Hudson Mohawke - Polyfolk Dance (2009)

Electronic / Hip-Hop

4. Speed Stick (2:04)
  5. Velvet Peel (2:19)
  6. Yonard (3:11)
avatar van Rhythm & Poetry
Ik word er wel vrolijk van, de vele hoge deuntjes en snelle geluidjes vind ik niet eens zo geweldig maar er komt meerdere keren een lach op mijn gezicht. Echt genieten van de muziek doe ik niet, maar om zo eens in de zoveel tijd deze EP op te zetten zie ik best wel zitten. Voor mijn cijfer kies ik de middenweg: 2,5* (met de eventuele toevoeging 'op je beeldscherm' ).

tuktak
beetje opkomend deze stijl, de indie-dilla-warp-stijl oid. mount kimbie is er ook een goed voorbeeld van. niet grensverleggend maar wel grensopzoekend, zoals platen op warp eigenlijk standaard horen te zijn. veel opgepitchte vocalen, 'bliepjes en riedeltjes' idd laatste track hangt wel echt meer naar het experimentelere, autechre-achtige, al komt het daar niet bij in de buurt (en wil het er ook niet bij in de buurt komen overigens).

avatar van Osiris Apis
De stijl van deze Schot doet me denken aan Louis Bordeaux. De eerste 3 nummers vind ik het beste. Polkadot Blues is een lekker nummer.

Geniaal dit. Overigens staan hier nog niet eens z'n beste nummers op, super benieuwd naar z'n langspelert.

Improvision
Hoe geniaal is Overnight?

avatar van John Doe
Nogal geniaal. Deze EP ging me eerst nog enigzins de pet te boven, nu een ster verhoging. Je moet zin hebben in een wilde flow als je dit opzet.

Overigens is de track 'Polkadot Blues' een jaar eerder uitgekomen als 'Rock With You' op de EP Sittin' On The Side van Heralds of Change (HudMo & Mike Slott).

avatar van T.O.
Eerste helft is leuk, met vooral Overnight als perfect festivalplaatje. Tweede helft is een stuk minder.

avatar van NGTNGT
Hele fijne happy vibes ep, had van mij wel wat langer mogen duren!