Death ... Is Just the Beginning III (1994)

Duitsland
Label: Nuclear Blast

1. Benediction - The Grotesque (3:27)
  2. Amorphis - Forgotten Sunrise (4:51)
  3. Brutality - Race Defects (4:48)
  4. Hypocrisy - The Abyss (4:35)
  5. Gorefest - Fear (4:34)
  6. Meshuggah - Vanished (5:34)
  7. Sinister - Diabolical Summoning (3:51)
  8. Pyogenesis - Son of Fate (4:23)
  9. Pungent Stench - Tony (4:05)
  10. Mortification - Live by the Sword (3:25)
  11. Kataklysm - Eternal, I Reach Infinity (4:31)
  12. Dissection - Nights Blood (7:10)
  13. Exit 13 - Ethos Musick (5:42)
  14. Incantation - Nocturnal Dominium (5:42)
  15. Therion - Black (5:07)
  16. Abyss - Psychomantum (2:55)
  17. Incubus - The Battle of Armageddon (5:55)
  18. Convulse - Years of Decay * (5:36)
  19. Divine Eve - Velvet of the Godless * (3:29)
  20. Horde - Invert the Inverted Cross * (3:10)
  21. Celestial Season - Above Azure Oceans * (7:15)
  22. Meatlocker - Oi Hate * (1:16)
  23. Eminenz - Dark Millenium * (3:13)
  24. Phobia - Degrading Humanity * (4:27)
  25. Septic Flesh - Return to Carthage * (3:39)
  26. Mortician - Blown to Pieces * (1:01)
  27. Belphegor - In Remembrance of Hate and Sorrow * (4:56)
  28. Acheron - Slaughterization for Satan * (5:08)
  29. Deceased - The Triangle * (5:54)
  30. Cradle of Filth - To Eve the Art of Witchcraft * (5:27)
  31. Macabre - Fishtales * (1:47)
  32. Candiru - Stained * (4:37)
  33. Konkhra - Chaos to Climb * (2:57)
  34. Illdisposed - Whithering Teardrops * (5:09)
  35. Winter - Eternal Frost * (5:42)
  36. Disrupt - Unrest * (1:42)
avatar van Fleppie
De 2e cd met nog eens 19 nummers van oa Macabre, Belphegor en Cradle Of Filth ontbreekt.

avatar van Eddie
Bij dit soort platen bekruipt me altijd een kleinbeetje een gevoel van weemoed. Dit stamt uit een tijd dat downloaden nog niet bestond en cd's kopiëren nog niet aan de orde was. Dus moest ik het in mijn middelbare school en studenten tijd met dit soort platen doen om nieuwe muziek te ontdekken. Het was ook de tijd dat in je vriendengroep één persoon een cd kocht en dat die wel dertig keer gekopieerd werd op verschillende cassettebandjes. De Death... platen van nuclear blast waren wel de crème de la crème van de verzamelaars. Voor slechts 29 piekies kreeg je een dubbelaar vol met vette tracks, ook van bands die niet bij NB getekend waren. Dit is de enige uit de serie die ik nog in bezit heb, de rest (ik heb iig deel IV en V ook gehad) hebben een aantal verhuizingen niet overleeft ben ik bang. Feit blijft dat er hier beste een hoop erg vette tracks op staan (messhuggah, Hypocrisy, Cradle of Filth, Dissection, Celestial Season enz enz)

avatar van Edwynn
De versie alhier van Hypocrisy's The Abyss is
ook nog eens superieur aan de versie die ze zelf later op een album zouden plempen. Deze heeft nog die zware maar uitgeklede sound van Fourth Dimension en niet die strontvervelende digitale Tägtrensound die het latere werk beheerst.