Bad Habit - Above and Beyond (2009)

Zweden
Label: AOR Heaven

1. I Don't Want You (2:50)
  2. Just a Heartbeat Away (3:18)
  3. Don't Want to Say Goodbye (3:10)
  4. Let Me Be the One (3:18)
  5. A Lot to Learn (3:54)
  6. I Believe (4:10)
  7. Above and Beyond (4:00)
  8. My Confession (3:20)
  9. Let Me Tell You (3:28)
  10. Surrender (4:16)
  11. Calling Your Name (4:30)
  12. Never Gonna Give You Up (3:24)
  13. I Need Someone (2:32)
avatar van cooltonic
Het Zweedse Bad Habit keerde in 2005 met 'Hear-Say' terug via Frontiers Records. De comeback werd gekenmerkt door een iets steviger gitaargeluid. De meningen over deze band blijven echter sterk verdeeld, zelfs onder de liefhebbers van het genre. Voor de ene is dit sublieme A.O.R., anderen vinden deze ‘boys band’ veel te poppy. Deze nieuwe schijf werd nu uitgebracht bij AOR Heaven en bevat 13 sterke melodieuze poprock songs. ‘Above And Beyond’ is een stuk sterker en evenwichtiger dan ‘Hear-Say’ maar kan absoluut niet tippen aan de wereldplaat die ‘Adult Orientation’ (1998) was. Voor liefhebbers van zachte, poppy, typische Scandinavische A.O.R. is deze band zeker een aanrader.

Ozric Spacefolk
Beetje een budgetplaat. Budget productie en wat makkelijk geschreven songs. Ene oor in-andere oor uit lijkt het hier wel.