Johan - Pergola (2001)

Label: Excelsior

1. Tumble and Fall (4:21)
  2. Pergola (4:06)
  3. I Mean I Guess (3:36)
  4. Tomorrow (2:09)
  5. Day Is Done (2:55)
  6. I Feel Fine (2:51)
  7. Paper Planes (3:31)
  8. Save Game (3:04)
  9. How Does It Feel (3:54)
  10. Why_CP (3:38)
  11. Time and Time Again (3:31)
  12. Here (3:05)
avatar van PsychoBoyJack
Gewoonweg een geniaal album!
Lijken de meeste songs bij de eerste draaibeurten nog erg veel op elkaar, naar een paar keer luisteren is dat wel anders.
Een album vol met sterke songs met mooie melodien en teksten waar ik me erg mee kan identificeren, omdat ze mij persoonlijk zo aanspreken. (met name day is done.... oef! - Alsof jacob de greeuw ,of hoe ie ook mag heten, in mijn hersens kon kijken)

avatar van andré
Na een lange periode van afwezigheid heb ik ze afgelopen zaterdag eindelijk weer eens zien optreden. Ze speelden (dacht ik)nog geen nieuw materiaal. Ze zijn nu nog met z'n vieren over, de toetsenist zit niet meer in de band. Ook hebben ze een nieuwe drummer. Volgens mij zat ie voorheen in Daryll-Ann. O ja,en het optreden was prima, een leuke mix van beide albums.

avatar van titan
titan (crew)
Van de eerste bezetting is volgens mij momenteel alleen nog de zanger over.

avatar van otherfool
Goeie comebackplaat van deze band (intussen ook alweer 4 jaar oud... tijd voor een nieuwe?). De plaat begint erg sterk met 'Tumble and Fall' en 'Pergola', maar zwakt daarna iets af (de nummers lijken, ook door de ietwat vlakke zang soms wel erg op elkaar).

Gelukkig blijkt deze plaat aan het zogenaamde 'boekensteunformule' te lijden, waardoor we een paar prachtige slotstukken hebben. Met name 'How Does It Feel' en de bombastische afsluiter 'Here' zijn erg sterk.

Prima popplaat. 3,5 sterren.

avatar van EmDee
Comeback?
Het is pas hun tweede album.

avatar van rzasa
Zat een he-le-lan-ge tijd tussen het debuut en deze tweede.

En de nodige wisselingen in de band. Het was ueberhaupt een wonder dat er nog een tweede Johan uitkwam.

avatar van otherfool
Zag ik nou goed dat er een nieuwe aankomt?

avatar van rzasa
Klopt. Er zijn ook try-out tours. http://www.johan4all.com/

avatar van otherfool
Hmm... misschien zie ik ze wel op Oerol in de Wyb. Goed nieuws iig, morgen maar weer eens Pergola draaien...

Pergola is een fantastisch popalbum van eigen bodem. Vooral Tumble and Fall, Day is Done en Time and Time Again springen eruit, maar de rest is ook van topniveau. Ruim 5 sterren! Het wachten is nu op de nieuwe cd die voor de lente van 2005 gepland staat en het is nu al lente, dus ik hoop dat het niet al te lang meer duurt.

twintone01 schreef:

Het wachten is nu op de nieuwe cd die voor de lente van 2005 gepland staat

Nou als ie voor de lente van 2005 gepland staat, dan zal ie wel medio 2007 verschijnen, Johan een beetje kennende .Maar inderdaad: ook ik kan haast niet wachten en ben zeer benieuwd!

Juist! Ik ken dit dus helemaal niet en ik heb nog nix van zijn muziek gehoord, maar ga vanaaf wel Johan toe in Amersfoort... Juist!

-renemeijer- schreef:

Veel plezier en niet schrikken als blijkt dat Johan meer dan 1 persoon blijkt te zijn

oke dan, net terug van het concert kan ik zeggen dat het sKitterend was! Er waren wel 4 mensen in Johan! maar alles was goed en ze speelde 5 nummers van hun nieuwe album die volgens Johan nog niet klaar waren, maar ik kan jullie verzekeren dat het echt goed is wat er komt...

