Masada Quintet featuring Joe Lovano - Stolas: Book of Angels Vol. 12 (2009)

Jazz / Wereld

7. Tagriel (13:29)
  8. Serakel (5:06)
  9. Rigal (8:59)
sxesven
Jep, een nieuwe Book of Angels alweer, en ditmaal weer eens met een line-up waar ik het direct al warm van kreeg (niets tegen Secret Chiefs 3 en Medeski Martin & Wood, verder, en Bar Kokhba natuurlijk daargelaten): Baron! Cohen! Caine! Douglas! Tel daarbij op Lovano en Zorn zelf (op Rahtiel) en je hebt ongetwijfeld een leuke schijf. Dat blijkt ook absoluut zo te zijn; vrij toegankelijke maar uitstekende tracks met een flinke dosis klezmer (Haamiah bijvoorbeeld). Ook erg tof: de interpretatie van Rigal (oorspronkelijk op Malphas van Feldman & Courvoisier) waarop Caine eerst solo de partijen van Feldman én Courvoisier aanpakt, om vervolgens door de rest te worden bijgevallen. Mooie schijf voor de zomermaanden. Maar eens beginnen met 4*.

avatar van HammerHead
Goeie plaat, zoals eigenlijk alles wat ik tot nu toe in 'The Book of Angels'-serie heb gehoord, maar op het middenstuk na wordt er wat al te veel op safe gespeeld. Het mag allemaal wel wat avontuurlijker. Ik heb hetzelfde met de laatst uitgebrachte in de serie (Haborym). Waarschijnlijk niet toevallig is dit er ook één met een Masada samenstelling.

avatar van unaej
Toch wel formidabel hoezeer Uri Caine het Masada-geluid heeft gewijzigd. Ik wijdt het verminderen in pit vooral aan hem - met een meer intellectueel plan in de plaats (of was dat Lovano's invloed?). Niettemin bijzondere plaat, alweer!