Frankie Goes to Hollywood - Bang!... (1993)

Alternatieve titel: The Greatest Hits Of

Label: ZTT

1. Relax (3:57)
  2. Two Tribes (3:56)
  3. War (4:15)
  4. Ferry 'Cross the Mersey (4:05)
  5. Warriors of the Wasteland (3:56)
  6. For Heaven's Sake (4:29)
  7. The World Is My Oyster (1:58)
  8. Welcome to the Pleasuredome (13:39)
  9. Watching the Wildlife (4:00)
  10. Born to Run (4:06)
  11. Rage Hard (5:06)
  12. The Power of Love (5:30)
  13. Bang (1:10)
Typisch jaren '80

En eigenlijk niet eens het beroerdste top 40 werk uit die tijd. Als ik dit ga vergelijken met wat nu in de top 40 staat dan weet ik wel waar ik liever naar luister.

avatar van VanDeGriend
aERodynamIC schreef:

En eigenlijk niet eens het beroerdste top 40 werk uit die tijd.

Understatement Eric. Was gewoon toffe boel met Frankie

Gewoon lekkere muziek waar totaal niets mee is. Favo's zijn toch wel "Welcome TT Pleasuredome", " Relax" en de balade "Power Of Love". Wel een beetje vreemd dat ze maar twee echte albums hebben gemaakt. Zat toch wel meer muziek in hun muziek zou je denken. Blijven wel aardige klassieke nummer for the eighties.

avatar van LucM
Deze band veroorzaakte heel wat opschudding met de singles "Relax" en "Two Tribes" vanwege hun aanstootgevende teksten en videoclips. Ik noemde Frankie Goes to Hollywood vaak de Sex Pistols van de synthipop vanwege de controverse die ze veroorzaakten, ze wilden met hun brutale synthesizergedreun blijkbaar leven in de brouwerij brengen te midden van de brave en gladgestreken pop van o.a. Wham!, Spandau Ballet en Kajagoogoo.
Naast de eerder genoemde singles die echt wel klassiekers zijn geworden, zijn "Welcome to the Pleasuredome", "Rage Hard" en de ballad "The Power of Love" ook het vermelden waard.
Er staan ook een aantal covers tussen waaronder "Born To Run" van Bruce Springsteen, dat beslist niet onaardig is, maar aan het origineel kunnen ze natuurlijk niet tippen.

avatar van LuckyLuigi
De eerste twee nummers, Relax en Two Tribes, zijn legendarische nummers en de videoclip van Two Tribes had zeker in de tijd van 'de bom valt toch' een heftige impact.
De rest van het album is niet zo spannend verder.

avatar van thelion
Ja oke Relax en Two Tribes zijn iid geweldige nummers maar......
LuckyLuigi schreef:

De rest van het album is niet zo spannend verder.

Hallo........ Rage Hard en natuurlijk Welcome to the Pleasuredome

avatar van sierrra
Lekkere cd. Zelfs de twee Springsteen covers pakken goed uit.

avatar van bikkel2
Lang bestonden ze niet deze band rond Holly Johnston. Een kind van de jaren 80 , niets meer en niets minder.
Kwamen in ''84'' controversieel uit de hoek met Relax en Two Tribes , om het succesvolle jaar af te sluiten met de fraaie kerstsong The Power Of Love. Ook het album Welcome To The Pleassure Dome deugde eigenlijk wel.
De hits van dat album staan hier op ,en het superlange titelnummer ook.
De nummers van het 2e album hierop zijn mogelijk wat steviger van snit , maar kon kennelijk wat minder bekoren bij het grote publiek. Daarna ging het vuurtje snel uit en waagde Johnston zich aan een beduidend gezapiger soloavontuur , die ook weinig vlam vatte. Een typisch voorbeeld van Easy Come , Easy Go.
Al met al een leuke compilatie.

avatar van Madjack71
sierra schreef: Lekkere cd. Zelfs de twee Springsteen covers pakken goed uit.

Het nummer War heeft Springsteen gecovered van Edwin Starr. Een grote soulhit uit 1970. Maar de power die The Boss er in legt mag er wezen.

