U2 - Rattle and Hum (1988)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Helter Skelter [Live] (3:07)
  2. Van Diemen's Land (3:05)
  3. Desire (2:59)
  4. Hawkmoon 269 (6:22)

met Bob Dylan

5. All Along the Watchtower [Live] (4:24)
  6. I Still Haven't Found What I'm Looking For [Live] (5:53)

met New Voice of Freedom

7. Freedom for My People (0:38)

met Sterling Magee en Adam Gussow

8. Silver and Gold [Live] (5:49)
  9. Pride (In the Name of Love) [Live] (4:27)
  10. Angel of Harlem (3:49)

met The Memphis Horns

11. Love Rescue Me (6:24)

met The Memphis Horns en Bob Dylan

12. When Love Comes to Town (4:15)

met B.B. King

13. Heartland (5:03)

met Brian Eno

14. God, Pt. 2 (3:15)
  15. The Star Spangled Banner (0:43)

met Jimi Hendrix

16. Bullet the Blue Sky [Live] (5:36)
  17. All I Want Is You (6:30)

met Tom Petty en Benmont Tench

artemio
Deze plaat gisteren bij mijn broer gehoord en aangenaam verrast...
Kende al wel de bekendere nummers. Juist de andere nummers klonken erg goed. Hoe dan ook ga deze cd nog eens goed beluisteren.
Gek dat ik u2 nooit een echte kans heb gegeven. Wellicht een vooroordeel tegen megabands in het algemeen. voorlopig 3 , maar kan meer worden.

avatar van rudiger
artemio schreef:
Deze plaat gisteren bij mijn broer gehoord en aangenaam verrast...

dit is een van de betere U2 albums , ik zou zeggen , ga eens wat meer naar je broer toe , of beter koop gewoon deze cd , want daar krijg je nooit geen spijt van .
op dit schijfje hoor je goed hoe U2 live is , nl op hun best .
Silver And Gold

artemio
rudiger schreef:

op dit schijfje hoor je goed hoe U2 live is , nl op hun best .
Silver And Gold

bedankt voor je adviezen. Overigens zie ik mijn broer al vaak genoeg.

avatar van dix
dix
vermoeiende plaat

als ik U2 opzet, dan niet deze ...

avatar van u2rist
waarom moet je volgens mij deze plaat kopen als je geen fan bent? voor de nummers 2,4,5,6,8,13,17 en dus niet voor angel of harlem, desire en u2's lelijkste nummer ooit: when love comes to town.

avatar van jes
jes
Schitterend album.. u2's toptijd, de tijd na het enorme succes van de joshua tree, en de tijd van hun definitieve doorbraak in Amerika.
luister maar eens naar de prachtige versie van I still haven't found what I'm looking for met de new voices of freedom.

black/bird
Ik was destijds 13 en toen al kon ik erom lachen. De film heb ik wel afgekeken.

avatar van bertus99
jes schreef:

Ja, ik vind dit ook een voorbeeld van een heel erg geslaagd live-album. De DVD (grotendeels in prachtig zwartwit) is ook smullen.
Jammer dat er een paar nummers niet in concert zijn opgenomen, zoals still haven't found, wat ik wel aardig geprobeerd vind met dat gospelkoor, maar het past er niet echt bij. Een iets strengere selectie en een korter album zou het albu, nog sterker gemaakt hebben.
Toch is het heerlijke muziek, U2 in zijn toptijd, oooohh...wat is dit al lang geledden he.....

avatar van kaztor
Heb deze eens een 3,5 gegeven, maar de laatste tijd heb ik zomaar de drang om deze toch eens op cd aan te schaffen...
Bepaalde nummers trekken me toch weer (heb de lp).

Wat een fantastisch album van een geweldige tourdocu. Muziek vanuit vele hoeken: rock, gospel, blues, hardrock, pop. En veel is echt geweldig en hoe dan ook origineel.

u2rist schreef:
u2's lelijkste nummer ooit: when love comes to town.

Bij mij wedijveren die gospel-versie van Still Haven't Found.. en Love Rescue Me om die titel. Twee draken op een verder goed album.

avatar van Running On Empty
Geweldige plaat, hele fraaie DVD en wat een mooie tour was dit met die inhaalconcerten in Ahoy.

avatar van bertus99
u2rist schreef:
u2's lelijkste nummer ooit: when love comes to town.

Meen je dat? Ik vind dat juist een heerlijke recht voor z'n raap rocker. Precies wat ik zo mis bij de huidige U2

avatar van notsub
Zaterdag trof ik de DVD voor 5 Euro en die heb ik maar meegenomen. De CD heb ik altijd wat rommelig gevonden met al die covers, gastartiesten, live nummers en gewone studio nummers door elkaar. Ik ben benieuwd naar de DVD. Op de CD vind ik de hoogtepunten All Along The Watchtower, Bullet The Blue Sky en All I Want Is You. When Love Comes To Town had er wat mij betreft niet op gehoeven. Ondanks het ontbreken van een eenhied zijn de nummers op zich meestal dik in orde.

bertus99 schreef:

Ik vind het iets te 'gemaakt' klinken. Zo van 'kom, we gaan eens een bluesy rock nummertje schrijven omdat BB King hier aan meedoet!'
Vind ik een zwak puntje op deze cd: De eigen identiteit sneeuwt een beetje onder omwille dat ze zo graag vergeleken willen worden met andere grootheden.

avatar van Gert P
Ondermaats album met een paar mooie nummers, was op dat moment al afgehaakt.

