Patrick Wolf - The Bachelor (2009)

Pop / Electronic
Label: Bloody Chamber

1. Kriegspiel (0:47)
  2. Hard Times (3:33)
  3. Oblivion (3:24)
  4. The Bachelor (3:13)
  5. Damaris (5:28)
  6. Thickets (4:08)
  7. Count of Casualty (5:04)
  8. Who Will? (3:31)
  9. Vulture (3:22)
  10. Blackdown (5:21)
  11. The Sun Is Often Out (3:33)
  12. Theseus (4:40)
  13. Battle (3:07)
  14. The Messenger (3:39)
avatar van MVW
MVW
Als Verenigd Koninkrijk volgend jaar met het Eurovisie Songfestival
verzekerd wil zijn van een eerste plaats zouden ze er goed aan doen om Patrick Wolf erop af te sturen.
Hij kan gewoon één van zijn liedjes van dit album gebruiken. Op een enkel plaatje na zijn ze allemaal bijzonder geschikt. .

Gaan we nu alle muziek waarin een viool voorkomt nu automatisch vergelijken met een of andere lullige Noor(?) die toevallig het euro songfestival heeft gewonnen..?

VB1
Ravenous schreef:

haha daar zat ook aan te denken ja, vind het zo fout klinken.. dit album is toch helemaal niks bijzonders of mis ik nu iets?

Ik hoor er ook niet zo veel in, ik ken alleen de singles en het klinkt inderdaad een beetje als arty eurovisie songfestival muziek.

avatar van Dridge
1,0
Idd klinkt dit als arty farty eurovision popgeneuzel. goed gehoord
VB1

Ongeloofelijk dat als er artiesten zijn die een keer een beetje andere muziek maken het gelijk zo afgeserveerd moet worden door small-minded figuren.

Natuurlijk kan Patrick Wolf niet helemaal je ding zijn, daar kan ik inkomen want hij is verschrikkelijk excentriek en weird. Maar luister dan teminste wel naar de muzikale kwaliteiten die hij heeft en flikker op met je songfestival gedoe, want dat is vrij zielig en getuigd van nog minder smaak dan Wolf schijnt te hebben volgens jullie.

Ravenous
Of anders stel je je even niet zo aan.

freakyy schreef:

Tja deze artiest is heel behaaft, een plezier om te horen, en hij hoort idd helemaal niet thuis op Eurosong daarom is hij te complex vrees ik (juig ik ook toe )

avatar van Dridge
1,0
freakyy schreef:

Ik kan juist enorm genieten van artiesten die net even wat anders doen dan de rest maar wat je zegt dan moet het wel je ding zijn en dat is met Patrick Wolf bij mij absoluut niet het geval.

Jammer dat je vervolgens wat onaardige moet neerpennen om je eigen mening te verdedigen.

Heerlijk om te zien hoeveel controverse hij weet op te roepen. Volgens mij precies wat hij, naast goeie muziek maken, als doel heeft.

Gappie33 schreef:

Idd, maar dat maakt het ook telkens iets om naar uit te kijken, met wat zal hij nu weer afkomen...

avatar van cbokhove
Om het in ander perspectief te plaatsen: niet alle muziek van het eurovisie is slecht, het nummer van Noorwegen is zelfs best aardig. Brainstorm was dat ook. Wolf is zelfs erg goed. Dus inderdaad een terechte eurovisie winnaar.

tip_of.yourstar
Prachtig album, misschien zelfs zijn beste tot nog toe. Waar ik PW's vorige albums in de tweede helft vaak zwakker vond, wordt hier een constant en erg hoog niveau volgehouden tot het einde.

Beste nummers vind ik Damaris en The Sun Is Often Out

Dridge schreef:

Het kan aan mij liggen, maar jij begon met argumenten als songfestival materiaal etc. Dat nodigt mij niet uit tot een inhoudelijke discussie.

avatar van barrett
Deze plaat overstijgt mijns inziens toch wel het Eurosong niveau, en met heelwat punten... 12 points for UK

avatar van kazzie
Dit is voor mij het eerste album dat ik hoor van patrick wolf. Ben het gaan luisteren na het optreden op lowlands en vind dit eingelijk heel erg mooi!
Percies zo'n album dat makelijk wel luisterd al vind ik dat tegen het einde het niveau iets terug loopt, maar dat kan aan mi liggen!
Maar erg leuk album al met al!

avatar van barrett
Het ligt niet echt aan jou want ik heb dat gevoel ook dat het niveau toch een beetje inzakt. Probeer allesinds voorgaand album van Patick Wolf, the Magic Position als ik mij niet vergis.

avatar van barrett
Want die laatste lijkt mij toch nog een stukje beter.

