Agnostic Front - Victim in Pain (1984)

Punk
Label: Relativity

1. Victim in Pain (0:50)
  2. Remind Them (1:06)
  3. Blind Justice (1:28)
  4. Last Warning (0:48)
  5. United and Strong (1:11)
  6. Power (1:46)
  7. Hiding Inside (1:22)
  8. Fascist Attitudes (2:06)
  9. Society Sucker (1:14)
  10. Your Mistake (1:36)
  11. With Time (2:16)
avatar van Dexter
Kort, maar enorm krachtig ny-hardcore album. Voorbij voordat je er erg in hebt, maar meer moest het ook niet zijn, dan zou het misschien te snel zijn charme verliezen. Veel woorden kunnen en hoeven er verder niet aan vuil gemaakt te worden. Gewoon even luisteren, past makkelijk tussen de soep en de patatten.

avatar van bennerd
Agnostic Front zal nooit echt mijn ding zijn. Ik was razend benieuwd naar dit legendarisch plaatje, even kijken of ik het zijn status wel waard vind.

En ja, het komt in de buurt. Vooral instrumentaal is het erg lekker, typische old school hardcore productie om je af en toe lekker vol te pompen met adrenaline. Alleen is de zang hier de grote dooddoener (in het algemeen bij deze band eigenlijk), vooral omdat die juist kracht mist en afbreuk doet aan de intensiteit van dit werkje.

Neen, geef mij toch maar die andere NYHC-band, Madball

Zorin
Over de hoes: ik kwam deze foto ooit tegen in het boek "Moordenaars Onder Ons" van Simon Wiesenthal over oorlogsmisdaden in WO II.

De betreffende foto staat in een hoofstuk over een Duitse vrouw die ergens eind 50-er jaren (?) de foto in een blad/boek tegen komt en in de schutter op de foto haar toenmalige (SS) man herkent, die een persoon letterlijk 'omlegt' op de rand van een massagraf.....

Joy
iig totaal van de pot, om zon afschuwelijke gebeurtenis te gebruiken voor een hoes

avatar van exodus
Wat mij persoonlijk betreft is dit het tofste ooit wat ze uitgebracht hebben en zoals de oude hardcorepunk ooit bedoeld was: angstaanjagend (jegens de kortzichtige en vaak schijnheilige burgermaatschappij waar jezelf op een dag ook "vrolijk" in participeert...) en explosief puur uit het hart! Ik heb A.F. een keer in Duitsland live aan het werk gezien en ze waren zo slim om mij flink te verblijden...hahaha om heel veel oude shit te spelen. Dit schijfje is nog echt hardcorepunk, dus nog erg explosief! Zo hoort het ook. De schijven die hierna kwamen waren ook nog flink te pruimen, maar men evolueerde...niet onbegrijpelijk, maar ik pretendeer net even dit oer-werk!

avatar van exodus
Stomme censuur achtige opmerking van Joy hierboven; die afschuwelijke gebeurtenis op die foto illustreert hoe de mens in elkaar kan steken, juist vaak een klacht/illustratie uit de hardcore en punkhoek om het op te nemen voor meer humanisme en hoe de mens elke keer maar weer onderdrukt etc. Niet wegkijken, maar juist onder de aandacht! Wegstoppen en niet tonen lost niks op! Punk en Hardcore waren bovendien sterk maatschappelijk geëngageerd.

avatar van bennerd
'Waren'? Ze zijn dat nog steeds hoor, al gaat het vandaag de dag ook over persoonlijkere onderwerpen (of gewoon over niets).

avatar van Edwynn
Victim In Pain vind ik een geinig plaatje om af en toe eens aan te hebben. Energie boven alles. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het meer metalgeoriënteerde Cause For Alarm.

avatar van bennerd
Die was voor mij dan weer veel te thrashy. Ik verkies echt deze plaat boven alle andere uit hun discografie. Legendarische plaat die terecht als een klassieker beschouwd wordt.

avatar van exodus
Waren en zijn maatschappelijk geëngageerd, oké! Ook vaak persoonlijke shit sinds een aantal jaren...bijna blues...huilie, huilie...

avatar van frolunda
Normaal gesproken toch wel een fan van dit soort werk maar van de zang ben ik op dit album niet kapot.Daarom maar drie sterren.

frolunda schreef:

Veel beter gaat het met niet worden met de vocals van Roger( met liberty and justice for all als absoulte dieptepunt)

Dit is toch wel het magnus opum van AF

buizen
Een EP van 6 minuten (10 nummers..) en dan dit debuut'album' van 15 min..
Heerlijke punknummers, zo was punk gewoon in die tijd. Rommelige productie, het hoort erbij.
De zang had inderdaad rauwer gekund.
Punk moet je live meemaken, daar is het voor bedoeld.
3,5 sterren.

Jeve
Zo'n hoesafbeelding roept bij mij WALGING op; de muziek ken ik niet, maar met zo'n hoes is de enige juiste reactie BOYCOTTEN die handel!!

Hieronder de volledige echte foto, met eronder de uitleg...

A picture from an Einsatzgruppen soldier’s personal album, labeled on the back as “Last Jew of Vinnitsa”. It shows a member of Einsatzgruppe D just about to shoot a Jewish man kneeling before a filled mass grave in Vinnitsa, Ukraine, in 1941. All 28,000 Jews from Vinnitsa and its surrounding areas were massacred at the time.

There were two mass shootings in Vinnitsa, on the 16th of September, and the other on 22nd September. A subsequent massacre of Jews appears to have been of Jews brought in from outside the district. This is the evidence for the date of this photograph. There was one eye-witness to the procedure involved.

Jeve schreef:
de muziek ken ik niet

En daar heb je het.

Jeve
bennerd schreef:

En daar heb je het.

Esthetisch en moreel kies je als artiest niet voor zo'n afbeelding, ook al wil je een boodschap uitdragen. Er is niets wat het gebruik van deze afbeelding rechtvaardigd, mits wanneer gebruikt in verhandeling in historisch opzicht. That's my opinion at least...

avatar van ZAP!
Jeve schreef:
Dan moet je wel consequent zijn en jezelf, indien MuMe deze cover niet binnen afzienbare tijd gaat boycotten, wel uitschrijven hoor!

Nailbomb - Point Blank (1994) en Rage Against the Machine - Idem (1992) wil ik je ook nog even aan de hand doen, of hebben we het alleen over de ellende uit WOII? [edit: Of een rokende baby met engelenvleugels, in de kern ook verwerpelijk; Van Halen - 1984 (1984). Waar houdt het op? /edit]

Shocking shit, ik vind dat het moet kunnen, ook al wordt het randje opgezocht (ik heb wederom, na een eerdere discussie over Lemmy, bepaald niet het idee dat de bands met deze hoezen geweld of anderszins verwerpelijke zaken willen verheerlijken).

Het zijn trouwens al vrij oude hoezen, zijn er ook recentere voorbeelden te vinden, of waren ze ook een beetje een sign of the time?