Michael Jackson - Hello World (2009)

Alternatieve titel: The Motown Solo Collection

Soul / Pop
Label: Motown

1. Ain't No Sunshine (4:13)
  2. I Wanna Be Where You Are (3:02)
  3. Girl Don't Take Your Love from Me (3:51)
  4. In Our Small Way (3:41)
  5. Got to Be There (3:24)
  6. Rockin' Robin (2:34)
  7. Wings of My Love (3:25)
  8. Maria (You Were the Only One) (3:42)
  9. Love Is Here and Now You're Gone (2:54)
  10. You've Got a Friend (4:58)
  11. Ben (2:47)
  12. Greatest Show on Earth (2:49)
  13. People Make the World Go Round (3:20)
  14. We've Got a Good Thing Going (3:05)
  15. Everybody's Somebody's Fool (3:01)
  16. My Girl (3:13)
  17. What Goes Around Comes Around (3:31)
  18. In Our Small Way (3:45)
  19. Shoo Be Doo Be Doo Da Day (3:21)
  20. You Can Cry on My Shoulder (2:39)
  21. Don't Let It Get You Down [Original Mix] (2:49)
  22. You've Really Got a Hold on Me [Original Mix] (3:23)
  23. Melodie [Original Mix] (3:08)
  24. Touch the One You Love [Original Mix] (2:50)
  25. With a Child's Heart (3:34)
  26. Up Again (2:51)
  27. All the Things You Are (2:59)
  28. Happy (Love Theme from "Lady Sings the Blues") (3:27)
  29. Too Young (3:39)
  30. Doggin' Around (2:54)
  31. Euphoria (2:49)
  32. Morning Glow (3:38)
  33. Johnny Raven (3:36)
  34. Music and Me (2:42)
  35. We're Almost There (3:47)
  36. Take Me Back (3:30)
  37. One Day in Your Life (4:18)
  38. Cinderella Stay Awhile (3:13)
  39. We've Got Forever (3:12)
  40. Just a Little Bit of You (3:14)
  41. You Are There (3:25)
  42. Dapper-Dan (3:12)
  43. Dear Michael (2:41)
  44. I'll Come Home to You (3:04)
  45. Girl You're So Together [Original Mix] (2:59)
  46. Farewell My Summer Love [Original Mix] (3:37)
  47. Call on Me [Original Mix] (3:21)
  48. When I Come of Age (2:40)
  49. Teenage Symphony (2:47)
  50. I Hear a Symphony (3:04)
  51. Give Me Half a Chance (3:25)
  52. Love's Gone Bad (3:11)
  53. Lonely Teardrops (2:41)
  54. You're Good for Me (3:17)
  55. That's What Love Is Made Of (3:25)
  56. I Like You the Way You Are (Don't Change Your Love on Me) (2:58)
  57. Who's Lookin' for a Lover (2:52)
  58. I Was Made to Love Her (3:20)
  59. If 'N I Was God (3:05)
  60. To Make My Father Proud [Original Mix] (4:11)
  61. Here I Am [Come and Take Me) (Original Mix] (2:44)
  62. Twenty-Five Miles [Original Mix] (3:17)
  63. Don't Let It Get You Down (3:02)
  64. You've Really Got a Hold on Me (3:30)
  65. Melodie (3:23)
  66. Touch the One You Love (2:47)
  67. Girl You're So Together (3:11)
  68. Farewell My Summer Love (4:23)
  69. Call on Me (3:39)
  70. Here I Am [Come and Take Me] (2:56)
  71. To Make My Father Proud (4:05)
Lacoste
Tijden mijn vakantie deze cd in zijn geheel geluisterd, en ook al kenden we alle nummers, dit toch een hele mooie en uiteraard een complete verzameling, want alles staat erop

De mixes hadden ze eraf kunnen laten maar zijn ook niet vervelend aanwezig ofzo! Met deze cd heb ik nu trouwens alle cd's van Michael Jackson, The Jackson 5 & The Jacksons die op deze site staan compleet in mijn kast, ook iets om trots op te zijn vind ik!

Deze hoort thuis in je MJ collectie, toppertje met een hele mooie hoes!

5***

avatar van o0.
o0.
deze wil ik ook

avatar van kaztor
Volgens mij iets te suikerzoet om in z'n geheel te verhapstukken. De meest urgente nummers staan bij mij dan ook op die Very Best Of The Jacksons-verzamelaar.

avatar van rkdev
Binnenkort maar eens gaan aanschaffen

Music & Me
Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar de tracklist loopt op volgorde van de uitgebrachte solo cd's uit de Motown Periode.

