Ook wel: releases niet bedoeld voor commercieel gebruik, maar slechts "mensen in de industrie", en eigenlijk 'illegaal' (if you will) op internet gebracht. Ze worden dan ook nooit in welke winkel dan ook verkocht, tenzij het doorverkoop betreft welke niet is goedgekeurd door de studio zelf (denk aan Ebay etc).
Over het algemeen errug moeilijk voor download (want dat is de enige manier om ze te horen, tenzij je op Ebay veel geld hebt, die van Brother Bear is destijds voor 700,- dollar verkocht) op internet te vinden, tenzij je de juiste programma's kent, en daarom een zeer kleine aanhang hebben op musicmeter. Vaak is er ook een reden waarom de muziek niet is uitgebracht; niet origineel genoeg, niet opvallend genoeg, etc. Ze hebben ook nooit een officieel hoesje (of heel simpel, vaak wit met enkel het logo van de film oid), gezien het enkel om de muziek zelf gaat en natuurlijk te duur is hier een design team voor in te huren (promo's zijn per definitie non-profit).
Maar hey, daarnaast zijn er ook scores die nooit uitgebracht maar wel erg interessant zijn, ondanks de kleine aanhang. Als deze hier ook toegelaten worden weet ik er nog wel een paar

(mogen rejected scores dan ook? What Dreams May Come... The 13th Warrior... Troy... allemaal erg interessant).