Bonnie 'Prince' Billy - I See a Darkness (1999)

Roots
Label: Drag City

1. A Minor Place (3:43)
  2. Nomadic Revery (All Around) (3:58)
  3. I See a Darkness (4:49)
  4. Another Day Full of Dread (3:45)
  5. Death to Everyone (3:10)
  6. Knockturne (4:31)
  7. Madeleine-Mary (2:17)
  8. Song for the New Breed (2:31)
  9. Today I Was an Evil One (3:23)
  10. Black (3:52)
  11. Raining in Darling (1:54)
  12. I am Drinking Again * (5:33)
  13. Ode #2 * (4:07)
avatar van ZAP!
death to everyone
Is gonna come
And it makes hosing
Much more fun
...

...is de tekst die mij niet meer losliet. Niet erg vrolijk misschien, wel relativerend en humorvol. En een van de betere nummers op deze plaat.

avatar van Juul1998B
Dit is zo'n plaat die ik echt goed ''wil'' vinden maar het lukt me maar niet. Misschien even 30 jaar wachten en een fles whisky leegzuipen om over die ''goeie oude tijd'' te praten?
Misschien komt ie dan wel binnen lmao.

avatar van konijnmuziek
Juul1998B schreef:
Misschien komt ie dan wel binnen lmao.

Een vergelijkbare ervaring had ik na mijn eerste luisterbeurten jaren geleden. Door de traagheid en de kwetsbare stem van Will Oldham, had ik meerdere luisterbeurten nodig voordat ik het album mooi begon te vinden. Doordat de teksten zo sterk zijn, bleef ik het echter steeds opnieuw luisteren. Nu is het één van mijn favoriete albums. Mogelijk heeft dit album voor jou ook wat meer tijd nodig?

Ik ben toevallig op dit moment het hele euvre van Bonnie prince billy aan het verkennen. Viva last blues rockt wat meer, mogelijk een goed album om mee te starten.

avatar van philtuper
sxesven schreef:
En juist het idee van I See a Darkness als 'universele popsong' vloekt wat mij betreft met a) een artiest als Oldham en b) de rest van deze plaat. Ik wil hem er niet van betichten makkelijk te hebben willen scoren met de titelsong, want dat is totaal niet aan de orde, maar er zal eens I love you in het refrein gezegd worden en plots is het allemaal maar mooi want dat snappen we allemaal wel. Pure gruwel. Ik wil het van Oldham's kant geen oppervlakkigheid noemen, maar de immense populariteit van puur die song is wel kenmerkend voor enige oppervlakkigheid van de massa die ervoor in katzwijm viel/is gevallen/valt.

Overigens voor mij muzikaal gezien (hemelse melodieën en arrangementen) ook erg pover, hoor, dus het ligt echt niet alleen aan die toegankelijkheid.
sjezusmina wat een elitair gedreutel! En volkomen onnodig/overbodig wat mij betreft. Wat kan de beste man er aan doen dat deze song hem een ‘groot’ publiek geschonken heeft? Een begenadigd muzikant in tekst en muziek is wat hij is. En ja, ook al ver voor deze plaat met zijn Palace/Songs/Brothers/Music output. Maar om deze song af te doen als ware het een hit, man man man…