Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar de tracklist loopt op volgorde van de uitgebrachte solo cd's uit de Motown Periode.
Wat ik bedoel te zeggen is:
Nrs. 1 t/m 10 is de cd 'Got To Be There'
Nrs. 11 t/m 20 is de cd 'Ben'
Nrs. 21 t/m 24 zijn 4 mixes om de 1e cd mee op te vullen.
Nrs. 25 t/m 34 is de cd 'Music & Me'
Nrs. 35 t/m 44 is de cd 'Forever, Michael'
Nrs. 45 t/m 47 zijn weer 3 mixes om de 2e cd mee op te vullen.
Nrs. 48 t/m 59 is de cd 'Looking Back To Yesterday' (Wat dus geen verzamel cd is zoals hier op de site staat aangegeven. De nummers zijn alleen later uitgebracht, de meeste van deze nummers zijn opgenomen in 1969, maar dus tot 1986 nooit uitgebracht)
Nrs. 60 t/m 62 zijn weer 3 mixes
Nrs. 63 t/m 71 is de cd 'Farewell My Summer Love' (ook later uitgebrachte nummers die natuurlijk niet waren opgenomen in 1984)
Uiteraard heb ik deze cd omdat ik gewoon alles van The King of Pop wil hebben. Maar het is wel te makkelijk scoren. Zeker als je beseft dat ze dus gewoon alle solo cd's uit de motown periode achter elkaar gepropt hebben. Op exact dezelfde volgorde als dat ze op de originele cd's staan.
Wat daarbij erg slordig is, is dat om die simpele reden het nummer 'In Our Small Way' er 2 keer opstaat. (Tracknr. 4 & 18) Dat nummer kwam uit op de cd 'Got To Be There' maar in datzelfde jaar ook op de cd 'Ben'. Zodoende staat hij dus ook 2 keer op 'Hello World'. Erg slordig dus. Ik hoor persoonlijk ook geen verschil tussen die tracks, maar goed.
Al met al een compleet overzicht van de Solo Motown Periode (logisch als alles erop staat) En handig als je geen zin hebt om de cd's los te kopen. Of als je net zo'n debiel bent als ik om alles cd's los te kopen en ook alle verzamel cd's
De nummers zijn dik 5*** waard