staat op
luisterpaal was enorm onder de indruk van hun debuutalbum, en hun live act tijdens eurosonic in groningen.
Oh No! Not You Again. Knalt heerlijk. Kelvin Swaby zingt laag en het duurt even voor ik zeker ben dat hij het het is. Het nummer is heel bombastisch, pakkend en eindigt heerlijk. 't is ook zomaar voorbij.
Videoclip!!
How You Like Me Now, is herkenbaarder als The Heavy plaat Great Vengeance And Furious Fire. Weer even bijkomen van het knallende begin. Erg goed nummer en de outtro van dit nummer mag gezien worden als een kunststukje; ingeleid door een abrupt einde van de drum en gitaar en enkel een rustig melodietje op piano, wat weer opgepakt wordt door gitaar en ook later komt de drum weer voor om fijn verder te rocken. Super!
Prachtige clip!!
Sixteen, begint wat koddig. Kelvin Swaby 'verteld' een verhaal over een rustige rock/hoempapamelodie, met een fijn achtergrondkoortje. De zangkwaliteiten van Swaby komen goed over en het verhaal is interessant. Lekker nummer, bovendien een
heel mooi clipje
Dan begint Short Change Hero, heerlijk onheilspellend. Prachtige intro en voor er gezongen wordt zijn we ruim anderhalf minuut verder. Dat de intro ten einde is deert niet want ook vanaf dat moment klinkt alles goed, het onheilspellende blijft ergens aanwezig en tegelijkertijd is dit nummer bijzonder aangenaam om naar te luisteren. Top nummer.
Na het bombastische begin zijn de drie daaropvolgende nummers een stuk rustiger. No Time brengt de swing weer terug. Geen vlot nummer maar wel een heerlijk 'haast' vuil geluid. Erg leuk is zomaar een trompetmomentje halverwege het nummer. Iets wat in de outtro weer terug komt. Kelvin gebruikt zijn stem op een manier die mij doet denken aan Chris Cornell. Het nummer duurt naar mijn idee misschien wel wat lang.
Long Way From Home, wordt haast geleid door de drum. Een heel interessant nummer, wat uitnodigt tot meezingen.
Cause For Alarm is een vreemde beet van dit album; Reggae! Leuk zo'n uitstapje en, al hoor ik van hen liever rock, ik vind het een geslaagd experiment.
Als Love Like That begint, denk je even dat iemand een oude lp heeft opgezet. Het lijkt alsof de geluidbox in de vissenkom is gevallen. Ik weet niet of het door het geluid komt maar dit nummer heeft wat weinig ziel. Het nummer is zomaar weer voorbij en ben daar vooralsnog niet rouwig om.
Dan komt er weer een heerlijk nummer, What You Want Me To Do. Samen met Short Change Hero vooropig zeker één van mijn favorieten op dit album. Heerlijke tekst, heerlijk beat en vooral prachtig frustratie neer gezet. Past wel in het straatje van Set Me Free van het vorige album. Heerlijk!
En dan als afsluiter; Stuck. Totaal anders dan ieder nummer dat ik van The Heavy ken. Een typische soundtrackplaat, ontroerend mooi. Ik als The Verve liefhebber hoor Richard Ashcroft dit nummer al zingen en dat mag gezien worden als compliment. Van mij mogen er zeker meer van dit soort nummer gebracht worden door The Heavy!
Eindoordeel. Boeiend album, vond hun eerste plaat al behoorlijk experimenteel en vind ze qua dapperheid zeker niet verminderd. Het nummer Love Like That vind ik het minst, Short Change Hero, What You Want Me To Do en Stuck vind ik tot nog toe grote top. Was al fan van hun vorige album, met name door de zanger Kelvin Swaby, en ga dit album ook heel snel aanschaffen!
voor liefhebbers, ze hebben ook meegedaan op een het plaatje Johnny Cash Remixed. Hier hun versie van
Doin' My Time