Danger Mouse - From Man to Mouse (2007)

Uitgebracht in eigen beheer

11. Tha Alkaholiks - Chaos
  12. Danger Mouse & Jemini - Ghetto Pop Life [Remix]

met Sadat X

panjoe (moderator)
Deze kwam ik net tegen, ziekelijk gesampled door Danger Mouse in It Ain't Hard To Tell .

P-DawG
De hoes heeft hij wel mooi gejat van Banksy.

panjoe (moderator)
Haha ja ik kende Banksy niet tot ik in Londen canvasjes zag en riep wtf cover van From Man to Mouse. Ik heb hem boven liggen, zal vast wel gecredit zijn denk ik.

PS lees net dit op Banksy's wiki:

In August/September 2006, Banksy replaced up to 500 copies of Paris Hilton's debut CD, Paris, in 48 different UK record stores with his own cover art and remixes by Danger Mouse. Music tracks were given titles such as "Why am I Famous?", "What Have I Done?" and "What Am I For?". Several copies of the CD were purchased by the public before stores were able to remove them, some going on to be sold for as much as £750 on online auction websites such as eBay. The cover art depicted Paris Hilton digitally altered to appear topless. Other pictures feature her with a dog's head replacing her own, and one of her stepping out of a luxury car, edited to include a group of homeless people, which included the caption "90% of success is just showing up".

...als dat niet briljant is !

P-DawG
Haha geniaal.

Heb dat nooit geweten.

avatar van MurryMusic
Damn...ik zou daar graag bij geweest zijn om zo'n cd te scoren..

panjoe (moderator)
What, als ik dit zie al helemaal

avatar van MurryMusic
brilliant

ManMonster
Put It On [Non Prophets Remix]

avatar van MAS
MAS
Erg leuk album van een geniale producer! Bedankt panjoe!

Rene1979
Heb hem op vinyl gekocht. Had dit waarschijnlijk anders niet leren kennen (dank je wel Joe).
Maar dit is een heel mooi dingetje om te hebben..

avatar van principal2000
Danger Mouse bewijst een van de beste producers van deze periode te zijn. Klassiekers als Put It On en It Ain't Hard To Tell remixt hij op zo'n manier dat het toegevoegde waarde heeft (het zijn echt remixen) en bovendien genietbare nummers. Ook vind ik de nummers van Jemini geslaagd. De combi's met Tha Liks ben ik minder enthousiast over. Die "passen" in mijn ogen minder goed bij zijn productie. Doom past er juist uitstekend bij. Jammer dat er een freestyle nummer op staat en een paar experimentele nummers. Dit alles maakt het gevoelsmatig meer een EP dan echt album. En het drukt de score die ik geef.

avatar van MAS
MAS
principal2000 schreef:

Dat is inderdaad iets wat niet vaak voor komt. Remixen van classic hiphop tracks zijn meestal niet zo goed.

avatar van Silky & Smooth
Danger Mouse, een van mijn favoriete producers. Maker van de georganiseerde chaos. Zijn beats zijn eigenlijk altijd herkenbaar en erg uniek. Hij weet klassieke hip-hop en moderne muziek altijd erg goed te combineren. De voorbeelden zijn toch wel Put it On van Big L en It Ain't Hard to Tell van Nas. Verder staan er ook eigenlijk alleen maar goede nummers op. Gastartiesten als DOOM, Jemini en Murs horen gewoon op zijn plaat. Ja, een heerlijk album, hoewel het toch niet helemaal als een echt album aanvoelt. Ik vind het in ieder geval niet echt passen tussen The Grey Album, DANGERDOOM en Ghetto Pop Life. Ik ga het toch een 4* geven, want er is simpelweg niet veel aan te merken op de muziek!

FightForMore
Ik hoor toch wel dagelijks een aantal positieve berichten over Danger Mouse, maar heb nooit echt iets gehoord van hem (enkel zijn thema voor GTA : Liberty City Stories). Met dit album zal daar een verandering in komen. Het album begint met een remix van 'Put It On' van m'n favoriete rapper Big L die een wat vrolijkere beat krijgt en wat toch wel geslaagd is. Na nummers die hij geproduceerd en remixes komt er een andere remix die ik ook heel geslaagd vind. Hier remixt hij 'It Aint Hard To Tell' met een soort van emotionele beat.

Helaas vond ik de rest eigenlijk niet zo aanstekelijk zoals de twee die ik net heb genoemd en moet ik helaas zeggen dat dit album eigenlijk niet zo goed is. Daarom geef ik het een drie. Btw, ben ik de enige die een crappy exemplaar heb of is dit zo gemaakt ? Ik heb daar geen punten voor afgetrokken, maar vind het toch maar raar.