Gewoon bij het begin beginnen. Patrick wordt met het album een stukje minder. De eerste twee steken er toch wel bovenuit.

herman schreef:

Dat is geen feit herman; dat vind jij (ik ben het er namelijk niet mee eens)
Hooguit gaat de verrassing er wat van af, maar hey, dat is zo'n beetje bij alle artiesten en al helemaal als het om de wat bijzondere gaat, zoals Patrick toch wel is.

Het is inderdaad een persoonlijke mening. Ik leerde Wind on the Wires en Lycanthropy vrij snel na elkaar kennen en die albums sloegen in als een bom. The Magic Position vond ik meteen heel goed, maar draai ik nu eigenlijk nooit meer.

Dit album viel me enorm tegen, maar ik moet zeggen dat het een beetje begint te bevallen. Had het eigenlijk alleen nog maar op de koptelefoon beluisterd, maar de muziek hier komt veel beter tot zijn recht als je het gewoon in de huiskamer opzet.

avatar van monroe
Ik kan dit album gewoon niet in zijn geheel uitluisteren. De eerste vier nummers kan ik nog wel waarderen, maar daarna wordt het allemaal zo vaag dat ik al snel afhaak. Lijkt wel alsof wolf het album zo volgepropt heeft met verschillende elementen dat het te verstikkend voor yours truly wordt.

avatar van MusicFreak
Ik luister nu nog een keer naar zijn album en ik moet zeggen dat het steeds beter wordt. 'Damaris, The Sun Is Often Out en Hard Times vind ik voorlopig wel de beste nummers.

Sven Bersee
The Bachelor valt te vergelijken met The Crying Light van Anthony and The Johnsons. Eigenlijk is The Bachelor daar een soort snelle versie van met een electrosausje. Wolf weet net als Antony met zijn stem een enorme emotie in de nummers te leggen. Daarnaast spelen ook hier de strijkers en piano een belangrijke rol. De nummers sluiten perfect op elkaar aan. Bijna onopgemerkt zet het volgende nummer alweer in. Toch kent het album een grote diversiteit aan stijlen. Van upbeat semi-techno nummertjes tot groteske, bijna pompeuze stukken zoals The Sun Is Often Out. Vooral tijdens dit soort nummers is de referentie naar Antony zeer op zijn plaats. Dit zou net zo goed een album van Antony kunnen zijn, wanneer die een stuk dunner had geweest.

The Bachelor kent een aparte sfeer. Ondanks het gebruik van de nodige electro heeft het ook iets Oosters. Gezien de albumhoes lijkt dat ook wel de bedoeling van Wolf. Uitschieters zijn de nummers die het midden lijken te kiezen tussen het snelle en het groteske, zoals Damaris en Thickets. Ook de hardste song van de plaat, Battle, mag er wezen.

Nu al zeer benieuwd naar opvolger Conqueror. Wolf klopt met The Bachelor Antony niet in de strijd om de beste plaat van 2009, maar dat is nu eenmaal vrijwel onmogelijk.

Pindahaai

avatar van vork666
Mja. De arrangementen, hoewel fout, verdienen wat mij betreft dikwijls de Nobelprijs, maar de songwriting klinkt vaak saai en ongeïnspireerd en Wolf's stem vind ik nogal aangedikt, overdramatisch en spanningsloos. In (ongeveer) dezelfde richting heb ik liever een Bat For Lashes.

Als Verenigd Koninkrijk volgend jaar met het Eurovisie Songfestival

Vandaag weer eens op de draaitafel gelegd en ik kwam deze opmerking opnieuw tegen. Was het maar zo dat het Verenigd Koninkrijk dat ging doen, hebben we eindelijk iets heel goeds uit dat land

Was trouwens weer enorm genieten van The Bachelor vandaag. Het album heeft voor mij nog niet aan kracht ingeboet. Zou mooi zijn als Patrick weer eens met wat nieuws komt. Maar of dat ooit nog gaat gebeuren......

avatar van MusicFreak
aERodynamIC schreef:

Jaa er zijn inmiddels 2 nieuwe nummers gereleased! Maar dat wist je vast al wel

avatar van Juul1998B
jerome988
Klinkt ook als iets voor.jou!
Hele eigenzinnige... ja, wat is het eigenlijk?
Elektronische bowie achtige pop?
Het is verdomde goed!

Juul1998B schreef:
jerome988
Klinkt ook als iets voor.jou!
Hele eigenzinnige... ja, wat is het eigenlijk?
Elektronische bowie achtige pop?
Het is verdomde goed!

En elk album is toch weer anders. Je hebt nog wat te gaan zo

avatar van Juul1998B
aERodynamIC schreef:

En elk album is toch weer anders. Je hebt nog wat te gaan zo

Er is te veel muziek en te weinig tijd

avatar van rebjuh
Erg hoog eurovisiesongfestivalgehalte, vandaar ook mijn cijfer. Ik vond dit echt abominabel.