Featuring Scott LaFaro - Zoals bekend zou hij enkele dagen na dit legendarische optreden omkomen bij een tragisch auto-ongeval en werden voor het eerste album deze opnames in zijn teken geselecteerd, het laatste nummer was tevens de laatste keer dat deze heren samen zouden spelen.
"Bill was looking for something very different - a joined-together kind of thing."
Op dit album staan deze drie heren meer dan ooit dichter bij elkaar qua inbreng heb ik het gevoel. Die
Weergaloze(!) bassolo (misschien wel de beste die ik tot nu toe gehoord heb?) in
Solar. Het fabelachtige pianospel van Evans in
Alice In Wonderland - als er dan toch sprookjes kunnen uitkomen (in muziek), dan misschien wel erg toepasselijk in dit nummer. Dat ietwat hardere drumspel van Motion aan het eind van
All of You - het is nog altijd diezelfde eindbestemming, maar met wat meer omwegen om het een beetje spannender te maken waardoor het allemaal een stuk minder vanzelfsprekend overkomt.
Een ticket heen-en-terug als het kan alstublieft. Bestemming; Village Vanguard, New York, 25 juni 1961. Maakt u zich vooral geen zorgen, de enige wijziging die ik zou durven aanbrengen in de geschiedenis is dat je me op dit album hoort; weliswaar applaudiserend, lachend, een glaasje te veel heffend als dank