A Flock of Seagulls - Listen (1983)

Label: Jive

1. Wishing (If I Had a Photograph of You) (5:34)
  2. Nightmares (4:39)
  3. Transfer Affection (5:23)
  4. What Am I Supposed to Do (4:13)
  5. Electrics (3:37)
  6. The Traveller (3:27)
  7. 2:30 (1:00)
  8. Over the Border (5:04)
  9. The Fall (4:30)
  10. (It's Not Me) Talking (5:01)
  11. Wishing (If I Had a Photograph of You) [Extended Version] * (9:13)
  12. Committed * (5:38)
  13. Nightmares [12" Version] * (5:05)
  14. Quicksand * (4:44)
  15. Tanglimara * (4:31)
avatar van orbit
Met name de eerste 2 nummers zijn hier erg sterk, Wishing was een bescheiden top40 hit en Nightmares heeft een heerlijk tempo met lekkere donkere wave. Daarna wordt het wat rommelig met de nummers, sommige zijn onthutsend zwak, andere wel aardig (Over the border of Talking), maar het niveau van die eerste twee wordt bij lange na niet meer gehaald. Vergeleken bij het debuutalbum (wat over de gehele lengte sterk is) dus een fikse tegenvaller. En het zou met de volgende platen alleen nog maar dramatischer worden. Deze band is duidelijk ten prooi gevallen aan commercie, slechte kapsels en onkunde tot het bepalen van een koers in hun muziek. Vreemd dat ze af en toe in staat zijn geweest zulke onwerelds mooie nummers te produceren. Iets van een fenomeen eigenlijk..

avatar van Rinus
Tweede album van AFOS, en nog steeds behoorlijk sterk. "Wishing" is een prachtige opener (op de single een stuk ingekort, op de 12 inch nog langer dan de album versie (tegen de 10 minuten aan)). Naast wat mindere nummers, ook hele sterke zoals "Nightmares" (ook een single), "The traveller", "Over the border" en "It's not me talking. Op vinyl.

jean maurice
orbit schreef:

ben ik het eigenlijk niet zo mee eens, ik vind dit album minstens zo goed als hun eerste zo niet beter! latere albums ken ik eigenlijk niet van hun dus over jouw bewering dat ze ten prooi vielen aan de commercie kan niet bevestigen noch ontkennen,

al met al behoren zij naar mijn mening tot de echte new wave bandjes van de jaren tachtig als ik iemand wil laten horen wat nu dat typische wave geluid is uit die tijd dan laat ik ze altijd een paar nummers van dit album horen ik vind het heerlijke muziek vond ik toen al en nog steeds

avatar van orbit
Oh, maar ik vind het ook geen slechte plaat hoor (4 sterren!), alleen vind ik het niveau op hun debuut gemiddeld echt nog een stuk hoger. Hier vind ik ze af en toe wat ongefocussed en de nummers ook iets te simpeltjes. AFOS blijft voor mij ook de essentie van new wave. Zwaar ondergewaardeerde band mijn inziens.

jean maurice
orbit schreef:

ik zie juist een groei in dat tweede album, nummers als the fall is toch het toppunt om maar te zwijgen van the traveller, transfer affection en over the border? en wat dacht je van electrics en what am I supposed to do? dit zijn toch pareltjes!! tja misschien komt het door het feit dat dit in 1983 mijn kennismaking was met AFOS dus ja alweer jeugdherinneringen hé

perfume
Goed album en zeker ook een goede re-release! Typische new wave ! Maar de teksten zijn zo goed en ook de muziek blijft me boeien, nog steeds na AL die jaren! Ofschoon hun eerste zeker zo goed is blijft dit mijn favoriet. Omdat ik dit destijds al draaide en.....goed vond!

cambal
Leuke synth band , geen doorsnee , en ondergewaardeerd .

avatar van blur8
Wishing is een Sythesiser klassieker van de bovenste plank.
Helaas houden ze dit niveau niet een hele CD vol.

avatar van lebowski
Zeer wisselvallige exercitie, met klasse-popsongs als Wishing en (It's Not Me) Talking naast zeurende zuigers als What Am I Supposed to Do. Zal niet snel meer op de draaitafel belanden.

avatar van Madjack71
Ik vind dit wel een prima plaat om naar te luisteren. Wishing is de 'hit' van dit album, maar heeft m.i. toch ook wel wat meer in zijn mars. Wat mij betreft komt dat het best tot zijn uiting op kant B.
Dit is muziek die best wel een rehabilitatie mag krijgen.

avatar van Premonition
Misschien iets te streng geweest, half puntje erbij. Na deze plaat ging het helemaal fout, op het aardige The More You Live na dan.
Ik heb de remaster met de geweldige B-kant van 12" Wishing, Committed, één van de donkerste en beste nummers van AFOS.

avatar van lennon
Als flock leek is dit het tweede album wat ik kocht en was erg benieuwd na het lezen van de toch wat negatieve verhalen.

Ik vind het een prima 80s album. Misschien mijn voordeel dat ik er blanco instap.

avatar van orbit
Zo slecht is dit album ook niet, maar wel een lichte tegenvaller tov hun debuut, misschien speelt dat bij velen mee.

avatar van Queebus
Een prima album van deze vertegenwoordigers van de New Romantics begin jaren '80. De songs zijn deels sterk, soms matig. Mike Score heeft een prettige stem en het gitaarspel van Paul Reynolds is bovengemiddeld. De drums klinken kil en koud. Of is hier sprake van een Linn drum?

4 sterren is eigenlijk een halfje teveel maar ik heb mooie herinneringen aan deze band.