen door onder de noemer 'Spite and Malice', die ik nu ook moedwillig en vrolijk oversla want na twee keer luisteren kan ik het gewoon niet meer.

Ik wou dit album al eerder met een mening van mij bestempelen maar, ik dacht bij mijzelf; "Geef het album nog een paar kansen", ik las hier in de berichten ook over het groeien van het album dus ik had nog enige hoop dat ik het album ergens nog leuker ging vinden. Bij al die beluisteringen zijn er overigens wel wat nummers die echt uitschieten, dan noem ik voornamelijk 'Special K', 'Passive Aggressive' en 'Black-Eyed'. Maar daar is het voor mij ook wel bij gezegd. Dit album is voor de rest helaas in mijn oren niet bijzonder genoeg, en ja het luistert echt wel makkelijker weg naarmate je het wat vaker op zet, nog steeds krijg ik niet het wow-effect.

Dus dan snap ik de reden van mij en mijn vrienden ook dat we dit album nooit echt fysiek hebben gekocht. Ik denk dat hij nog wat meer luisterbeurten nodig gaat hebben om er meer van te genieten, alleen daar wil ik nu mijn tijd verder niet insteken.

Tussenstand:

01. Placebo