da_Pato schreef:
Beste mensen, ik begrijp jullie standpunt over het uitmelken van een dode artiest uiteraard compleet, en ook het feit dat het inderdaad weer de zelfde nummers zijn heeft een bepaalde juistheid.
Een ding wat ik echter wil zeggen is dat de, eventuele, commercialiteit van een project je niet direct moet weerhouden van het luisteren en beoordelen van de muziek. Op deze wijze zou je wel eens een essentieel stukje muziekgeschiedenis kunnen missen.
Aangezien ik me er toch maar aan gewaagd heb om deze CD (om precies te zijn de dubbel DVD inclusief CD / 3 Disc Special Edition) aan te schaffen kan ik bij deze wel een mening vormen die ergens op gebaseerd is in tegenstelling tot de voorgaande veronderstellingen. Bij deze dus:
Deze CD geeft naar mijn mening een vrij aardig beeld van hoe een show met alleen nummers van het album Grace van Jeff Buckley had kunnen klinken. Sommige van de nummers zijn uitgevoerd op een wijze die vergelijkbaar is met het oorspronkelijke album, echter zjn er ook een aantal die grotendeels tempomatig en muzikaal zijn vervormd tot iets nieuws.
Verder kan gesteld worden dat de hele CD een bepaalde 'Jeff Buckley Live-Sfeer' over zich heen heeft die ik erg kan waarderen.
(Voor de mensen die reeds bekend zijn met CD's als 'Live à L'Olympia, Live at Si'n-é, en de live nummers op The Grace EP's, jullie zullen waarschijnlijk wel begrijpen waar ik op doel met die sfeer.)
De man was een van de weinige muzikale hoogtepunten van de jaren negentig en daarom verdiend een CD als dit, waarbij zijn muzikaliteit vanwege het livekarakter een extra kans krijgt om gewaardeerd te worden, zeker een luisterbeurt en mag nooit direct afgeschreven als commerciële troep!
Mijn persoonlijke opinie is; weer een verfrissende manier om naar Jeff Buckley te luisteren, ondanks het feit dat de muziek uiteraard niet nieuw is aangezien hij reeds geruime tijd dood is. Ik geef hem vier sterren (maar respecteer de mening van eenieder die er anders over denkt).
Hier sluit ik me absoluut bij aan. Mensen die er commentaar op hebben: Koop het dan niet. Het geeft absoluut de sfeer van een goed ' Buckley' optreden weer. Helaas heeft deze man niet veel meer achter gelaten dan 1 album en een half album wat helaas niet af was. De echte fans hebben al het overige interessante werk al binnen gehaald op de vele bootlegs die ook op internet circuleren. Neemt niet weg dat er nog steeds een aantal interessante opnamen nog steeds niet uigebracht zijn. Maar ik denk dat de koek van Mary onderhand aardig op is. Laten we hopen dat Elvis Costello ooit nog de opnamen van ' Dido's Lament ' van Meltdown uitbrengt . . .