Wat ik bedoel te zeggen is:

Nrs. 1 t/m 10 is de cd 'Got To Be There'

Nrs. 11 t/m 20 is de cd 'Ben'

Nrs. 21 t/m 24 zijn 4 mixes om de 1e cd mee op te vullen.

Nrs. 25 t/m 34 is de cd 'Music & Me'

Nrs. 35 t/m 44 is de cd 'Forever, Michael'

Nrs. 45 t/m 47 zijn weer 3 mixes om de 2e cd mee op te vullen.

Nrs. 48 t/m 59 is de cd 'Looking Back To Yesterday' (Wat dus geen verzamel cd is zoals hier op de site staat aangegeven. De nummers zijn alleen later uitgebracht, de meeste van deze nummers zijn opgenomen in 1969, maar dus tot 1986 nooit uitgebracht)

Nrs. 60 t/m 62 zijn weer 3 mixes

Nrs. 63 t/m 71 is de cd 'Farewell My Summer Love' (ook later uitgebrachte nummers die natuurlijk niet waren opgenomen in 1984)

Uiteraard heb ik deze cd omdat ik gewoon alles van The King of Pop wil hebben. Maar het is wel te makkelijk scoren. Zeker als je beseft dat ze dus gewoon alle solo cd's uit de motown periode achter elkaar gepropt hebben. Op exact dezelfde volgorde als dat ze op de originele cd's staan.

Wat daarbij erg slordig is, is dat om die simpele reden het nummer 'In Our Small Way' er 2 keer opstaat. (Tracknr. 4 & 18) Dat nummer kwam uit op de cd 'Got To Be There' maar in datzelfde jaar ook op de cd 'Ben'. Zodoende staat hij dus ook 2 keer op 'Hello World'. Erg slordig dus. Ik hoor persoonlijk ook geen verschil tussen die tracks, maar goed.

Al met al een compleet overzicht van de Solo Motown Periode (logisch als alles erop staat) En handig als je geen zin hebt om de cd's los te kopen. Of als je net zo'n debiel bent als ik om alles cd's los te kopen en ook alle verzamel cd's

De nummers zijn dik 5*** waard

Father McKenzie
Overdaad schaadt.

Music & Me
Ach, jij zal waarschijnlijk weer alles kopen van The Beatles en P. McCartney. Zo heeft iedereen zijn zwakte toch Of bedoelde je dat niet?

Father McKenzie
het was geen kritiek, het was lachend bedoeld, ja!

Music & Me
Zo zag ik het ook, ik zag het niet als kritiek

En teveel MJ bestaat toch niet? Althans voor mij niet haha

Music & Me schreef:

Voor mij JUIST de reden om deze binnenkort te gaan aanschaffen (zie eerdere post).
Heb momenteel namelijk alleen Michael Jackson - Ben (1972) , Michael Jackson - Music and Me (1982) (met die foute hoes dus) en Michael Jackson - The Best of Michael Jackson (1986) officieel, en sommige dingen zijn op cd niet of nauwelijks te krijgen.

rkdev schreef:

Michael Jackson - Music and Me (1982) (met die foute hoes dus)

Dat is geen foute hoes, maar een verzamel cd. 9 nummers van de originele Music & Me lp staan erop, alleen jij hebt het nummer Doggin' Around niet, die dus wel op de Music & Me uit 1973 staat. Op die cd die jij hebt hebben ze de nummers door elkaar gehutselt en wat tracks van andere solo cd's toegevoegd. Erg overbodige release was dat. Maar zal wel met het succes van Thriller te maken hebben dat ze die uitbrachten. De cd samenstelling van Music & Me die hier op Hello World staat is de cd uit 1973

Maar Hello World is voor jou inderdaad zeker de moeite als je de cd's niet los hebt. Maar ook als je ze wel had was het voor jou de moeite denk ik, je bent toch een echte MJ liefhebber Ik heb hem zelf alleen al voor de prachtige hoes haha

Music & Me schreef:
Dat is geen foute hoes, maar een verzamel cd. 9 nummers van de originele Music & Me lp staan erop, alleen jij hebt het nummer Doggin' Around niet, die dus wel op de Music & Me uit 1973 staat. De cd samenstelling van Music & Me die hier op Hello World staat is de cd uit 1973

Ja dat wist ik al, maar kon de andere versie niet vinden voor een schappelijk bedrag. Dus dan maar deze versie ...

