Blur - Midlife (2009)

Alternatieve titel: A Beginner's Guide To

Label: EMI

1. Beetlebum (5:04)
  2. Girls & Boys [Single Edit] (4:19)
  3. For Tomorrow [Visit to Primrose Hill Extended] (6:00)
  4. Coffee & TV [Single Edit] (5:19)
  5. Out of Time (3:52)
  6. Blue Jeans (3:53)
  7. Song 2 (2:01)
  8. Bugman (4:51)
  9. He Thought of Cars (4:16)
  10. Death of a Party [7″ Remix] (4:15)
  11. The Universal (3:59)
  12. Sing (6:01)
  13. This Is a Low (5:00)
  14. Tender (7:42)
  15. She's So High [Single Edit] (3:50)
  16. Chemical World [Radio Edit] (3:53)
  17. Good Song (3:06)
  18. Parklife (3:07)

met Phil Daniels

19. Advert (3:44)
  20. Popscene (3:15)
  21. Stereotypes (3:11)
  22. Trimm Trabb (5:37)
  23. Badhead (3:28)
  24. Strange News from Another Star (4:03)
  25. Battery in Your Leg (3:20)
avatar van midnight boom

midnight boom schreef:
pffoeh....

ze spelen ook dit zomer op verschillende festivals en dan nog hun eigen gigs in GB

eigenlijk best begrijpelijk dat ze een remastered best of uitbrengen

avatar van starsailor
TerryA schreef:

zucht...kwamen ze maar naar NL....

Hebben ze hier ueberhaupt wel 's gestaan eigenlijk? Ik kan het me niet herinneren. Heb ze zelf ook in het buitenland gezien.

avatar van andré
A Beginner's Guide to Blur

Als ik het voor het zeggen had, had ik voor 'de beginner' tenminste de hits Country House, Charmless Man, To the End, On Your Own en End of a Century er opgezet. Onbegrijpelijk dat deze ontbreken. Om Blur te leren kennen zou ik eerder deze verzamelaar aanraden.

@ Herman: Blur heb ik wel eens gezien in de Pepsi Stage in Amsterdam. Verder hebben ze ook wel eens op Lowlands gestaan.

avatar van starsailor
herman schreef:

Ik heb Blur toch nog op 3 andere locaties gezien.
Tijdens Ein Abend in Wien, een festival in de Rotterdamse Doelen.
Dit was ten tijde van Leisure (1991).
Een Damon Albarn die apestoned stond te zingen. Geweldig!

Verder 1x Paradiso in 1996 en 1x in Vredenburg in 1997.
Helaas heb ik door een griep het concert in de Pepsi Stage (naast de HMH) moeten missen.

nijme255@adsl
Heb zelf een met liefde gemaakte compilatie uit 2000.
Deze bestaat uit 18 nummers die een mooie afspiegeling zijn van wat Damon en zijn maatjes in hun mars hebben.
Bovenstaande verzameling is voor mij derhalve mosterd na de maaltijd.

Father McKenzie
Ik heb dat zelf ook al eerder gedaan, nijme255@adsl, maar omdat ik het toch redelijk tot zeer goed samengesteld vind - ik heb hun reguliere albums - vind ik deze echt wel **** waard, een prima instapper voor wie nog niets van Blur in huis heeft.
Ik ga deze uiteraard zelf niet aankopen, ik heb al die songs al lang in huis.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
midnight boom schreef:
pffoeh....
Negen jaar later. Ik ken genoeg artiesten die er op regelmatigere basis één uitbrengen, hoor .
En in tegenstelling tot "The Best Of" bevat deze verzamelaar ook album-tracks, waardoor hij z'n naam wat mij betreft in ieder geval waarmaakt .

avatar van TerryA
geen best of (want er ontbreekt sommige hit singles) maar wel een goede introductie voor BLUR aan mensen die het hele Brit Pop scene toch willen bekijken of uit checken (intussen 15 jaar geleden), of voor degene die het de eerste keer gemist hadden (er waren veel op Europese vasteland doordat toen MTV en die hele Grunge scene voorang nam)

deze compilatie is zeker en 7,5 uit 10 waard

herman schreef:

ze waren ook een van de eerste bands die op die London Calling indoor festival in de Paradiso speelde begin jaren 90

khonnor
deze compil is vele malen beter dan de greatest hits van negen jaar geleden. GEEN country house (oef), wel parels als
Out of Time, Popscene, This is a Low, Strange News From Another Star....

avatar van Nanne-1995
komt er geen nieuw album of EP ant dat zou nog eens mooi zijn.

Komen ze ook te spelen in Nederland of west duitsland of belgie?

fastpulseboy
Nanne-1995 schreef:
komt er geen nieuw album of EP ant dat zou nog eens mooi zijn.

Komen ze ook te spelen in Nederland of west duitsland of belgie?

idd! er zou gewoon iets nieuws moeten komen!
en geen idee of zo nog in de buurt komen...Daarom ga ik 3 juli gewoon in het Hyde park kijken

fastpulseboy
TerryA schreef:

idd in '94. Fijn optreden was dat. Daarna hebben ze nog een keer of 5 zeker in NL gespeeld hoor! (Paradiso, Vredenburg, Pepsistage (of hoe die ellendige zaal ook mag heten) Lowlands ook nog.

avatar van djarend
Jammer, ik vind de oude best of eigenlijk beter. Geen There's no Other Way, mijn eerste kennismaking met Blur. Over het weer uitbrengen van een compilatie, doorgaans hebben de bands daar met hun ouderwetse contracten niets over te zeggen en kunnen de platenmijen doen met het repertoire wat ze willen. EMI is hierin kampioen (zit/zat Blur ook bij) Onlangs nog een box van Placebo en Radiohead, beide bands zijn zij kwijt. Ongetwijfeld brengen ze ook nog een best of Gorillaz uit als die met een nieuwe komen

avatar van Nanne-1995
Dat is goed nieuws maar betekent dit dat ze ook een nieuw album maken???

Dat zou erg mooi zijn want sinds ik blur (mijn favo band) luister is al lang na think tank.

Had gehoopt dat er een boekje bij zou zitten met fascinerende nieuwe verhalen of maatschappelijke invloed die Blur heeft gehad in die bijna 20 jaar... Maar nee, niets! Niets! =[ Hij was maar 10 euro en ik krijg een hele kick uit het compleet maken van verzamelingen, dus ik moest deze laatste Blur ook wel hebben, maar dit voegt natuurlijk weinig toe aan de al bestaande collecties... :/ (daarom heet het natuurlijk ook wel Beginners Guide enzo)
Track-keuze is wel beter dan de vorige Best-Of, de nadruk ligt hier meer op nummers met een langere houdbaarheidsdatum dan There's No Other Way, die heb je na 2 keer wel gehoord.
Maar alsnog lastig een punt geven, ben teleurgesteld dat de nadruk alleen ligt op de muziek, zo vertel je een 'beginner' natuurlijk heel weinig!

Bericht verplaatst naar Blur