Watchmen (2009)

Score / Rock
Label: Reprise

1. My Chemical Romance - Desolation Row (2:59)
  2. Nat King Cole - Unforgettable (3:26)
  3. Bob Dylan - The Times They Are A-Changin' (3:12)
  4. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence (3:05)
  5. Janis Joplin - Me and Bobby McGee (4:29)
  6. KC & The Sunshine Band - I'm Your Boogie Man (4:01)
  7. Billie Holiday - You're My Thrill (3:22)
  8. Philip Glass Ensemble - Pruit Igoe & Prophecies (8:35)
  9. Leonard Cohen - Hallelujah (4:36)
  10. Jimi Hendrix - All Along the Watchtower (3:59)
  11. Budapest Symphony Orchestra - Ride of the Valkyries (5:20)
  12. Nina Simone - Pirate Jenny [Live] (6:39)
Zooi afgewisseld met meesterwerken...

Kon maar twee echte favorieten aanwijzen, de rest is een beetje middelmatig.

Leuke soundtrack, vooral The Times They Are A-Changin' is erg mooi!

avatar van andnino
My Chemical Romance op één cd met Dylan, Cohen, Joplin, Hendrix e.d. Als ze deze cd als één geheel hadden willen laten klinken, deden ze iets fout.

avatar van BoordAppel
Dat wilden ze dan ook niet.

avatar van andnino
Dan kan ik me al niet vinden in de opzet van de cd.

boomkat
Waarom moet een cd 1 geheel zijn? Compilaties zijn juist hardstikke handig. Bovendien is het een soundtrack.

avatar van andnino
Daarom juist. Een goede soundtrack bevat naar mijn idee zo veel mogelijk verschillende soorten nummers die juist overeenkomsten hebben zodat ze in hun nieuwe volgorde een nieuwe geheel vormen. Bovendien heb ik nooit het nut van bij elkaar geraapte compilaties gezien. Het is voor mij altijd een hoop skippen.

boomkat

Een goede soundtrack moet gewoon complementair zijn aan de film - de muziek moet bij de beelden passen. Maar sowieso heeft een soudtrack weinig te 'kiezen', het is gewoon de muziek die in de film zit.

Een soundtrack (of score) is vaak ook leuker als je de film hebt gezien. Anders is het idd maar een beetje een samenraapsel. En niemand die je verplicht hier naar te luisteren .

avatar van andnino
Niemand verplicht me inderdaad ergens naar te luisteren, maar zo kun je elke discussie afkappen.

Maar deze nummers zitten ook zo in de film? Ik heb 'm niet gezien... Zo ja, vind ik het knap als ze dat een beetje soepel weten over te laten lopen.

boomkat

Daar zijn de meningen dan ook stevig over verdeeld .

avatar van BoordAppel
En dan ontbreken hier ook nog eens enkele nummers. 99 Luftballons zit bijvoorbeeld ook nog in de film. Het is inderdaad een merkwaardig allegaartje maar in de film vond ik het (met enkele uitzonderingen) bijzonder goed werken.

Vooral The Times... en The Sound of Silence vond ik erg goed passen.

avatar van timhardt
andnino schreef:

de film is geniaal (de strip is nog beter!)

Owned
2nd Chamber schreef:
The Sound of Silence vond ik erg goed passen.

Zeker één van de hoogtepunten van de film.

avatar van Slowgaze
Vreselijke cover, My Chemical Romance weet Dylan om te bouwen tot standaard emopop-meuk.