The Stranglers and Friends - Live in Concert (1995)

Label: Trojan

1. Introduction (1:54)
  2. (Get a) Grip on Yourself (3:46)

met John Ellis, Robert Smith en Hazel O'Connor

3. Hanging Around (4:04)

met John Ellis, Robert Smith en Hazel O'Connor

4. Tank (3:04)

met John Ellis, Robert Fripp en Peter Hammill

5. Threatened (3:20)

met John Ellis en Robert Fripp

6. Toiler on the Sea (5:17)

met John Ellis, Robert Fripp en Phil Daniels

7. The Raven (4:30)

met Basil Gabbidon, John Ellis en Peter Hammill

8. Dead Loss Angeles (2:17)

met John Ellis, Wilko Johnson en Phil Daniels

9. Nice'N'Sleazy (6:43)

met John Ellis, Basil Gabbidon, Nick Turner en Nick Tesco

10. Bring on the Nubiles (4:00)

met John Ellis, Wilko Johnson en Richard Jobson

11. Peaches (4:32)

met Toyah Willcox, John Ellis, John Turnball, Davey Payne en Ian Dury

12. Bear Cage (4:43)

met Toyah Willcox, John Ellis, John Turnball, Mathieu Hartley, Davey Payne en Ian Dury

13. Duchess (2:41)

met Toyah Willcox

14. No More Heroes (3:49)

met John Ellis en Rchard Jobson

15. 5 Minutes (4:12)

met John Ellis, Larry Wallis en Richard Jobson

16. Something Better Change (3:43)

met John Ellis, Steve Hillage en Toyah Willcox

17. Down in the Sewer (7:33)

met John Ellis, Steve Hillage en Jack Burns

Aquila
Omdat Hugh Cornwell in 1980 wegens drugsbezit in de cel zat, kwam er een 'benefiet' concert met bevriende artiesten, waarvan dit het verslag is. Het concert is pas in 1995 op CD gereleased (en later met iets aangepaste hoes ge-rereleased) en niet eenvoudig te vinden.

Onder de vrienden zijn Vibrators-gitarist John Ellis, Robert Fripp, Toyah, Ian Dury en (voor mij als fan en verzamelaar belangrijk):Peter Hammill. De door hem gezongen nummers 'Tank' en 'The Raven' zijn behoorlijk dynamisch. Het concert zelf is erg rommelig, maar over de linie erg genietbaar en zoals al gezegd dynamisch. Toch wel een essentiële aanvulling voor Hammill-fanatici.

avatar van waltzinblack
Peaches (met Ian Dury) is hilarisch! Heel bijzonder inderdaad de aanwezigheid van Peter Hammill.