Vond dit de verassing van het jaar, geen spijt van dat ik hem geb gekocht. Te gekke band. Jammer dat we zo weinig van ze horen.

rodneyVL
Jammer dat deze band soms n beetje knullig en overduidelijk Nederlands (uitspraak) klinkt. Noordhollands wannabe-britpoppers album. Johan kon beter nog een jaartje in de oefenruimte blijven sleutelen alvorens deze productie uit te brengen. De aanzet van de songs is aardig, daar blijft het helaas bij. 2 sterren

avatar van IMPULS
Nee hoor, zijn op tijd de muziek aan ieders oren gaan toevertrouwen. Kwaliteitscomposities en lekker uptempo. Prettige muziek met hier en daar leuke gimmicks (titelnummer bv.). Geen bovencategorie maar wel uitermate genietbaar. Een 3,5 istiewel.

avatar van Marty
Johan, waar blijft de nieuwe plaat?

rodneyVL schreef:

avatar van ManicKevin
Wat de persoon hierboven schrijft gaat helemaal nergens over....maar goed ieder heeft het recht op zn mening. Hoewel de opmerking die hij maakt over de uitspraak pertinent niet klopt, zelfs engelsen/amerikanen denken dat Jacco (zanger van Johan) zijn moedertaal engels is als ze hem horen zingen weet ik uit ervaring.

Als deze band niet uit Nederland zou komen zou het denk ik veel groter kunnen hebben worden.
Veel talent, maar in Nederland kom je er dan toch niet echt ver mee helaas.
Heel erg goed product van eigen bodem, laten we daar dan maar blij om zijn.

Hallo, kan iemand mij vertellen of het nieuwe, dus derde, album van johan al uit is? En hoe dat dan heet? Ik ben zwaar benieuwd. Het album Pergola is wel echt perfect als je net gedumpt bent. De teksten spelen door mijn hoofd, en de muziek door mijn ziel. Fantastisch! Daarom wil ik graag meer van ze checken. Verder als vraag: is het eerste album net zo goed als de tweede? Of in ieder geval de moeite waard? Moet haast wel toch?!

avatar van Rayaccos
Nee, dit is niet bepaald een band waar ik nog eens tijd voor zal vrij maken. Ooit eens naar een concert geweest maar het geluid was zo ongelooflijk slecht dat ik nu nog oorpijn van heb. Dit album zelf onstijgt de middelmaat ook niet, het kan er zelfs maar net aanhaken. Een aantal nummers zijn wel aardig meer ook niet. Geniaal is het al helemaal niet daarvoor is het te regulier.

avatar van tomthumb
Ik word toch wel een beetje droevig dat er zo vaak negatief wordt gedaan over Nederlandse bands vooral wanneer ze in het Engels zingen. Met afstand is dit een van de betere Engelstalige Nederlandse platen, maar ja, in Nederland gunnen we elkaar het licht in de ogen niet, hoe briljant of geniaal je dan ook bent als band of artiest.

avatar van andré
Ach het is heel simpel: Nederlandse bands hebben soms goede liedjes (in het geval van Johan: meestal goede liedjes). Maar in het Engels zingen blijft, hoe je 't ook wendt of keert, moeilijk. Iemand wiens moerstaal Engels is hoort snel als iets door een buitenlander wordt gezongen. Of daar iets mis mee is, is een ander verhaal...

avatar van Jazper

Beslist de moeite waard! Misschien nog wel iets sfeervoller dan deze.

Ja!! Dit is top. Waarom heb ik nooit eerder van ze gehoord? Hier kunnen bandjes als The Sheer en Is Ook Schitterend of wat nog heel wat van leren.
En over dat engels: ach, mijn moertaal is engels (Leef al heel lang in NL dat wel) maar ik vind dit ok hoor.
Wel simpel en vaak 'slang' maar ook wel diep. Niets mis mee, popmusic weet je! Ik heb juist moeite met engels van andere NL groepen. Als The Sheer bijvoorbeeld. Slaat als kut op Dirk vaak (van mijn vriendin geleerd
5 sterren voor Johan

avatar van ManicKevin
Na een stilte van vijf jaar komt de Nederlandse popband Johan in mei toch eindelijk met een nieuwe plaat.

Bron:

avatar van IMPULS
In Mei dus ?, en met Jeroen Kleijn (ex-Darryll Ann). Mei 2006. En niet 2007 dan, he. Of toch wel ?
Pergola ? Typisch Hollandse nieuwbouwstraat in Hoorn (kom er wel eens). Titelnummer en 'Here' zeer fraai werk. Album is helaas wat inconsistent qua composities. 'Paper Planes' vind ik van een lulligheid die wel bij een tuinkabouter past. En zo zijn er een aantal meer. Helft is echter boeiend.