avatar van LucM
Op dit album gaat U2 naar de bron van de rockmuziek en verwerken ze blues en country in hun sound, het lijkt wel een eerbetoon aan hun helden die aan de wieg stonden van de popmuziek.
Naast studionummers staan er ook een aantal live-stukken waaronder enkele covers (Beatles, Bob Dylan). "Bullet the Blue Sky" (één van de beste U2-nummers ooit) klinkt in de live-versie zo mogelijk nog krachtiger dan de studioversie op "the Joshua Tree", "Still Haven't Found What I'm Looking For" daarentegen hoor ik liever in de originele versie.
Zeer geslaagd is ook het Bo Diddley-achtige "Desire", "Angel of Harlem", de samenwerking met blueslegende B.B.King in "When Love Comes to Town" en afsluiter "All I Want Is You".

avatar van Leonard91
LucM schreef:

Amen. Ik ben meestal niet echt te vinden voor de studioalbums van U2, maar dit alternatief is precies goed.

avatar van James Douglas
Onevenwichtig en versnipperd album van deze Ieren. Het is mij allemaal iets te geforceerd. Toch zijn er weer een paar pareltjes te vinden en te horen. Ik wil de nadruk even leggen op 'Hawkmoon 269'. Bono toont daar de uitstekende staat van zijn stembanden op dat moment.

stuart
James Douglas schreef:

bikkel
Een aardig gelukt album met sterke liveopnames en splinternieuw werk.
Wel als geheel wat aan de onevenwichtige kant , wat James Douglas terecht aangeeft.
Het is de Amerikaanse kant van U2 op deze plaat. de Blues gerichte plaat. De groep maakt een coispel van Still Haven't Found What I'm Looking For en doet een onverwacht maar wel verrassend goed gelukt duet met BB.King (When Love Comes To Town)
Laten we het vol met koper gepropte Angel Of Harlem niet vergeten. En er bestaat geen betere cover van Helter Skelter(als die er al was)
All I Want Is You behoort dit gewoon niet tot de betere gevoelige nummers van de band?
Ok. geen voltallig nieuw album van U2, maar zeker niet overbodig.

avatar van Darkzone
U2 op zijn best, dit superalbum. Een geweldige combi van live, studio, covers en style.
Beetje vaag dat je met de dvd-registratie adverteren met 11 extra tracks (waarvan een aantal korte stukjes), terwijl een aantal nummers juist weer ontbreken vgl. met de cd (God Pt. 2 bijv.).

In 20 jaar heeft dit album nog steeds niks aan kracht ingeboed.

avatar van Madjack71
Prima album van U2 en een waardige opvolger van wat velen als hun beste beschouwen...The Joshua Tree. Vergezeld met een film, waren ze hier op de hoogtepunt van hun roem. Met Achtung Baby daarna nog als een (voorlopig?) laatste geniale bevalling.
Meer bluesy/soul erin verwerkt, ook mede dankzij de Memphis Horns en medewerking van de gastartiesten.
Ook voor mij geld wat al eerder is vermeld, dat dit album mij wat te lang duurt, maar goed het is dan ook een live album.

avatar van James Douglas
Ik hoorde een paar dagen geleden de 'B-side' van de 'All I Want Is You' single en daar stond een werkelijk schitterende uitvoering op van 'Unchained Melody'. Ik werd echt even bij mijn ziel gepakt toen ik Bono vol overgave zijn hart luchtte.. 'I Need your love!!!'. Pure emotie, zoals deze band mij vaak in hogere sferen kan brengen.
Dit werkje had absoluut niet misstaan op dit toch wel wat onevenwichtige album.

avatar van rkdev
Ze doen op die zelfde single ook een geweldige versie van Everlasting Love.

avatar van rkdev
Jaap_4_always schreef:
Heartland is een prachtig nummer! Ontroerend prachtig! 5 sterren voor Heartland.

Helemaal mee eens. Het is een nummer dat dateert van de Unforgettable Fire sessies. Onbegrijpelijk dat het destijds het album niet heeft gehaald.

Dan over R&H: de studiotracks die niet op single zijn uitgekomen zijn fantastisch, ik doel hier met name op het al genoemde Heartland, Hawkmoon 269 en Love Rescue Me. Ook Helter Skelter, All along the Watchtower en Silver & Gold zijn erg goed.

avatar van sierrra
Heerlijk album. Moest na de Joshua Tree wel even wennen aan het Amerikaanse geluid van U2, en inderdaad Heartland is het mooiste nummer van het album.

Father McKenzie
sierrra schreef:

Het is ook mijn favoriet, ook All I Want is You zulle, maar heartland toch nèt dat tikkeltje méér.
Het album klinkt zo "Amerikaans" omdat de band toen op zoek ging naar de bronnen van de Amerikaanse muziekcultuur. Angel of Harlem is hun ode aan de soul/r&B van Billie Holiday, je hebt het bluesnummer met BB King, ook Bo Diddley wordt bedacht, want Desire is gestoeld op een pure Bo Diddley beat, en ga zo maar verder, ik blijf dit een sterk door de pers miskend album vinden.
The Joshua Tree is intrinsiek misschien sterker, maar dit album hier is ontzettend sfeervol en afwisselend qua moods.

En wie een béétje fan is van de band heeft uiteraard de film van de plaat. De film van het concert is gewoon schitterend en gaat door merg en been.

avatar van sierrra

Ik heb altijd kippenvel bij het intro van Exit. Wat een heerlijke bas.

Heartland iemand?