Frankie heeft de matige Britse popmuziek van de jaren 80 toch een flinke schop onder zijn hol gegeven. (Duran Duran, ABC en Spandau Ballet vond ik best wel goed, maar voor overige goeie Britse bands moest je toen toen toch de VPRO op Hilversum 3/Radio 3 of de KRO-zondag of de VARA-dinsdag raadplegen).

avatar van vigil
Het afsluitende Bang is eigenlijk best een mooi liedje ondanks de korte duur. Overigens staan op deze cd geen slechte liedjes maar dit slechts ter zijde

Vind overigens wel dat het aantal stemmen op deze plaat best laag is zeker in vergelijking met het debuut album.

avatar van Rinus
Hier staan toch wel de beste nummers op van de twee reguliere albums. En de album uitvoering van "Welcome to my pleasure dome".

avatar van Funky Bookie
Ik vind dit echt een topverzamelaar.
FGTH is een hele lekkere band met inderdaad een beperkt repertoire.
Dit album geeft daardoor een heel goed beeld van de band.

The Power Of Love staat in mijn persoonlijke top 100, maar ook Relax en de lange WTTPD zijn fantastisch.

avatar van musician
Inderdaad een hele goede verzamelaar.

Slechts twee albums ooit echt gemaakt, FGTH maar een naam die altijd is gebleven. Onlosmakelijk verbonden aan Welcome To the Pleasuredome (1984) en de impact die dat toen heeft gemaakt.

De muziek op deze verzamelaar, ook uiteraard met nummers van het tweede album Liverpool (1986), is nog steeds van buitengewone klasse.

WTTP was eigenaardig, uniek, grensverleggend. Het was toen ook een enorme sensatie. Of je er nu van hield of niet.
Maar ze kregen al snel ruzie en uiteindelijk was het in no-time met de band gebeurd. Een kortstondige reünie eerder deze eeuw liep ook op niets uit.

Maar als ik deze verzamelaar hoor, denk ik nog steeds dat er ruimte is voor een vervolg op deze muziek. De mannen zijn natuurlijk ook niet allemaal meer de jongsten. Maar de stijl, het pompeuze, de productie, de onverschrokkenheid en de frontlinie positie, het zou aardig zijn om het weer eens voorbij te horen komen.

Ik geef wel toe, dat het een hele kluif zou zijn, dit in originaliteit te overtreffen of zelfs te benaderen.

Holly Johnson is nog steeds goed bij stem.

avatar van vigil
maar wel een lastig figuur om mee te werken. Ze hadden 2 glamourboys voor op het podium staan maar de andere waren toch meer jongens van de gestampte pot en dat werkte niet echt. Holly is behoudens een erg sterke zanger wel een karakter hoor en wil graag al de aandacht.

avatar van bikkel2
1984 was hun jaar, zonder meer. Tussen alle New Romantics en Synthpop, kleunde dit er wel lekker in. Engeland op haar achterste poten.
Nog altijd leuk om terug te horen.
Liverpool vind ik een stuk minder. Beetje mosterd na een fijne maaltijd.

avatar van teus
De FGTH verzamelaar voor mij waarom?
Zie mijn bericht van vandaag bij FGTH-Simply (2015)

avatar van Edwynn
Als alleen Rage Hard erop stond, was het de perfecte verzamelaar.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Prima verzamelaar van deze wat controversiële band.
Relax & Two Tribes zijn voor mij de prijsnummers, ook nog de 12-inch van beide nummers op vinyl in de kast staan evenals hun debuutalbum.
De groep deed het nodige stof opwaaien maar de storm ging net zo vlot weer liggen.

avatar van lennon
Voor hen die de 2 albums niet leuk genoeg vinden, maar deze verzamelaar wel; binnenkort op 2 lp te koop (originele was 1 lp)

Parlotones
Begrijp niet waarom ze dit aanmerken als Pop muziek? Dit is toch Rock? Heb deze album al 29 jaar.

Parlotones schreef:

Hoe is dit Rock?

avatar van Chameleon Day
And Frankie says....it's poprock

Parlotones
lennon schreef:

Hoe is dit Rock?
Rock is een muziekgenre dat traditioneel gekenmerkt wordt door een bezetting van gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten. En ik denk dat dit wel voorkomt in F G t H, Lennon.

Parlotones schreef:

Ik weet wel wat rock is uiteraard, maar dit lijkt me toch echt meer pop-rock inderdaad.. en neigt meer naar pop... New wave.....met een vleugje rock

avatar van vigil
Gewoon ontzettend goede muziek is mijn immer bescheiden oordeel