Music & Me schreef:

Klopt helemaal, daarom ga ik 'm ook aanschaffen.
Maar ik hoef niet élke release te hebben. Heb Thriller bijvoorbeeld 3x, maar heb moeite met releases zoals Michael Jackson - The Essential (2004) , Michael Jackson - Number Ones (2003) , Michael Jackson - King of Pop (2008) en Michael Jackson - This Is It (2009) ...

avatar van rkdev
Zo, hij is eindelijk binnen! Wat een mooi, verzorgd artwork zeg (ja sorry, ik werk in de grafische branche ). Zoals eerder aangegeven voor mij de ideale manier om ook 'Looking Back To Yesterday' en 'Farewell My Summer Love' op CD te krijgen.
Niet alle nummers zijn natuurlijk even fantastisch, maar overall vind ik het wel beter dan de albums van J5. Mijn persoonlijke voorkeur heeft het album 'Forever, Michael', wat voor mij de perfecte mix tussen de jonge en de volwassen MJ is !

1 ding begrijp ik eigenlijk niet: waarom staat het album 'One Day in Your Life' er niet op ??

avatar van IntoMusic
Dit is nou net wat ik nog wilde aanschaffen van Michael. Had alles al vanaf Off the wall, maar eigenlijk maar 1 klein albumpje van zijn Motown-jaren.
Toen ik Music & Me z'n recensie las, meteen het album op eBay voor 25 eurootjes besteld. Alles op 3 schijfjes is toppie. Oké, misschien staat er een nummer 2x op... Vooral zijn beginjaren is toch wel nostalgisch en op z'n tijd lekker in het gehoor te noemen.

Mooi overzicht dus en ik geef pas mijn sterretjes weg, als ik het album een paar maal gehoord hebt .

Music & Me
Het album One day in your life is een verzamel cd. Daarom staat het er niet op. Het nummer One Day in your life staat bijvoorbeeld op Forever, Michael. Nummer 13 op cd 2 van Hello World.

Toen ik Music & Me z'n recensie las, meteen het album op eBay voor 25 eurootjes
Mooi om te horen/lezen, hoop dat je er net zoveel plezier aan hebt als ik zelf heb

meteen het album op eBay voor 25 eurootjes
2 weken geleden was hij nog 9,99 op Bol.com. Ik snap die prijs wisselingen niet zo. nu staat hij op bol voor 45,-. Belachelijk verhoging natuurlijk. Als dat rond de kerstperiode was, dan had je het nog kunnen verklaren, maar nu.

Music & Me schreef:

Volgens mij klopt dit niet helemaal. Want als dit 'een compleet overzicht van de Solo Motown Periode' moet zijn, waar zijn deze nummers dan (die dus wel op 'One Day in Your Life' staan):
- Don't Say Goodbye Again
- You're My Best Friend, My Love
- It's Too Late to Change the Time

avatar van kaztor
Die kunnen ze volgend jaar tegen kerst weer op een andere verzamelaar zetten, natuurlijk.

- Don't Say Goodbye Again
- You're My Best Friend, My Love
- It's Too Late to Change the Time

Heel simpel, dat zijn Jackson 5 nummers.

'Don't Say Good bye Again' en 'It's Too Late to Change the Time' staan op The Jackson 5 - Get It Together (1973)

You're My Best Friend, My Love staat op The Jackson 5 - Joyful Jukebox Music (1976)

Het is toch echt een verzamelaar. Maar ik snap je verwarring wel. Het was mij zelf namelijk ook niet opgevallen dat er J5 nummers op dat album staan.

Op Hello World (deze cd) staan alleen de nummers van uitgebrachte Solo cd's.

avatar van rkdev
Thanx voor je volledigheid weer Music&Me !

avatar van IntoMusic
Wauw, zojuist de box ontvangen en moet zeggen dat ik even verbaasd was van de verpakking. Ik had bij het bestellen niet echt gekeken naar de langwerpige box, dus verazziiinnggg... .

Ziet er mooi uit en ga het boekje + de cd's morgen eens bekijken/ beluisteren. Sterretjes volgen nog . Zag ook dat het album "Looking Back to Yesterday" erop is gezet, zodat het echt een compleet overzicht is geworden.