Oxide & Neutrino - Execute (2001)

Hip-Hop / Electronic
Label: Warner Bros.

1. Execute (5:13)
  2. Rap Dis (U Can't Stop Dis Shit) (6:01)

met Swiss, Skat D, Kaish en Harvey

3. Up Middle Finger (5:30)
  4. Only Wanna Know U Cos Ure Famous [Remix] (4:50)

met Asher D en Face

5. Foot 2 da Floor (5:05)
  6. Don't Give a Damn (4:56)

met Harvey

7. No Good 4 Me (4:50)

met Megaman, Romeo en Lisa Mafia

8. Setting da Pace (5:31)
  9. Bound 4 da Reload (Casualty) (5:07)
  10. Remy on da Floor (6:04)

met Megaman

11. Devil's Nightmare (4:58)
  12. Nuff of dem Watch Me (4:51)
  13. Only Wanna Know U Cos Ure Famous (3:01)
  14. Check Dis (5:02)

met Asher D

15. Exclusive VJ Mix (5:13)
Voor wie van dit genre (UK garage, drum 'n bass) houdt is dit wel een musthave.
Dit album begint met Execute een lekker duister nummer met een goede lage basslijn. Er staat ook nog een cover op van de prodigy en wel: No good 4 me, wat ik toch zeer gewaagd vind maar het nummer komt toch niet helemaal uit de verf, voor de rest is het een prima lekker in het gehoor liggend album.

Melle K
So Solid!
Ben al tijdje naar dit album opzoek, hoop hem nog eens in Londen tegen te komen.

avatar van RogerV
Bijzonder fijne plaat. Stevige raps en vette beats en bassen.

Alleen die variant van No Good was niet nodig geweest.

avatar van UK-Choonz
Dikke knallende UK raps met boertige elektro breakbeats. Ik vergeef die No Good versie wel. Dat was ook al een rip natuurlijk.

Bam to the bam bam to the reload

avatar van pureshores
vandaag mee gehad in de auto, toch zeer geslaagd, de duistere opener Execute ramt er meteen in en dan rolt de bass met stotterende 2step beats en grime door. De single Bound 4 da reload is een toegankelijk punt en Only wanna know u cos u are famous was waarschijnlijk ook een single maar mist de catchy vibe een beetje. Misschien hadden er een paar nummers geschrapt kunnen worden want eenheidsworst hangt op de loer